• Haberler
  • Genel
  • “Türk Bayrağı’nı Süleyman Şah Türbesi’ne yeniden dikeceğiz”

“Türk Bayrağı’nı Süleyman Şah Türbesi’ne yeniden dikeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, bir geceyarısı operasyonu ile tahliye edilen Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Toptaş, “Biz bir gün mutlaka Süleyman Şah’ın türbesini, Süleyman Şah’ın şehitliğine yeniden taşıyacağız, Türk bayrağını, orada bir daha hiç kimsenin kaçıramayacağı ya da hiç kimsenin etrafını kuşatamayacağı şekilde koruma altında oraya dikeceğiz” dedi Cumhuriyet [&hellip]

"Türk Bayrağı'nı Süleyman Şah Türbesi'ne yeniden dikeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, bir geceyarısı operasyonu ile tahliye edilen Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Toptaş, “Biz bir gün mutlaka Süleyman Şah’ın türbesini, Süleyman Şah’ın şehitliğine yeniden taşıyacağız, Türk bayrağını, orada bir daha hiç kimsenin
kaçıramayacağı ya da hiç kimsenin etrafını kuşatamayacağı şekilde koruma altında oraya dikeceğiz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. CHP’nin Olağanüstü Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Nevzat Ercan’ın yanı sıra CHP Genel Merkezi tarafından Olağanüstü Kongre’ye kadar kayyum yönetimin İl Başkanı olan Nimet Kaynar ile CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın da katıldığı basın toplantısında Milletvekili Toptaş, gündemdeki konuları değerlendirdi.
TÜRKİYE’NİN DIŞARIDAKİ
TEK TOPRAĞI İDİ
Hükümet’in bir geceyarısı operasyonu ile tahliye ettiği Süleyman Şah Türbesi ile ilgili görüşlerini açıklayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “Türkiye’nin dışarıdaki tek toprağı, ata yadigarı Süleyman Şah Türbesi boşaltıldı. Sapkın bir eşkiya grubunun işgal ettiği Süleyman Şah Türbesi’ni, o işgalden kurtarmak yerine PKK’nın Suriye’deki uzantısı ile ortak operasyon yapıldığını. Türk bayrağını yerinden söküp kaçırıyoruz, getiriyoruz, Kobani’de bir yere dikiyoruz. PKK’nın Kobani’deki kolunun işgali altında ya da kontrolü altındaki toprakta Abdullah Öcalan’ın posterinin asılı olduğu bayrak bir tarafta PYD’nin bayrağı bir tarafta orta yerinde Türk bayrağı, onun altına da Süleyman Şah’a türbe yapacağız. Bu utancı, onur diye Türk halkına takdim edenler, bu utancın altında ezileceklerdir. Türk halkı böyle bir kaçışı içselleştiremez, kabul edemez. Biz bir gün mutlaka Süleyman Şah’ın türbesini, Süleyman Şah’ın şehitliğine yeniden taşıyacağız, Türk bayrağını, orada bir daha hiç kimsenin kaçıramayacağı ya da hiç kimsenin etrafını kuşatamayacağı şekilde koruma altında oraya dikeceğiz” dedi.
TÜRBENİN İŞGALİNİ İNKAR ETMİŞLERDİ
Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD tarafından işgal edildiğinin yalanlandığını hatırlatan Toptaş, “Buranın IŞİD tarafından işgal edildiğini inkar ettiler. Türk askerlerinin nöbet değişimini dahi yapamadıklarını yiyecek ve içeceğinde IŞİD tarafından sağlandığını inkar ettiler. Bu iktidar tarafından izlenen politikaların sonucu olduğunu ancak Türk Milletinin böyle bir yaklaşımı kabul edemeyeceğini bu konuyu Meclis’e getirmelerini gerekirse kapalı bir oturum yaparak ortak milli bir çözüm bulmamızı istedik inkar ettiler ve reddettiler” şeklinde konuştu.
KİMSENİN HABERİ YOK
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bilgi verilmesi gerektiğini aktaran Toptaş, “Meclis bundan habersiz, ancak basına yansıdığı kadar yada özel kanallarımızdan falan alabiliyoruz. IŞİD ile ortaklığın sonucudur gelinen noktadır. Tayyip Erdoğan Suriye’de IŞİD ile El Kaide yada onun türevleriyle ortak bir politika oluşturmuştur. Bu oluşturulan ortak politikalar Türk Bayrağının oradan kaçırılması noktasına kadar gelmiştir. Türkiye’de artık hukuk devleti diye bir devlet falan diye bir kavram kalmamıştır. Başkanlık sistemine fiilen geçilmiş durumdadır. Yargıyı, yasamayı, kuvvet ayrılığını tanımayan, hukuksuz dikdatör bir yönetim söz konusudur” ifadelerini kullandı.
SUİKAST İDDİALARINA
“YALANCI ÇOBAN” GÖNDERMESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast iddialarının sorulması üzerine CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “Yalancı Çoban” hikâyesine göndermede bulundu. Toptaş, şöyle konuştu:
“Hani vardır ya ‘Yalancı Çoban Hikayesi’. Yalancı Çoban çıkar tepeye ‘Sürüye kurt saldırdı’ der millet toplanır bakar Çoban ‘Ben şaka yapmıştım’ der. Üçüncü gün aynı, beşinci gün aynı şey. Bir bakar gerçekten sürüye kurt saldırır ama çobanın sesinin kimse duymaz, kimse gelmez ve bütün sürüyü kurt yer. Şimdi her seferinde Tayyip Erdoğan bir manipülasyon, bir mağduriyet oluşturma peşindedir. Sümeyye Erdoğan niye bir suikast yapılsın, bu kadar güçlü istihbarat, MİT varken.” dedi. Toptaş, Sümeyye Erdoğan’ın en az 5 bin polis tarafından korunduğunu, Kaçak Saray’da artık her şey yere düşen bir toplu iğnenin sesinin dahi kaydedilme noktasında bir güvenlik sistemi oluşturulduğunu belirtti. Toptaş, şöyle devam etti: “Yurt dışına gittiğimizde, konuk saraylarda yemek yerken bile o yemeği kendi elemanlarına test ettiren bir anlayışın bir paranoyası ve korkusudur. Yada altında başka bir şey vardır. Bülent Arınç’a suikast yapılacak diye yakalana subayların yakalanmasından buyana 6 yıl geçti. Ne oldu bir mahkeme bir ifadeye tanık oldunuz mu yok. Belki ‘Sümeyye’ye suikast yapılacak’ haberleriyle belki eksik kalan yada girilecek bir yerler varsa oraya girmeyi düşünüyordur.Gerçeğin devlet tarafından hemen ortaya çıkarılması gerekiyor. MİT ellerinde, çok ciddi yetkileri var. Dünyanın en ileri teknolojilerini kullanıyor. Bulsunlar çıkarsınlar gereken cezada verilsin. Bizim katkımız ne olacaksa bizde hazırız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

“CHP KAZANDI”
CHP İl Başkanlığına seçilen Nevzat Ercan ve yönetimine başarılar dileyen Toptaş, “CHP’liler kendilerine yakışan, olağanüstü kongre ile kendi içlerindeki yönetim sorununu çözdü ve artık barışçı, demokratik yarış içinde bir kongre ile yeni bir yönetim görevlendirdi. Kaybeden, kazanan diye bir seçim sonucu olmadı, CHP, kazandı” diye konuştu.

ADAYLIK BAŞVURUS YAPTIM

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 2015 seçimleri için milletvekilliği adaylığı başvurusu yaptığını belirtti. CHP Genel Merkezi’ne “Afyon’da önseçim yapmayacaksınız yokum” dediğini belirten Toptaş, önseçim kararının alınması üzerine tekrar milletvekili olmak için başvurduğunu belirtti. 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar milletvekili olarak görev yapacağını hatırlatan Toptaş, “29 Mart’ta partimizin yapacağı önseçim ve 7 Haziran’da yapılacak genel seçimde takdir partililerimizin ve Afyon halkınındır” dedi.

Bakmadan Geçme