• Haberler
  • Genel
  • TUREX, engellilerin de yanında – Kocatepe Gazetesi

TUREX, engellilerin de yanında – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da toplu taşıma hizmeti veren TUREX, engellilerin binerken zorluk çekmeyeceği halk otobüsünü tanıttı. Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, bu uygulamanın Afyonkarahisar’da bir ilk olduğunu söyledi Afyonkarahisar’da 3 yıldır toplu taşıma hizmeti veren TUREX firması, yeni araçlarıyla, engellilerin de yanında olduğunu gösterdi. Şehir merkezine 10 tane getirilecek araçların ilkinin tanıtımı Anıtpark önündeki [&hellip]

TUREX, engellilerin de yanında

Afyonkarahisar’da toplu taşıma hizmeti veren TUREX, engellilerin binerken zorluk çekmeyeceği halk otobüsünü tanıttı. Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, bu uygulamanın Afyonkarahisar’da bir ilk olduğunu söyledi

Afyonkarahisar’da 3 yıldır toplu taşıma hizmeti veren TUREX firması, yeni araçlarıyla, engellilerin de yanında olduğunu gösterdi. Şehir merkezine 10 tane getirilecek araçların ilkinin tanıtımı Anıtpark önündeki TUREX merkezinde yapıldı.
Engelliler sıkıntı yaşamayacak
Engellilerin, kendi kullandıkları engelli araçlarıyla halk otobüsüne binebilmesine imkan sağlayan düzeneğin bulunduğu halk otobüsünün tanıtımında konuşan Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, bu uygulamanın Afyonkarahisar’da bir ilk olduğunu söyledi.
Şanlı, “Şu anda Afyonkarahisar’da bir ilk yaşanıyor. Artık özürlü vatandaşlarımız yolculuk sırasında bir sıkıntı yaşamayacak. Bu Sayın Başbakanımızın desteklediği bir proje. Şu anda konu yönetmelik olarak yürürlükte ama uygulamada fazla uygulanmıyor. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren toplu taşıma araçlarının yüzde 10’u, yüzde beşi özürlü vatandaşlarımızı taşımak zorunda. Getirdiğimiz bu 10 araç da özürlü vatandaşlarımıza uygun araçlar. Bu 10 aracımız Ağustos sonu gibi gelecek” dedi.
Evlere mahkum olmayacaklar
Afyonkarahisar’daki engellilerin de rahat bir ulaşım hakkına sahip olduğunu vurgulayan Şanlı, “Bu organizasyonu Engelliler Derneği ile birlikte yapıyoruz, kendilerine teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız bu konuyu gerçekten destekliyor. Engelliler Derneğimizle birlikte irtibat halindeyiz. Listeyi onlara vereceğiz. Hangi hatlarda kaç araç olacak onlar biliyor. Artık özürlü vatandaşlarımız evlerinde mahkûm kalmayacak, çarşıda pazarda her yer yerde kendilerini görebileceğiz” ifadelerini kullandı.
Aracın tanıtımına Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Ören, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ile engelli vatandaşlar katıldı.

Yeni aracının plakası 03

Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, artık kendisini Afyonkarahisarlı olarak hissettiğini söyledi. Şanlı, “Biz Afyonkarahisarlıyız. Kendime yeni araç aldım, plakasını da Afyon’un plakası olarak aldım. Biz Afyonkarahisarlı olduk, artık kendime buradan ev almayı bile düşünüyorum. Biz Afyonluyu seviyoruz, Afyonlu da bizi seviyor, bunu biliyoruz” dedi.

Sürprizler olacak

Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Afyonkarahisar’da sürp-rizlerin devam edeceğini belirtti. Şanlı, “Okullar açıldığı zaman öğrenci kardeşlerimize sürprizlerimiz olacak. Otobüslerimizde internet bile olacak. Takip sistemleri olacak artık evinizden otobüslerimizi izleyebileceksiniz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme