• Haberler
  • Gündem
  • Tuncelili öğrenciler Afyon’u gezdi – Kocatepe Gazetesi

Tuncelili öğrenciler Afyon’u gezdi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın önderliğinde, Karahisar Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sekretaryasını üstlendiği dört gün süren gezi programı kapsamında 1’inci gün Akarçay'da tekne turu yapıldı ve Masal Parkı gezildi.2’nci günde ise Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ve Fen Lisesinde gerçekleştirilen müzik dinletisi ve folklor gösterisi etkinliğinin ardından sinema etkinliği [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın önderliğinde, Karahisar Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sekretaryasını üstlendiği dört gün süren gezi programı kapsamında 1’inci gün Akarçay’da tekne turu yapıldı ve Masal Parkı gezildi.
2’nci günde ise Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ve Fen Lisesinde gerçekleştirilen müzik dinletisi ve folklor gösterisi etkinliğinin ardından sinema etkinliği düzenlendi.
Birbirinden renkli etkinlikleri gerçekleştirildiği programda 3’üncü ünün ilk programı Frig Vadisi gezisi oldu. Gün içerisindeki program dâhilinde İscehisar’da mermer işletmelerinde mermerin işlenişini gören misafir öğrenciler, lokum atölyesini görme imkânı buldular. Lokum atölyesinde lokumun tadına bakan ve çok beğenen öğrenciler, Afyonkarahisar’ı çok beğendiklerini ve bir daha gelmek istediklerini belirttiler.
3’üncü günün sonunda Afyonkarahisar’lı aileleri ziyaret eden öğrenciler, kendi kültürlerini ev sahiplerine anlatırken, Afyonkarahisar kültürü hakkında da bilgiler aldılar. Konuk olduğu ev sahiplerine memnuniyetlerini belirten öğrenciler, ev sahiplerini Tunceli’ye davet ettiler. Ziyaretin sonunda ise ev halkı, misafir öğrencileri vasıtasıyla Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardan Tunceli’ye selamlar gönderdiler.

Bakmadan Geçme