Turist sayısı için 2 milyon hedefi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımları Budan Termal Otel'de anlattı. Eroğlu, Afyonkarahisar'a gelen turist sayısının 2 milyona çıkması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Budan Termal Otel'de düzenlenen 'Afyonkarahisar İl Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu toplantıda Bakan Eroğlu, önemli mesajlar verdi. [&hellip]

Turist sayısı için 2 milyon hedefi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılan yatırımları Budan Termal Otel’de anlattı. Eroğlu, Afyonkarahisar’a gelen turist sayısının 2 milyona çıkması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Budan Termal Otel’de düzenlenen “Afyonkarahisar İl Yatırımları Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu toplantıda Bakan Eroğlu, önemli mesajlar verdi. Eroğlu, “Afyonkarahisar’ı bütün dünyada termalin başkenti olarak tanımlıyorlar. Afyonkarahisar’ın namı Avrupa’ya Orta Asya’ya Ortadoğu’ya, Körfez ülkelerine kadar ulaşmış” dedi.
500 BİN SAYISI YETERLİ DEĞİL
Afyonkarahisar’a gelen ziyaretçi sayısının yeterli olmadığını kaydeden Bakan Eroğlu, “Ziyaretçi sayısının artırılması için çalışma yapmamız lazım. 500 bin sayısı yeterli değil. Bunu en azından 2 milyon çıkarmamız lazım. Yakın bir gelecekte, 3-4 yıl içinde ziyaretçi sayımızı 2 milyona çıkaracağız” diye konuştu.
FİKİRLERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Toplantıya katılan sanayici ve işadamlarına açık davet yapan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Fikirlerin çatışmasından güzel hakikatler ortaya çıkar. Gelin hep beraber fikirlerimizi çatıştıralım. Eksiklerimiz varsa bunu da söylemenizden büyük bir mutluluk duyarız. Elbette her şeyi 100’de 100 yapmak istiyoruz. Sizlerin destekleri, fikirleri yeni bir ufuk teşkil edecektir. Özellikle sanayicilerimiz, işadamlarımızın fikirleri çok önemlidir. Afyonkarahisarımızı daha da ileri götürmek için çabalayacağız. Birbirimizi seveceğiz, eksiklerimizi söyleyeceğiz. Söylenmeyeceğiz, açıkça söyleyeceğiz.”
“ALLAH AŞKINA ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRELİM”
Eğitime de önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, “Çocuklarımız, geleceğimizin teminatı. Allah aşkına onları çok iyi yetiştirelim. Biz çok şey öğrendik. Mimarisiyle muhteşem okullar inşa edelim istiyoruz. Bu konuda da örnek teşkil etmek istiyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

11 yılda Afyon’un çehresi değişti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 11 yılda Afyonkarahisar’ın çehresinin değiştiğini belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hükümet’in Afyonkarahisar’a özel bir önem gösterdiğini, bu sayede kentin çehresinin değiştiğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Son 11 yılda 11 milyar liranın üzerinde Afyonkarahisar’a yatırım yaptık. Bu yatırımların 2 milyar 121 milyon lira ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaparken, bir başka yatırımcı kuruluş olarak bizim Bakanlığımız ise 1 milyar lira yatırım yapmıştır” dedi.
AFYONYEŞİLHİSAR OLDU
Bakan Eroğlu, “1938’de planlanan ve bizim iktidarımız döneminde 2 yılda gerçekleştirilen kentin 73 yıllık Akarçay rüyasını gerçekleştirdik. Yapılan yatırımlarda kentte ağaçlandırmaya büyük önem vererek Afyonkarahisar’ı adeta Afyonyeşilhisar yaptık. Son 10 yılda Afyonkarahisar’ın orman varlığını 2 milyon 69 bin hektar alandan 3 milyon 169 bin hektara çıkardık. Ağaçlandırma kapsamında 67 milyon 861 bin fidanı kentte toprakla buluşturduk. Dünyada orman varlığını yüzde 100 arttıran ender illerden birisi Afyonkarahisar” diye konuştu.
İSTİKLAL HARBİ
CANLANDIRILACAK
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’a önemli yatırımlar yapıldığını belirterek şöyle devam etti:
“Türkiye’de ilk defa Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi’ni Afyonkarahisar’a kurduk. Bu merkezde bir çok farklı iklim türlerinin bitkiler yetiştirilecek ve buradan dünyaya satılacak. Bu merkezin bir başka özelliği de kendi enerjisini kendi üretiyor olması. Kent için önemli olan bu büyük potansiyelin arttırılması için iş adamları ile her tülü temasa hazırız. Afyonkarahisar’a yılda 40 milyon bal üretimi yapılacak olan ve ülke ekonomisine 800 bin TL katkı sağlayacak olan 8 adet bal ormanı kurduk. ORKÖY faaliyetleri kapsamında Afyonkarahisar’da bulunan 178 adet orman köyüne ve 63 bin orman köylüsüne süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve güneş enerjisi ile ısınma gibi konularda destek verdik. Bunun yanında Türkiye’nin 3. büyük keklik üretim sistemini Afyonkarahisar’a kurduk. 2009 yılında açılan keklik üretim istasyonunda ilk yıl 15 bin keklik üretildi. Yaban hayatını koruma kapsamında 7 adet avlak alanı hizmete sunduk. Afyonkarahisar’ın tarihine sahip çıkma anlamında Büyük Taarruz’u ve istiklalimizi konu alan ‘İstiklal Harbi Tanıtım Merkezi’ kuracağız.”
AKARÇAY’I HERKES İSTİYOR
Akarçay Projesi hakkında da bilgi veren Eroğlu, “Biz orayı bu şekle getirebilmek için Akarçay’ın iki kenarına da toplamda 51 kilometre kazık çakarak bu hale getirdik. Başkanımız söz verdiği için sözü yerine gelsin diye mecburen onu yapmak durumunda kaldık. Bütün şehirler, ‘Afyonkarahisar’daki gibi bir imkan istiyoruz’ diye art ardına talepte bulunuyor. İnşallah yapacağız. Şimdi Bingöl’de başladık. Diğer şehirlere de böyle tesisler yapacağız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

YILMAZ DA KATILDI

Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehir için birçok hizmet yapıldı

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’a altyapı, eğitim ve turizm alanında önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Termal turizm ile spor turizmini entegre edecek Spor Kompleksi’nin yapımının devam ettiğini belirten Başkan Çoban, kompleks içerisinde yer alan su kayak tesisinin test aşamasından başarıyla geçtiğini kaydetti.Bölgenin en büyük pazaryerini ilimize kazandıracaklarını belirten Başkan Çoban, yürüyen bant sistemi ve asansörlü pazaryerinde yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Köy Garajı’nı Fuar Alanı’nda yeniden düzenlediklerini aktaran Başkan Çoban, şehir merkezindeki otopark sorunun çözümü için Ambaryolu ve Yoncaaltı’nda kapalı otoparklar oluşturduklarını kaydetti. Şehir merkezindeki trafik sorunuyla ilgili olarak master planı hazırladıklarını dile getiren Başkan Çoban, bu konudaki çalışmaların planlı olarak yürütüldüğünü belirtti.
İnaz arsalarını turizme kazandırdıklarını belirten Başkan Çoban, bu bölgede dağları delip yeni yollar açtıklarını ifade etti. Kültürel ve sosyal alanda birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Çoban, yardıma muhtaç ailelerin de her zaman yanında olduklarını söyledi. Çek Gönder uygulaması ile halkı belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırdıklarını dile getiren Başkan Çoban, şehrin birçok noktasında kurdukları açık alan wifi paylaşımıyla halka ücretsiz internet imkânı sağladıklarını ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Bakanımız’a teşekkür ediyoruz”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, toplantıda Türkiye’nin iyi bir konumda olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Çok şükür pasaportumuz ve paramız değer kazandı. Ülkemiz çok iyi durumda, daha da iyi olacak. Bunun da gerçekleşmesi için fitne ve fesattan uzak bir birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Değerli Bakanımız bu toprakların evladı. Kendi kabiliyet ve zekası ile Allah da nasip etmiş ve en üst kademelere kadar yükselmiş. Teknik üniversitede profesör ve mühendis yetiştirmiş. Ben İstanbul’da okuduğum için orayı çok iyi biliyorum. Benim öğrencilik zamanımda mahalle aralarında benzin istasyonları gibi su tabancalarından elimizdeki bidonları doldurmak suretiyle su alırdık. Bazen Belediye tankerlerle su gönderirdi. Orada insanlar uzun kuyruklar oluştururdu ve birbirleri ile kavga ederek karakolluk olurlardı. Ama Sayın Bakanımız İSKİ Genel Müdürü olduktan sonra İstanbul’da su problemi diye bir şey kalmadı. Tabii sadece bununla kalmadı. Haliç’in temizlenmesi gibi birçok üstün hizmetlerde bulundu. Kokudan geçilmeyen Haliç şimdi artık aynı bizim akar çayımız gibi cazibe merkezi haline geldi. Yakın zamanda yine su sıkıntıları yaşanmaması için Asya’yı Avrupa’ya bağlar gibi boru hatlarıyla Menen ırmağını tersine akıttı. Konya ovası da bu şekilde. Memleket için bir çivi çakandan Allah razı olsun. Bunu en iyi şekilde yapan Sayın Bakanımıza bir Afyonkarahisar evladı olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yeni Bakanlar, hayırlı olsun”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni kabinenin Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni etti

