• Haberler
  • Genel
  • Türk Devleti dünyanın her yerinde vatandaşının yanında!

Türk Devleti dünyanın her yerinde vatandaşının yanında!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belçika'da bir dizi ziyarette bulundu. Özkaya ve Yurdunuseven, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her zaman dünyanın her yerinde vatandaşının hizmetinde olduğunu vurguladı   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven parti genel merkezinin görevlendirmesiyle Belçika’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Belçika temaslarında gurbetçi [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belçika’da bir dizi ziyarette bulundu. Özkaya ve Yurdunuseven, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her zaman dünyanın her yerinde vatandaşının hizmetinde olduğunu vurguladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven parti genel merkezinin görevlendirmesiyle Belçika’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Belçika temaslarında gurbetçi Türklerle biraraya gelen milletvekilleri ziyaret programını değerlendirdiler.
“AFYONLULAR VE TÜRK KÖKENLİ VATANDAŞLARLA HASRET GİDERDİK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Türkiye-Belçika Dostluk Grubu Başkanı Ali Özkaya, Mevkidaşı Belçika Parlemantosu Dostluk Grup Başkanı ile görüştü. Özkaya, “Belçika bilindiği üzere, özellikle Emirdağ’lı hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir ülke. Bizlerde burada hem hemşehrilerimiz ile hem de Türk kökenli vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Hasret giderdik, onların bizlerden Türkiye’den beklentilerini ve taleplerini dinledik. Ramazan ayının sevincini ve mutluluğunu gurbetteki hemşehrilerimiz ile yaşadık. Türkiye’den Avrupa’ya giderek, Avrupa ekonomisine katkı sunan gurbetçilerimiz 1960’lı yılların başından itibaren Avrupa’nın bir çok kentinde önemli bir işgücü olmuş, buralara adapte olarak aralarından Milletvekili, Belediye Başkanı, Bakan ve önemli iş adamları çıkarmayı başarmıştır. Vatanından binlerce kilometre uzakta, vatan hasretiyle yaşayan gurbetçilerimiz ile bir arada olmaktan, ziyadesi ile memnun olduk” dedi.
“TÜRK DEVLETİ DÜNYANIN HER YERİNDE VATANDAŞININ YANINDA”
Özkaya sözlerini şöyle tamamladı: “Avrupa’da yaşayan Türkler artık Avrupa’yı oluşturan asli unsurdur. Türkiye olarak gurbetteki her bir vatandaşımızın yanındayız. Elhamdülillah, bugün güçsüz ve zayıf Türkiye değil, sözü dinlenen pasaportu itibar gören, güçlü bir Türkiye var. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşının hizmetindedir.”
“ARTIK YURT DIŞINDA DA BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZ VAR”
Belçika ziyaretlerinin son derece verimli geçtiğini ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven şunları kaydetti: “Ülke olarak bugün geldiğimiz noktaya ulaşana kadar zorlu yokuşlar keskin virajları geride bıraktık. Kumpaslar, kalkışmalar hainlikler gördük. Milletimizle birlikte inşa ettiğimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin artık çok daha büyük sorumlulukları var. Bu güçlü ve büyük Türkiye’nin atacağı her adım Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkacağı her sözü tüm dünya artık merakla bekliyor. Artık yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da büyük sorumluluklarımız var. AK Parti Genel Merkez görevlendirmeleri ile gittiğimiz Belçika’nın Brüksel, Anvers ve Gent şehirlerinde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız ve esnaflarımızla bir araya geldik. Yurdumuzdan binlerce kilometre rızkını kazanan ve burada yaşayarak kültürümüzü burada gösteren gurbetçilerimizin yaşadıkları sorun ve problemlerini dinledik. Buradan bakıldığında da, yabancı ve türk vatandaşları için Türkiye büyük bir güç ve dünyadaki denge sağlayıcısı konumunda. Hamdolsun bugünlere hep birlikte geldik. Yine Belçika’da ziyaret ettiğimiz AK Parti Brüksel temsilcimiz önceki dönem Milletvekilimiz Ruhi Açikgöz, Brüksel Büyükelçimiz Hasan Ulusoy, Anvers Başkonsolosumuz Batu Kesmen ile burada yürüttüğümüz çalışmalar ve Türkiye olarak yürüttüğümüz hizmetler üzerine görüşmeler gerçekleştirdik.”
“AK PARTİ DÜNYANIN HER YERİNDE VATANDAŞININ YANINDA”
İbrahim Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi: “Belçika Dostluk Grubu Başkanı Joris Vandenbroucke ile iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi adına istişarelerde bulunduk. AK Parti olarak dünyanın neresinde olursa olsun her vatandaşımızın yanındayız. Bunu pandemi döneminde çok net bir şekilde tüm dünyaya gösterdik ve göstermeyede devam ediyoruz. Attığımız her adımda gerçekleştirdiğimiz her reformda yine yurtdışındaki vatandaşlarımızı ve ülkemizin çıkarlarını gözeterek ikili ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme