Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Turizm hem ekonomide, hem de kültür alışverişinde önemli bir rol oynuyor”

“Turizm hem ekonomide, hem de kültür alışverişinde önemli bir rol oynuyor”

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turzim Müdürü Mehmet Tanır, dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizmin, ülke ekonomisine yaptığı katkısının yanı sıra kültür alışverişinde de önemli bir rol oynadığını söyledi.

İl Kültür ve Turzim Müdürü Mehmet Tanır, Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, “Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkısının yanı sıra kültür alışverişinde önemli bir rol almaktadır. Termal turizmde yıllardır ilk sırada yer alan termalin başkenti olarak bilinen Afyonkarahisar; doğal ve kültürel değerlerimizle markalaşma yönünde ilerlemeye devam  etmektedir. 2019 yılında Türkiye’de Gaziantep ve Hatay’ın ardından Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilen  Afyonkarahisar,  coğrafi işaretleriyle tescillenen yöresel lezzetlerini ve mutfağını Uluslar arası düzeyde  tanıtacaktır. Yine Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi(EDEN)’nde Valiliğimiz himayelerinde Müdürlüğümüzce koordinesinde paydaşlarımızla hazırlamış olduğumuz “Şifa Şehri Afyonkarahisar” adlı projemizle 30 il arasından ilk 5 il arasına girmiş olmamız, Afyonkarahisar destinasyonun markalaşması önemli bir adımdır.” dedi.

“EVDE KALARAK ETKİNLİKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Tanır açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Küresel olarak yaşanan koronovirüs sebebiyle tüm sektörde olduğu gibi turizm faaliyetlerinin de geçici olarak durduğu bu süreçte, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nda “Fotoğraflarınızı Paylaşıyoruz” etkinliğimiz ile çekmiş olduğunuz Afyonkarahisar’la ilgili fotoğraflarınızı bekliyoruz. Ayrıntılı bilgileri Müdürlüğümüz; “afyon.ktb.gov.tr”, “facebook.com/afyonilkultur/, twitter/afyonilkultur”, www.instagram.com/afyonilkultur”, “https://afyondayiz.gov.tr”, “kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar” sosyal medya sayfalarımızdan takip edebilirsiniz. Evde kalarak etkinliklerimize devam edeceğiz. Dünyadaki gelişmeler ışığında koronovirüsle mücadele hep beraber yaparak bu süreçten başarıyla çıkacağımızı ümit ediyorum.

Turizm sektöründe çalışan tüm personelimizin çalışanlarının sektör temsilcilerinin ve yöneticilerinin turizm haftasını kutluyor sağlık mutluluk ve huzur diliyorum.” ifadelerini kullandı.