Kabine değişikliğinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarrufu olduğunu vurgulayan Erolğu, “Hepsi çok değerli, çok kıymetli arkadaşlar. Hepsini tanıyoruz. Son derece kabiliyetli arkadaşlar. Hayırlı olsun uğurlu olsun. Hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Yola devam. birlik beraberlik kardeşlikle Türkiye çok güzel hizmetlerimiz devam edecek.” dedi.
YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Kendisinin kabinede kaldığı, bu yönde bir beklentisi olup olmadığı sorulan Eroğlu, kendisinin kabinede kalıp kalmayacağını bilmesinin önemli olmadığını söyledi. İSKİ Genel Müdürlüğü dönemi öncesinde İstanbul’da büyük bir susuzluk yaşandığını hatırlatan Eroğlu, “Nerede vazife verilirse, biz yolumuza devam ediyoruz. Benim de duam şudur; ‘Yarabbi beni bu millete özellikle nerede faydalı olacaksam orada vazifelendir’. Bu dua ile önce kendimi üniversitede buldum. Arkasından İSKİ’de, DSİ’de buldum. Daha sonra önce Çevre ve Orman Bakanlığı şimdi de Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevindeyim. Türkiye çok güzel işler yaptık. Geçmişte insanlar ellerinde bidonlarla dolaşırdı. Su bulmak için tanker arkasında koşarken hayatlarını kaybeden insanlar vardı. Çeşme başında hayatını kaybeden insanlar vardı. O manzaralar Türkiye’den kalktı. Bütün Türkiyeye tüm şehirlere 2060-2070 yılına yetecek kadar su verdik. Sadece Afyonkarahisara değil Türkiye’nin tamamına Kars’tan Edirne’ye, Sinop’tan Mersin’e, İzmir’den Şırnak’a kadar her yere su götürdük. Sulamalarda 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya aştık. Türkiye bugün dünyada gıda üretiminde 7’inci sırada ise bizim aştığımız sulama tesislerinin bunda çok büyük önemi var.” şeklinde konuştu.
Bakanılığı döneminde 250’den fazla baraj yapıldığını, 3 milyardan fazla fidan ektiklerini anlatan Eroğlu, hükümetin sağlık ulaşım gibi önemli yatırımlarına değindi. Türkiye’de yanan her dört ampulden birinin elektriğinin AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımlarla sağlandığını kaydeden Eroğlu, “26 Milyar kilowatt saatlik üretimi, 79 milyar kilowatt saate çıkardık. 60 Yılda yapılanın 3 katını biz 10 yılda yapıldık. 250-260 Tane baraj inşaa ettik. Ayrıca ağaçlandırmada dünya bizi takdir ediyor. Hatta hatırlarsanız dünyada her sene New Yorkta yapılan Dünya Ormancılık Zirvesi’nin Birleşmiş Milletler dışında ilk defa Türkiyede yapılmasını temin ettik. Hatırlarsanız bu sene nisan ayında Türkiyede Birleşmiş Milletler Ormancılık Zirvesi Forumu yapıldı. Bunlar çok önemli. Şu ana kadar 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Ormancılık alanında destanlar yazdık. 900 Bin hektar yani 900 milyon dekar alanda çalışma yaparak ormancılık faaliyetlerimizi hızlandırdık. Biz hakikaten destan yazıyoruz. Diğer bakanlıklar da öyle. Ulaştırma alanında 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Hızlı trenler ilk kez hizmete girdi. Havalimanı sayısı 26’dan 52’ye çıktı. Öte yandan sağlıkta koğuş sisteminden 5 yıldızlı hastanelerimiz var artık. Ambulans helikopterler kullanılıyor. İlaç fiyatları ucuzladı. İsteyen istediği yerde muayene olabiliyor. İstediği eczaneden ilacı alabiliyor. Neticede IMF’e olan borcumuzu ödemişiz. IMF’e 5 milyar dolar borç verecek hale gelmişiz. Türkiye’de AK Parti hükümetleri muazzam hizmetle imza attı.” ifadelerini kullandı.
OPERASYON TÜRKİYE’NİN
ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN YAPILDI
Bakanların istifasına yol açan operasyonlarla ilgili görüşleri de sorulan Eroğlu, operasyonların dış kaynaklı olduğunu açıkladı. ‘Türkiye artık çok olmaya başladı.”http://m.kocatepegazetesi.com/”Türkiye çok ileri gitmeye başladı’ diyenlerin Türkiye’nin önünü kapatmak için operasyonu gerçekleştirdiğini iddia eden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Bunları herkes biliyor. Türkiye ne zaman ayağa kalkmak istese rahmetli Adnan Menderes’ten, Turgut Özal’dan, Erbakan beri hep bu hareketler olmuştur. Bunda dış mihrakların da tesiri vardır. Türkiye’nin çok büyümesini ve söz sahibi olmasını istemeyen pek çok ülke var.”
Fethulah Gülen’in beddua görüntüleri de hatırlatılan Eroğlu, “Biz dua ediyoruz. herkese dua ediyoruz. Hocaefendiye de dua ediyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme