Turgut Altınok'un Mal Varlığı Nedir?

Ankara'nın Keçiören İlçesi Belediye Başkanı Turgut Altınok'ın tartışmalı mal varlığı kamuoyunda merak uyandırdı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’ın meraka neden olan mal varlığının boyutu nedir?

TURGUT ALTINOK ESKİ BİR MHP’LİDİR

Turgut Altınok, 1 Nisan 1962 tarihinde Ankara’nın Bala İlçesinde dünyaya geldi. Siyasetçi olan Altınok, Keçiören Belediye Başkanıdır. İlk ve orta dereceli eğitimini Bala’da tamamlayan Altınok, Azerbaycan’da hukuk eğitimi aldı. Turgut Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi almış bir kişidir. Gençliğinden itibaren Ülkü Ocakları’nda görev almaya başlayan Turgut Altınok, 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı, ardından Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine seçildi. 12 Eylül Darbesi’nden sonra MHP’de Genel Sekreterliğe kadar yükselen Altınok, 1994 yerel seçimlerinde MHP Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 16 Ocak 1999 tarihinde Keçiören Belediye Başkanlığı için tekrar adaylığını kabul etmeyen MHP’den istifa eden Altınok, 17 Ocak 1999 tarihinde Fazilet Partisi’ne katılarak 1999 yerel seçimlerinde, yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

FAZİLET PARTİSİ’NDEN AK PARTİ’YE DÖNDÜ

28 Şubat Süreci sonucunda Fazilet Partisi’nin kapatılması ve yerine Saadet Partisi’nin kurulması üzerine Abdullah Gül önderliğindeki yenilikçi kanatla birlikte AK Parti’nin kurucuları arasında yer aldı ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Keçiören Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile girdiği Büyükşehir Belediye başkan adaylığı yarışını kaybeden Altınok, partisinden gelen yeniden Keçiören Belediye Başkan adaylığı teklifini de geri çevirerek aday olmadı. 28 Haziran 2013’te AK Parti’den istifa etti. 2014 yerel seçimleri için adı birçok parti ile anılan Turgut Altınok yaptığı açıklama ile Büyük Birlik Partisi’nden, Keçiören Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu. Yüzde 30,3 alarak seçimi ikinci sırada bitirdi. 2019 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı için AK Parti’ye dönerek aday oldu ve seçimi kazandı. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

DARP VE ŞİDDET OLAYLARI İLE GÜNDEME GELDİ

1994 yerel seçimlerinde Keçiören belediye başkanı seçilmesinden sonra Keçiören’de içki içenlere yönelik darp, sevgilisiyle el ele dolaşan gençlerin dövülmesi, sol görüşlü ve Alevilerin yoğun yaşadığı bazı semtlerdeki şiddet olayları ile anılan ve “A Takımı” adı verilen grubu Turgut Altınok’un kurduğu iddia edilmişti. Altınok, tüm bu iddiaları reddetti. 1994-2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek’le aralarında uzun süren siyasi gerilim yaşandı, bu gerilim silahlı baskın aşamasına geldi. 2009 yerel seçimleri öncesinde özel hayatıyla ilgili kaset iddiasının gündeme gelmesi üzerine Keçiören Belediye Başkanlığı adaylığınan çekildi. Turgut Altınok, Süreyya Altınok ile evli olan Altınok’un 2 kız, 2 erkek olmak üzere 4 çocuğu vardır. 2024 yerel seçimleri öncesi kendi sosyal medya hesabından yayınladığı mal varlığındaki taşınmazların çokluğu ve Antalya’da 600 dairelik mal varlığı olduğu iddiaları tartışmalara Altınok’la ilgili tartışmalara neden oldu.

Bakmadan Geçme