Turgut Altınok'un Mal Varlığında Eksikler Var

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur ittifakından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan o isim Turgut Altınok'tur. Gündeme açıkladığı servetiyle oturan Altınok kamuoyunda büyük bir ses yaratmıştır. Son günlerde ise Altınok'un Antalya ilinde 600 dairesinin olduğu da iddia edilen konular arasında yer almıştır.

Turgut Altınok sessizliğini bozdu iddialara yönelik suç duyurusunda bulundu.

‘’ALTINOK’UN ABLASI 37 PARÇALIK TAPU KAYITLARI PAYLAŞTI’’

Servetiyle dudak uçuklatan Altınok’un ablası Günaydın Altınok Altınel; “Yani insanlar şaşırıyor ama bizim zenginliğimiz babadan, dededen” dedi. Altınel, 37 parçalık olan tapu kayıtlarını da paylaştı. Altınel, toplam 11 kardeş olduğunu söyleyerek 7’sinin kız 4’ünün ise erkek olduğuna değindi. Günaydın Altınok Altınel dedelerin ve babalarının zengin olduğunu belirterek babası hakkında ise bir çok markayı Türkiye’ye ilk getiren kişi olduğuna belirtti. Altınel, 1986 yılında vefat eden babasından kalan petrol istasyonları, birçok mal ve Ankara da Etimesgut ilçesinde bulunan 100 dönümlük arsa bıraktığını açıklamıştır.

‘’ALTINEL, ERKEKLERE DAHA ÇOK MİRAS DÜŞER’’

Altınel, babası olan Altınok’un hakkında yıllar önce ‘’en zengin başkan’’ diye anıldığını söylemiş ve kendisine yöneltilen ‘’kardeşiniz gibi size de büyük bir miras kaldı’’ sorusunu yanıtsız bırakmamıştır. Altınel; “Biliyorsunuz biz de geleneksel olarak erkeklere daha çok pay düşer. Babamız yaşarken pek çok mülkü Turgut’un ve erkek kardeşlerimizin üzerine yapmıştı. Bir kısım malı ise ayırarak ‘’ben öldükten sonra kızlara paylaştırın’’ demişti. Babam öldükten sonra o mallara da erkekler hissedar oldu mu dersen oldu. Ama bu haliyle bile bana da çok miras kaldı.”dedi.

‘’BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ BABADAN, DEDEDEN BUNU ANLATAMADIK’’

Altınel, paylaştığı 37 parçalık olan tapu kayıtlarının yanı sıra babasının mal varlığında halen daha eksiklerin olduğunu söylemiştir. Turgut’ta bulunan kooperatif hisselerinin yazılmadığı için görünmediğini ve Turgut Altınok’un ise mallarını inşaat sektöründe oldukça değerlendirdi diyerek kendisinin de Ankara’da bulunan arazisini satıp değer katmak istediğini söylemiştir. Altınel, son olarak ‘’Yani insanlar şaşırıyor ama bizim zenginliğimiz babadan, dededen. Bunu anlatamadık.” Dedi.

Bakmadan Geçme