“Türk Dünyası İçin Büyük Kayıp”

Afyon Kocatepe Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı ve Türkiye Yazarlar Birliği Afyonkarahisar Temsilcisi Prof. Dr. İrfan Görkaş, Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan’ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı ve Türkiye Yazarlar Birliği Afyonkarahisar Temsilcisi Prof. Dr. İrfan Görkaş, “Doğan Büyük Türkçe Sözlük başta olmak üzere; Batılaşma İhaneti, Türkçe Düşünmek Türkçeyi Düşünmek, İstiklal Marşı–Bin Yılın Destanı, Söz Okyanusunda Yolculuk, Mehmed Akif: Çanakkale’den Sakarya’ya, Ömrüm Ankara Bir Ankara Şehrengizi, İki Yol Açıcı: Nureddin Topçu ve Necip Fazıl gibi çok sayıda esere imza atan Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan’ın vefatını teessürle öğrendik. Bizim için, ülkemiz için, Türk dünyası için çok kıymetli bir değeri kaybettik” dedi.

Haber

4 Eylül 1947’de Ankara’nın Kalecik ilçesinde dünyaya gelen D. Mehmet Doğan’ın ismi ilçesinde ‘Mehmet Doğan Fen Lisesi’nde ve Erzurum’da açılan ‘D. Mehmet Doğan Şehir Kütüphanesi’nde yaşayacak.

Türk düşünce, kültür ve edebiyatı alanına yaptığı katkılar dolayısıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora Unvanı” verilen Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığının, 2016 Yılı Özel Ödüllerinde, edebiyat alanında ki ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Bakmadan Geçme