Turizimcilerle telekonferanslı toplandı

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, sektör temsilcilerine Bakanlığın turizm sektörüne yaptığı destek ile merak ettikleri konular hakkında bilgi verdi. Toplantıda koronovirüs sonrası Afyonkarahisar’da alınacak tedbirler de görüşüldü   Sektör temsilcileriyle yapılan toplantıda çeşitli öneri ve görüşler ortaya konularak, çalışan personeller içinde şartlara uygun olan personeller için kısa çalışma ödeneği desteğinin alınmaya başlanıldığı [&hellip]

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, sektör temsilcilerine Bakanlığın turizm sektörüne yaptığı destek ile merak ettikleri konular hakkında bilgi verdi. Toplantıda koronovirüs sonrası Afyonkarahisar’da alınacak tedbirler de görüşüldü

Sektör temsilcileriyle yapılan toplantıda çeşitli öneri ve görüşler ortaya konularak, çalışan personeller içinde şartlara uygun olan personeller için kısa çalışma ödeneği desteğinin alınmaya başlanıldığı kaydedildi.
“YAŞAM
NORMALE DÖNMEDEN OTELLER AÇILMAMALI”
Sertifikasyon uygulamasının çok yararlı olacağı, personellerin bu konuda eğitilmesi talebini aldıklarını belirten Tanır, “Otellerin hizmete açılması sürecinde; kıyı turizmin daha şanslı olduğu, termal tesislerin bu konuda daha mağdur olduğu ve termal havuzlar açılmazsa bir anlamın olmayacağı bu süreci daha zor atlatılacağı belirtildi. Temmuz-Ağustos ayında gurbetçi gelirse iç piyasa hareketlenebileceği, termal otellerin hizmete açılabilmesi ve hijyen konusunda; Afyonkarahisar, Sandıklı ve Gazlıgöl ortak bir yapı kurması gerektiği kanaatine varıldı. Çalışanların da virüsle ilgili büyük korkular yaşadığını ve daha iyi hizmet verebilmesi için psikolojik destek verilmesinin önemine değinildi. Personel maskeli şekilde, otellerde resepsiyon hizmetinin maskeli, tulumların giyilip, valizlerin steril edildiği bir ortama kimse girmek istemez. Turist gergin bir ortama gelmemeli. Yaşam normale dönmeden otelleri açılmamalı.” dedi.
“HİJYEN SORUNLARINA
ÇÖZÜM BEKLENİYOR”
Sağlık Müdürlüğünden virüs ve korunma yollarına ilişkin eğitim talep edilip, eğitimin zorunlu tutulmasıyla katılımcılara belge verilebileceğini kaydeden Tanır toplantıda sunulan görüş ve önerileri aktardı: “Zafer Kalkınma Ajansına eğitim projesi sunulabilmeli. Tesislerde yarım kapasite ile odaların bir gün steril edilerek bekletilmesi ile termal su hizmeti verilmesi avantaj sağlayabilir. Termal sektöründe bir çok alanda önde olmamız dolayısıyla bizim atacağımız adımlar sektöre rehberlik olacaktır. Termal su kullanım bedeli ile Haziran ayında verilecek ödemeler uzatılmalıdır. Bu talep Valilik, İl Özel İdaresi tarafından dikkate alınarak Haziran ayı ödemeleri 6 ay ertelenmiştir En önemlisi olan hijyen sorunlarımıza çözüm ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destek bekliyoruz. Halkın gidebileceği tesisler onaylı olmalı.”
“SÜREÇ İYİ
TAKİP EDİLECEK”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır sözlerine şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar turizm sektörünün bakanlığın belirlemiş olduğu kriterleri iyi takip etmesini ve sürece adaptasyon için gerekli tedbirleri almasını sektör temsilcilerine ilettik. Süreci Türkiye Turizm Tanıtım ve Gelişim Ajansı sayfasında yer alan kriterlerin uygulanmasını Bakanlığımız adına İl Müdürlüğümüz olarak hassasiyetle takip edeceğiz.”

Bakmadan Geçme