• Haberler
  • Genel
  • Türk genci çalışırsa Dünya Şampiyonu olur

Türk genci çalışırsa Dünya Şampiyonu olur

Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi, hemşehrimiz Seçkin Köse, Klavye Türk Milli Takımı'nın başarısını, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda anlattı. 'Merhaba Dünya' isimli programa katılan Köse, 'Türk genci disiplinli çalışırsa, Dünya Şampiyonu olabilir. Klavye'deki başarı bunu gösteriyor' dedi Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi, hemşehrimiz Seçkin Köse, Macaristan'ın Budapeşte kentinde yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda 2 [&hellip]

Türk genci çalışırsa Dünya Şampiyonu olur

Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi, hemşehrimiz Seçkin Köse, Klavye Türk Milli Takımı’nın başarısını, TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda anlattı. “Merhaba Dünya” isimli programa katılan Köse, “Türk genci disiplinli çalışırsa, Dünya Şampiyonu olabilir. Klavye’deki başarı bunu gösteriyor” dedi

Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi, hemşehrimiz Seçkin Köse, Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda 2 altın ve bir bronz madalya alan Klavye Türk Milli Takımı’nın başarını TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda anlattı. “Merhaba Dünya” isimli programa katılan Seçkin Köse, başarının anahtarının F Klavye’de olduğunu söyledi.
Köse, “Bizim Klavye Şampiyonaları’nda birincilikler, ödüller almamamızın sırrı F Klavye’de. F Klavye, Türkçenin dil yapısına en uygun klavyedir ve F Klavye’nin kullanılmasında Sayın İhsan Yener’in emeği çoktur” dedi.
1969’DA BÜYÜK BAŞARI
Türk gençlerinin disiplinli çalışmaları hâlinde Dünya Şampiyonu olabileceğini aktaran Köse, “Ben de 1969’da Elektrikli Daktilografi Gençler Ayrımı Dünya Sürat Şampiyonu oldum. Benim şampiyon olmamı o zamanın Afyonkarahisar Ticaret Lisesi Müdürü Yüksel Eryılmaz sağlamıştı. Yüksel Hocamız, beni teşvik etmiş ve daktilo hocamız Remzi Uğur’la çalışmama vesile olmuştu. Bugün de öğrencilerimizi teşvik eden ve çalıştıran hocalarımız var. Şuhut’taki Hüseyin Özçelik Hocamız bugünkü şampiyonların yetişmesinde emeği geçen kişidir. Türk gençleri, disiplinli bir şekilde çalışırsa Dünya Şampiyonu olabilir. Biz bunu gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
DESTEK VERENLERE
TEŞEKKÜR ETTİ
Klavye Türk Milli Takımı’nın Dünya Şampiyonaları’na katılmasında katkısı olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Köse, “Afyonkarahisar Belediyesi, Şuhut Kaymakamlığı, Şuhut Belediyesi, Şuhut Vakfı, Ümran Boru ve Bimeks’e bizlere verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
MEMURLARA
10 PARMAK KLAVYE ÖNERİSİ
F Klavye’nin Türkiye için önemli bir konu olduğuna işaret eden Seçkin Köse, “Biz Milli Eğitim Bakanlığı ile 10 Parmak F Klavye Dersi’nin ilkokullarda zorunlu hâle getirilmesi için görüşmeler yaptık. Olumlu bakıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüştük. Onlara da ‘Memurları işe alırken 10 parmak klavye sormak uygun olmayabilir; işe alınan memurlar 60 saatlik 10 parmak F Klavye dersi alsın’ dedik. 10 parmak klavye kullanabilen bireyler, düşüncelerini ve yazmaları gerekenleri vakit kaybetmeden bilgisayara aktarabiliyorlar. Bu da zamandan tasarruf anlamına geliyor” şeklinde konuştu.
>> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme