Turgut Altınok Eski Eşi Kimdir?

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok'un özel hayatı ve kariyerini sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un hayatı ve kariyerini sizler için araştırdık.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Ankara’nın Balâ ilçesinin Aşıkoğlu köyünde 1957 yılında doğan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise; Keçiören Kalaba Lisesi’nde tamamlamıştır. Azerbaycan’da Hukuk eğitimini alan Altınok, Türkiye – Azerbaycan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi bulunmaktadır.

TURGUT ALTINOK KARİYERİ

Gençlik yıllarından itibaren Ülkü Ocakları’nda görev almaya başlayan Turgut Altınok henüz 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığına, hemen akabinde de Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine seçilmiştir. 12 Eylül Darbesi’nden sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nde Genel Sekreterlik görevinde kadar yükselen Turgut Altınok, 1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçilmiştir. 1999 yılında tekrar aday gösterilmediği için MHP’den istifa eden Altınok, Fazilet Partisi’ne katılmıştır.  1999 yerel seçimlerine Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye başkan adayı olan Turgut Altınok, yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 28 Şubat süreci sonucunda Fazilet Partisi’nin kapatılması ve yerine Saadet Partisi’nin kurulması üzerine Abdullah Gül önderliğindeki yenilikçi kanatla birlikte AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Altınok, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Keçiören Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile girdiği Büyükşehir Belediye başkan adaylığı yarışını kaybetmiş, tekrar aday gösterilmemiştir. 2013 yılında AK Parti’den istifa eden Altınok, 2014 yerel seçimleri i Büyük Birlik Partisi’nden, Keçiören Belediye Başkan adayı olarak yarışa girdi. Seçimi ikinci sırada bitiren Altınok,  2019 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı için AK Parti’ye dönerek aday olmuş ve kazanmıştır. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır.

Süreyya Altınok ile evli olan Turgut Altınok dört kız çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme