• Haberler
  • Genel
  • Türk Dünyası, Afyon'da buluşuyor – Kocatepe Gazetesi

Türk Dünyası, Afyon'da buluşuyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörükler Türkmenler Derneği tarafından, 5'inci Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni düzenlenecek. Şölen, 13 Aralık saat 14'te, Atatürk Kongre Merkezi'nde başlayacak Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörükler Türkmenler Derneği, Afyonkarahisar'a Türk Dünyası'nı buluşturacak. Dernek tarafından düzenlenecek 5'inci Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni'ne Konferansa Macaristan Turan Partisi Başkanı Vona Gabor, Bulgaristan Türkleri Temsilcisi Doç. Dr. Nesrin [&hellip]

Türk Dünyası, Afyon’da buluşuyor

Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörükler Türkmenler Derneği tarafından, 5’inci Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni düzenlenecek. Şölen, 13 Aralık saat 14’te, Atatürk Kongre Merkezi’nde başlayacak

Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörükler Türkmenler Derneği, Afyonkarahisar’a Türk Dünyası’nı buluşturacak. Dernek tarafından düzenlenecek 5’inci Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni’ne Konferansa Macaristan Turan Partisi Başkanı Vona Gabor, Bulgaristan Türkleri Temsilcisi Doç. Dr. Nesrin Sipahi, Mamuşa Belediye Başkanı (Kosova) Arif Bütüc, Mamuşa Türk Öğr. Bir. Başkanı Milazım Mazrek, Macaristan, Sekel Türkleri Temsilcisi-Ressam Prof. Dr. Hanım Halilova, Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Kırım Tatar Der. FED. Başkanı Ünver Sel, GAP gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Türkiye Yörük Türkmenler Birliği Başkanı (Beylerbeyi) İrfan Tatlıoğlu iştirak edecek.
TÜRKLERİN BULUŞACAĞI TEK NOKTA KOCATEPE
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş, “Dünyada Türklerin buluşacağı tek noktanın Kocatepe’nin yanındaki Afyonkarahisar olması lazım. Buna kurumlarımız da iyi sarılmalı. Ben basından gördüğüm desteği kurumlardan alamadım. Ama bu yıl Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve diğer kurumlar bu şölene sahip çıkıyorlar” dedi.
GELENEKSEL HÂLE GELDİ
Altıntaş, “Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz şölenimizin bu yıl 5.’sini tertipliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda programımıza büyük ilgi olmasını bekliyoruz. Değerli katılımcılar konferanslar verecek, önemli sanatçılar ise davetlilere müzik ziyafeti sunacaklar. Tüm Türklerin buluşacağı bu güzel şölenimiz 13 Aralık Cumartesi günü saat 14’te başlayacak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme