• Haberler
  • Gündem
  • Turizm, her yönüyle geliştirilecek – Kocatepe Gazetesi

Turizm, her yönüyle geliştirilecek – Kocatepe Gazetesi

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, şehrin turizmden daha çok yararlanması için önemli bir adım attıklarını belirtti. Tanır, 'Afyonkarahisar turizminde yeni bir destinasyon yönetim organizasyonu oluşturuyoruz. Turizmi İlimizin ekonomisi açısından önemli bir sektör olarak değerlendiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız uzman ekibi ve Müdürlüğümüz personelleri ile birlikte Valimiz Mustafa Tutulmaz'ın himayelerinde 7-13 Ağustos 2017 [&hellip]

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, şehrin turizmden daha çok yararlanması için önemli bir adım attıklarını belirtti. Tanır, “Afyonkarahisar turizminde yeni bir destinasyon yönetim organizasyonu oluşturuyoruz. Turizmi İlimizin ekonomisi açısından önemli bir sektör olarak değerlendiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız uzman ekibi ve Müdürlüğümüz personelleri ile birlikte Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın himayelerinde 7-13 Ağustos 2017 tarihlerinde destinasyon çalışması yapacağız. Bu kapsamda tüm turizm sektörü görüş ve önerilerini almaya açığız. Uzman ekip bir program dahilinde ilimizin kültürel ve turistik değerlerini inceleyecek, ayrıca turizmle ilgili tüm tarafların görüşlerini alacağız” dedi.
KONAKLAMA VE
ULAŞIM ÇOK ÖNEMLİ
Tanır, Afyonkarahisar’da gezilip görülmeye değer birçok yerin bulunduğuna dikkat çekerek “Destinasyon; turistler için cazip kabul edilecek farklı doğal çekicilikleri ve özellikleri barındıran yerlerdir. Bir turizm destinasyonunun çekiciliğini arttırabilmek için turizm destinasyonunun iyi bir şekilde yönetilmesi ve destinasyonun pazarlanması gerekmektedir. Bir bölgenin turistik olabilmesi için; konaklama, yeme-içme, ulaşım, ören yeri vb. eğlence ve dinlenme olanaklarının olması çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
SEKTÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR
Turizmde kamu-özel sektör işbirliğinin artırılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Tanır, “Destinasyon alan çalışmasıyla Afyonkarahisar’ın bölgesel, ulusal ve uluslararası anlamda turizm pazarlama stratejisinin belirlenmesi ve bu planın bir bütün halinde uygulanması, bölgesel değerlerin ön plana çıkarılarak bir marka şehir imajı oluşturulması hedefleniyor. Bakanlığın turizm potansiyeli olan bölgeleri yerinde inceleyerek tanıtım stratejilerine karar verdiğidestinasyon çalışmasında, sektörle işbirliği içerisinde hareket ediliyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme