Türk-İş İl Temsilciliği yeni yerinde

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, temsilciliğin yeni hizmet binasında DEMHAR Yapı Kooperatifi olarak alın akıyla hak sahiplerine daire ve dükkânları teslim ettiklerini açıkladı   Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Afyonkarahisar İl Temsilciliği Güvenevler Mahallesi'nde Türk-İş Konutları altındaki yeni hizmet binasında faaliyete geçti. Yeni hizmet binasında dün öğlen basın toplantısı düzenleyen İl Temsilcisi Muharrem Uslu, gündeme [&hellip]

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, temsilciliğin yeni hizmet
binasında DEMHAR Yapı Kooperatifi olarak alın akıyla hak
sahiplerine daire ve dükkânları teslim ettiklerini açıkladı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Afyonkarahisar İl Temsilciliği Güvenevler Mahallesi’nde Türk-İş Konutları altındaki yeni hizmet binasında faaliyete geçti. Yeni hizmet binasında dün öğlen basın toplantısı düzenleyen İl Temsilcisi Muharrem Uslu, gündeme yönelik görüşlerini açıkladı. Toplantıda Türk-İş’e bağlı sendikaların Şube Başkanları ve sendika üyeleri hazır bulundu.
“FELAKET GELMEDEN
HAZIR OLUNMALI”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binasının dün itibariyle faaliyete geçirildiğini açıkladı. Türkiye’nin farklı noktalarında baş gösteren yangın, sel felaketlerinin Türk Milletinin canını acıttığını söyleyen Uslu, “Bu felaketleri görmek ve yaşamak hepimizi derinden üzmüştür. Bu felaketlere karşı da özellikle devletimizin işin başında öncelikle hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Tabii alınan tedbirlere rağmen de zararlar olacaktır. Ama tedbiri alıp zarar ortaya çıktığında da o bizim için bir teselli olur. Tedbirimiz vardı ancak zarar gördük diyerek rahatlayabiliriz.” dedi.
“PAZARLIK SÜRECİ ÇALIŞANLARIN
LEHİNE OLACAK”
Türk-İş’in gündeminde Kamu Toplu İş Sözleşmeleri olduğunu dile getiren Uslu, “Kamu toplu iş sözleşmeleri zannedersem yakın tarihte sonuçlanacaktır. Konuyla ilgili Türk-İş’in uzun süreden beri süre gelen bir çalışması var. Türk-İş tecrübesiyle, Türkiye de bu sözleşmelere imza koyan bir konfederasyondur. Biz Türk-İş’in Afyonkarahisar’da ki temsilcileri olarak Başkanlarımızın orada ki gayretlerini buradan alkışlıyoruz. İyi sonuçların çıkacağını umut ediyoruz. Tabii buna bağlı olarak memurlarımızın da aynı tarihte toplu iş sözleşmesi pazarlıkları vardır. Hem işçinin hem memurun toplu iş sözleşmesinin aynı pazarlık tarihine rast gelmesi zannedersem çok daha verimli olacaktır. Sendikacılığın varlığında işçi olsun memur olsun bunun bütünlüğünü tarif eden bir ifadedir. Böylesi bir sürecin çalışanların lehine olacağından bir kaygımız yoktur.” diye konuştu.
“PARÇALI KONFEDERASYON İŞÇİ
VE EMEĞİN GÜCÜNÜ AZALTIYOR”
Türkiye de üç işçi konfederasyonu olduğunu söyleyen Uslu, aslında tek bir konfederasyon olması gerektiğini ifade etti. Uslu, “Aslında tek bir işçi konfederasyonu olmalıdır. O da Türk-İş’in çatısı altında tek bir konfederasyonda olmalıdır. Diğer konfederasyonların parçalı olmaları işçinin ve emeğin gücünü önemli ölçüde azaltmaktadır. Ben inanıyorum ki ileri bir tarihte bu konfederasyonların da hepsi tek bir çatı altında hizmet eden kurumlar olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
“DEMHAR KOOPERATİFÇİLİKTE İYİ ÖRNEK OLDU”
Afyonkarahisar’da Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak bir kooperatif kurduklarını aktaran Uslu şöyle konuştu: “Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak kurduğumuz kooperatifin adı DEMHAR Yapı Kooperatifidir. Üç yıl içerisinde bu kooperatifi tamamladık. 460 adet daire, 75 adet dükkânın tapularını çıkardık. Bunların hepsinin de üyeleri vardır. Ev ve dükkân sahipleri vardır. Herkese yüzümüzün akıyla burayı teslim etme imkânını bulduk. Bunun nedeni Türk-İş’in bu çatı altında olan insanların bu işe yürekten inanmalarının sonucudur. Bu kooperatifte üyemiz 230 bin TL ödeyerek 3+1, 130 metrekarelik daireyi 990 günde teslim aldı. Kredi çekmeden üç yıl içerisinde paralar ödendi. Başarılı bir kooperatif çalışması gerçekleştirdik. Ama malumdur kooperatifçiliğin sıkıntılı tarafları da vardır. Türkiye’de ki kooperatiflerin hizmet karnesi pek parlak değildir. Ama bize iyi örnek olmak nasip oldu. Türk-İş İl Temsilcisi olarak emek sahibi tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme