Türk Eğitim-Sen'in yeni başkanı Şenol

Türk Eğitim-Sen olağan seçimli kongresinde Şube Başkanı Erol Özsoy ve Nizamettin Şenol arasında geçen seçimi Şenol kazandı. 110 delegenin oy kullandığı sandıktan Özsoy ve listesine 49 oy çıkarken, Nizamettin Şenol ve ekibine 61 oy çıktı Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen 5. Olağan Genel Kurul'u Garden Kale Otel'de yapıldı. Kongre divanına Mehmet Ali Çakal başkanlık etti. [&hellip]

Türk Eğitim-Sen’in yeni başkanı Şenol

Türk Eğitim-Sen olağan seçimli kongresinde Şube Başkanı Erol Özsoy ve Nizamettin Şenol arasında geçen seçimi Şenol kazandı. 110 delegenin oy kullandığı sandıktan Özsoy ve listesine 49 oy çıkarken, Nizamettin Şenol ve ekibine 61 oy çıktı

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen 5. Olağan Genel Kurul’u Garden Kale Otel’de yapıldı. Kongre divanına Mehmet Ali Çakal başkanlık etti. Toplantının açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Özsoy yaptı.
“ELEŞTİRİYE AÇIĞIM YAPTIKLARIMIZ ORTADA”
Türk Eğitim-Sen’in Şube eski Başkanı Erol Özsoy, hiçbir makam talebinin olmadığını, arkalarına bakmadan yürümeyi tercih ettiklerini kaydetti. Eleştirilere her zaman açık olduklarını söyleyen Özsoy; “Bizi elbetteki eleştirebilirsiniz. Buna her zaman açığız. Bana yaşlandın diyebilirsiniz. Ama elim ayağım tutuyor. Mantık örgüm yerinde, her gün ovalarda, dağ köylerindeyim. Ankara’da, Afyon’da meydanlardayım. Türk Eğitim Sen olarak hep olumlu gündemde kaldık. Boşuna gezmiyorum. Sabahın 7’sinde çıkıp akşamın 9’unda eve dönüyorum. Bana gittiğin yerler için yolluk alıyorsun diyebilirsiniz. Asla ben ve arkadaşlarım bir kuruş yolluk almadık. Yasada ve tüzükte böyle bir hak yok zaten. Her ayki harcama belgelerimiz ve faturalarımız açıktır. Avans usulü çalışıyoruz.” dedi. Özsoy konuşmasına, sendikal faaliyetlerden söz ederek devam etti.
DUYGUDAŞLIK İLERİYE TAŞINACAK
Türk Eğitim-Sen’in yeni şube Başkanı Nizamettin Şenol toplantının ikinci konuşmasını yaptı. Nizamettin Şenol, son 10 yılda devlet memuru kavramının içinin boşaltıldığını memurun hükümetin memuru haline getirildiğini savundu. Şenol; “Memurun iş güvencesi ya yanımızda olursunuz, ya da yok olursunuz, gözü dönmüşlüğüyle saldıran iktidarca kaldırılmaya çalışılmaktadır. Memur maaşları TÜİK’in matematiğin temel prensipleri ile dalga geçen bir cambazlıkla tek haneli gösterildi. Ama bizim için daha üzerinde olduğunu bildiğimiz çarşıda, pazarda, market raflarında her gün gördüğümüz enflasyon yıldan yıla erimektedir. Kamu Sen’e bağlı diğer sendikalar ve gönül birliği ettiğimiz sendikalarla adaylık süremizde oluşturduğumuz duygudaşlığı çok daha ileriye taşıyacağız. Resmi devlet dairesine değil, insanların dinlenme eğlenme vakit geçirme ve eğitim ortamının oluştuğu bir sendika binasını hep birlikte tesis edeceğiz.” diye konuştu.
EĞİTİMDEKİ BAŞARISIZLIK SİYASETE AİT
Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu yaptığı konuşmada eğitimdeki başarısızlığa yönelik görüşlerini açıkladı. Afyonkarahisar’da eğitimdeki başarısızlığın öğretmen açığına yöneltildiğini söyleyen Uslu; “Okulların yetersizliği gündeme geliyor, imkânsızlıklar gündeme geliyor dolayısıyla Afyon’da Milli Eğitim’deki başarısızlık olarak gösteriliyor. Ben buna dikkat çekmek istiyorum. Milli Eğitim’de başarısızlık Afyon’daki siyasetin başarısızlığıdır. Eğer milli eğitimdeki başarısızlığı öğretmenlere, Milli Eğitim Müdürü’ne bırakırsanız burada başarının çıkmayacağının kesinlikle altını çizmekte yarar var. Özellikle bu duygumu bu ifadelerimi burada ifade etmek istiyorum. Başarısızlık varsa siyasetteki başarısızlıktır.” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞI ANLAMAMAK ELDE DEĞİL”
MHP İl Başkanı Aziz Aslan toplantıda yaptığı konuşmada, İslam dininde de emredildiği üzere insanların en hayırlısının insana hizmet eden olduğu düsturuyla hareket edildiğini kaydetti. Aslan; “Partimiz binasının önünde yaptığımız açık hava toplantısında gönlü bizimle olduğundan hiç şüphem olmadığı bir arkadaşım yoldan geçerken 10 dakika bizimle birlikte olmaktan kaçındı. Niyetinden hiçbir şüphem yok. Sebep kameralar çeker de yarın oraya katılmışsın diye benim çocuğumu işe almazlar, korkusu varmış. Herkesin bir çekincesi olmuş. Vatandaşı anlamamak elde değil.” ifadelerini kullandı.
YILMAZ: MUHALEFETİN SESİNİ KISIYORLAR
Toplantının son konuşmasını MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz yaptı. Yılmaz, muhalefet partiler için önceden TRT3’ten yayın yapıldığını, artık bu yayın Salı ve Çarşamba günleri saat 14.00 ile 19.00 saatleri arası yapıldığına dikkat çekti. Bu saatlerdeki yayının halk tarafından izlenmediğini kaydeden Yılmaz; “Bu saatlerdeki yayını halkımız izleyemiyor. Hükümet muhalefet partilerinin sesini kısıyor. Halkımıza gerekli olan yayın zaten 19.00’dan sonra olan kısım. Onlar Meclis’te olanları ve konuşulanları bilmek istiyor ve duymak istiyor. Neymiş efendim merak eden internetten izlesin. Kaç kişi köylerimizde internetten takip edebiliyor.” dedi.
ŞENOL BAŞKAN SEÇİLDİ
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığına seçilen Nizamettin Şenol’un yönetim kurulu listesinde; Sami Ayanık, Muhtar Demirci, Yusuf Nar, Mesut Okumuş, İbrahim Eser ve İrfan Kaplan yer alıyor. Seçimi kaybeden Şube Eski Başkanı Erol Özsoy başkanlığındaki listede; Osman Yaman, Osman Aydın, Gökhan Hançer, Mustafa Akbabaoğlu, Halit Dönmez ve Hüseyin Arıkan yer aldı. Toplantıya; Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Demiryol İş Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu da katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme