• Haberler
  • Gündem
  • 'Türk Devletinin Bölünmesini İsteyen Kişi Bizim Kardeşimiz Değildir'

'Türk Devletinin Bölünmesini İsteyen Kişi Bizim Kardeşimiz Değildir'

Zafer Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Samed Sevim, Hamas’ın, İran da öldürülen Lideri Heniyye'nin, 2012 yılında Türkiye ziyaretinde Selahattin Demirtaş görüşmesinde Demirtaş'a, 'Bizde Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek istiyoruz.' sözlerini sarf ettiğini belirtti. Sevim, 'AKP hükümetine sesleniyorum. Türk devletinin bölünmesini isteyen kişi bizim kardeşimiz değildir.' dedi.

İbrahim Samed Sevim Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Samed Sevim, Hamas’ın suikaste uğrayan Lideri İsmail Heniyye için yapılan anma ve taziyeleri sert bir dille eleştirdi.

Haber

“ARAPLAR’IN OSMANLI’YA İSYAN BAYRAĞI FİLİSTİN BAYRAĞINA BENZİYOR”

Zafer İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Samed Sevim, Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin, İran’da İsrail tarafından gerçekleştirilen bir suikast sonucu öldürüldüğünü belirtti. “İsmail Heniyye,  öldürülünce içimizdeki İrlandalılar, hemen faaliyetlerine başladılar. Sela okutmalar, gıyabi cenaze namazı kılmalar, hükümet yetkililerince ‘kardeşim’ sıfatı ile anma mesajı yayınlamalar. Evet, Kudüs biz Müslümanlar için büyük bir öneme sahip. Hatta Gazze halkına yapılan zulüm ve soykırım insanlık dramı haline gelmiştir. Türk milletinin mazluma kol kanat germe isteği zalimden öç alma duygusu yerinde ve haklı bir istektir. Ancak bütün bunları bir kenara koyup kanayan coğrafyaya ve tarihe birazcık bakmak gerekirse bugün Türkiye de Gazze halkının yanında olacağım, Kudüs’ü savunacağım diye bilerek veya bilmeyerek şehitlerimizin kemiklerini sızlatanlar, gazilerimizin yaralarına bastıranlar pek çoktur. Olayların en başına kısaca gidecek olursak Filistin ve diğer Arap devletleri Osmanlı Devleti’ne karşı çıkarılan bir isyan sonucu kurulmuştur. Bu isyanda oluk oluk Türk kanı akıtılmıştır. İsyanın sembolü olmuş bayrak ise bugünün Filistin bayrağına çok benzemektedir.” dedi.

“KARDEŞİMİZ DEĞİLLER GÖSTERECEĞİMİZ TEK TAVIR DÜŞMANLIKTIR”

Filistin’deki özgürlükçü hareketlerin tümünün Türk ve Türkiye düşmanlığı üzerine kurulduğunu iddia eden Sevim, sözlerini şöyle tamamladı: “Tarihte o kadar geriye gitmeye gerek de yoktur aslında. Filistin’deki özgürlükçü ana hareketlerin hemen hepsi Türk ve Türkiye düşmanlığını her fırsatta üzerimize kusmuştur. Filistin de Yaser Arafat öncülüğündeki sosyalist hareketler ve devamındaki kuruluşlar terör örgütü PKK mensuplarının eğitim faaliyetlerine kadar ilgilenmişlerdir. Bugün adını sıkça duyduğumuz Hamas ise El-Fetih’ten farklı olarak ihvancı bir çizgide. Hamas’ın, İran da öldürülen Lideri Heniyye 2012 yılında Türkiye’ye geliyor. Burada Selahattin Demirtaş ile görüşen Heniyye’ye Demirtaş, ‘Gazze’nin özgürlüğünü görmek isteriz.’ deyince Heniyye de bizde Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek istiyoruz der. Uzatmamak adına pek çok cümlemi başlamadan bitiriyorum. Dış politikada ve Türkiye’nin iç sorunlarında sürekli Türkiye’nin karşısında olan bir zihniyeti ve onun başındaki kişiyi selalar ile anmak en basit tabirle cahilliktir, milli bilinç eksikliğidir. Buradan AKP hükümetine sesleniyorum. Türk devletinin bölünmesini isteyen kişiler bizim kardeşimiz değillerdir. Onlara göstereceğimiz tek tavır düşmanlıktır. Sözlerimi Filistin cephesinde savaşan Mehmet Hüseyin Çavuş’un mısralarıyla bitirmek istiyorum. ‘Gazze’nin meğer kumundan çokmuş kalleşi, Nasıl vurur insanı sırtından din kardeşi. Filistin, Trablusgarp, Yemen illeridir. Hangisini kanım ile sulamadım? Gezdim cephe cephe çölleri, Türk’e Türk’ten başka dost bulamadım.’”

Bakmadan Geçme