• Haberler
  • Genel
  • Turizm için 'Acun' gelsin – Kocatepe Gazetesi

Turizm için 'Acun' gelsin – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sabri Çelik, Afyonkarahisar'daki turizmin gelişmesi dikkat çekici bir öneride bulundu. Sabri Çelik, Acun Ilıcalı gibi ünlü kişilerin kente getirilip çeşitli etkinliklere katılmasının olumlu yansıyacağını söyledi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 38'inci Turizm Haftası etkinlikleri, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat [&hellip]

Turizm için “Acun” gelsin

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sabri Çelik, Afyonkarahisar’daki turizmin gelişmesi dikkat çekici bir öneride bulundu. Sabri Çelik, Acun Ilıcalı gibi ünlü kişilerin kente getirilip çeşitli etkinliklere katılmasının olumlu yansıyacağını söyledi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 38’inci Turizm Haftası etkinlikleri, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle başladı. Törende konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sabri Çelik, Afyonkarahisar’da turizm faaliyetlerinin gündeme gelmesi için televizyon yıldızları gibi ünlü kişilerin kente getirilmesi gerektiğini söyledi.
AKARÇAY, RENK KATTI
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Akarçay düzenlemesinin önemli olduğunun altını çizen Çelik, “Son yıllarda yapılan düzenlemelerle, Afyonkarahisar destinasyon olarak gelişimini tamamlamış durumdadır. Konukların aktif olarak katıldıkları programların düzenlenmesi önemlidir. Akarçay düzenlenip topluma kazandırılmıştır. Hatta Belediyemiz tarafından gezinti gemisi alınmıştır. İnsanlarımıza böyle bir zevk ve mutluluk tattırılmıştır. Bundan da ötesi, kişilerin aktif olarak katıldıkları etkinliklerin düzenlenmesidir. Bu anlamda belki de Acun Ilıcalı Beyefendi’yi bile davet edip spor yarışmaları, yüzme yarışmaları, farklı aktiveteler düzenlenerek ilgi çekilebilir” dedi.
TEK BAŞINA TERMAL YETMEZ
Kentin termal turizmle öne çıktığını hatırlatan Çelik, termal suyun yanı sıra farklı özelliklerin de bulunması gerektiğinin altını çizdi. Çelik, “Termal turizmde müşteri kitlesi dahilinde öncelikle hastalar ve yaşlılar akıllara gelmektedir. Ancak sağlıklı olmak amacıyla buraya gelenler de mevcuttur. Termal otellerde rekreasyonun önemi fark edildi. Artık termal otellere eğlenmek amacıyla da gelenler olabilir. Misafirlere farklı deneyimler sunmak, destinasyon pazarlaması için iyi bir yöntemdir. Bu anlamda bir termal turizm bölgesi olan Afyonkarahisar’da sadece temel ürün olan termal turizme odaklanmak yeterli olmayabilir. Zaten bizi rakiplerimizden farklı kılacak unsurlardan birisi, ekstra olarak sunabileceğimiz hizmetlerdir. Bu anlamda Afyonkarahisar zengin bir turizm arzına sahiptir” diye konuştu.
TARİHİ EVLER TİCARİ MERKEZ OLABİLİR
Afyonkarahisar’daki tarihi evlerin ticari merkez olarak değerlendirilmesini gündeme getiren Çelik, şöyle devam etti:
“Tarihi evlerin restorasyonunu yaptık. Birkaç tanesi turizme kazandırıldı. Ancak bununla ilgili eksik bıraktığımız taraf şöyle aktarılabilir: İnsanlar, restorasyon yapılan evleri ticari merkez haline getirmek yerine orada oturmaya devam ettiler. Safranbolu’da insanlar yaşantılarını devam ettirmemekte, kendileri Karabük’te yaşamakta, misafirlerini tarihi evlerde ağırlamaktadırlar.”
YATAK KAPASİTESİ
23 BİNE ÇIKACAK
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci de Afyonkarahisar’ın kültürel varlıklarının ileri düzeyde olduğunu vurguladı. Çengelci, otellerdeki yatak sayısının da arttığını belirterek “Kültürel varlıkları ve doğal güzellikleri ile anılan ilimiz, kültür turizminde ileri noktadadır. Afyonkarahisar çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. İlimiz sınırları içinde kalan ören yerleri ve tarihi kalıntılar, bizlere zenginlik olarak ulaşmıştır. Sağlık turizmi yönünden oldukça şanslı olan ilimizde 4 ayrı yerde termal havzası bulunmaktadır. Afyonkarahisar’da turizm sezonunun 12 aya yayılması için Valiliğimiz’le birlikte çalışmalarımız sürmektedir. Toplam 13 bin 390 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bakanlığımızdan yatırım belgeli inşaatı süren tesislerin tamamlanmasıyla toplam yatak kapasitesi 23 bin 200 olacaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı skeç ve şekil verilmiş gıda ür��nleri sergisi beğeni topladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları ve Dans Topluluğu, yöresel kıyafet ve
oyunlarıyla alkış aldı.

Bakmadan Geçme