Turizmin Kalbi Bu Toplantıda Atacak

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğinde başlatılan turizm hamlesinde bir adım daha atılıyor. Afyonkarahisar'ın termal turizm ve sağlık potansiyeli, geniş katılımlı bir toplantı ile istişare edilecek

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Afyonkarahisar’a göreve başlamasından sonra başlattığı, Türk Hava Yolları, Zafer Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın da dahil olduğu turizm hamlesinde bir aşama daha kaydediliyor. Afyonkarahisar Valiliğinin öncülüğünde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Dumlupınar Temsil Kurulu ve TÜRSAB Sağlık Komitesi’nin işbirliğinde TÜRSAB Afyonkarahisar Termal Sağlık Turizmi Toplantısı düzenlenecek. 

Turizmin Kalbi Bu Toplantıda Atacak

TURİZMİN UZMANLARI BU TOPLANTIDA

13 Eylül 2024 tarihinde, saat 14’te Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek toplantıda TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, Hizmet İhracatları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer, Hizmet İhracatları Birliği Denetim Kurulu Üyesi İdris Sarıaydın, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın ile Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuşma yapacak. 

SAĞLIK TURİZME DAİR HER ŞEY

Toplantıda Afyonkarahisar İli Termal Turizmi hakkında bilgilendirmeler, uluslararası sağlık turizm yetki belgesi kriterleri ve mevzuat, Türkiye genelinde sağlık turizmi süreçleri, mevzuatları ve iller arası sağlık turizm potansiyeli, sağlık turizminde devlet teşvikleri uygulama usul ve esasları, Hizmet İhracatçıları Birliği’ne üyelik, teşvik dosyalarının hazırlanması ve süreç yönetimi başlıklarında ayrıntılı sunumlar yapılacak. 

Turizmin Kalbi Bu Toplantıda Atacak

TEŞVİKLER DE ANLATILACAK

TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, “Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın bu toplantımızı yapmamızda büyük desteği oldu. Afyon’un termal tesisleri, fizik tedavi uygulamaları, şifalı kaplıcaları, doğal terapi ve termal turizmi, wellness denilen bakım ve spayı ön plana çıkarmak, sağlık turizmine yönelik teşviklerden de faydalanarak yurtdışındaki misafirleri Afyon’a kazandırmak amacıyla otelleri, acenteleri, otel müdürlerini, hastanelerini davet ettiğimiz kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. Afyonkarahisar’a yapılması planlanan Sağlık Endüstri Bölgesi çalışması ile ilimiz bu alanda ivme kazanacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme