Turizmde yatak sayısı 18 bine çıkacak

37'nci Turizm Haftası etkinlikleri, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan törenle başladı. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Afyonkarahisar'da inşaatı bitecek otellerle birlikte yatak kapasitesinin 18 bine ulaşacağını söyledi 37'nci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde tören gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, [&hellip]

Turizmde yatak sayısı 18 bine çıkacak

37’nci Turizm Haftası etkinlikleri, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan törenle başladı. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Afyonkarahisar’da inşaatı bitecek otellerle birlikte yatak kapasitesinin 18 bine ulaşacağını söyledi

37’nci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde tören gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Osman Çizmeci, termal otellerin yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
TURİZM GELİŞİYOR
Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Afyonkarahisar’ın turizm alanında gelişmeye başladığını söyledi. Çengelci, şu an itibariyle kentteki yatak sayısının 10 bin olduğunu belirterek “Bakanlığımızdan tescilli otellerin inşaatlarının bitip hizmete girmeleri ile Afyonkarahisar’ın yatak kapasitesi 18 bin 686’ya ulaşacak” dedi.
HAVAALANI KATKI SAĞLAYACAK
Afyonkarahisar’ın termal zenginliklerinin yanında doğal ve tarihi güzellikleriyle de turistler için cazibe merkezi hâline gelebileceğine dikkat çeken Çengelci, Zafer Havaalanı’nın açılmasıyla da turist hareketinin artacağını belirtti. Çengelci, Afyonkarahisar turizminin gelişmesi için, turizmin tüm taraflarıyla bir araya gelip istişare yapacaklarını söyledi.
Çengelci’nin konuşmasının ardından Afyonkarahisar’ı anlatan bir kısa film gösterildi. Emir Murat Özdilek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin sahneye koyduğu Turizm Skeci ise büyük beğeni topladı. (Kocatepe)

Termal potansiyel daha iyi kullanılmalı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu
Müdürü Doç. Dr. Şuayip Özdemir, Afyonkarahisar’ın termal
potansiyelini daha iyi kullanması gerektiğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şuayip Özdemir, Afyonkarahisar’da birçok ürünün bulunduğunu, ancak termal turizmin öne çıkması gerektiğini kaydetti. Afyonkarahisarlı olmayan kişiler arasında anket yaptıklarını, kentin termal ve kaplıca özelliğinin 7 seçenekten 5’inci sırada çıktığını hatırlatan Özdemir, termal alanının daha üst sıralara çekilmesinin şehre katkı olacağının altını çizdi. Anketlere göre Afyonkarahisar’ın sakin, ucuz ve temiz bir şehir olarak bilindiğini, ancak güvenlik, modernlik ve dışa açıklık başlıklarında sıkıntı yaşandığına işaret eden Özdemir, turistlerin ilgisini çekebilecek kültürel ve spor etkinliklerinin de artması gerektiğini vurguladı.
6 MİLYONLUK KAPASİTE VAR
Afyonkarahisar’ın sıcak su kuyularının çok zengin olduğunu, bu kuyulardan çıkan sudan yıllık 90 milyon kişinin yararlanabileceğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’daki yatak kapasitesi dikkate alındığında, Ömer-Gecek Bölgesi’nde tam kapasite ile yıllık 1 milyon 737 bin 400 kişiyi, Gazlıgöl Bölgesi’nde ise tam kapasiteyle yıllık 4 milyon 696 bin 455 kişiyi misafir etmek mümkündür. Bu iki bölgenin toplamı 6 milyon 433 bin 855’tir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme