Tuncay Özilhan Ne Mezunu?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın ne mezunu olduğu merak ediliyor. Peki, Tuncay Özilhan kimdir? Tuncay Özilhan ne mezunu?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın hayatı ve kariyeri merak edilen komular arasında yer alıyor.  İş insanı Tuncay Özilhan’ın hayatı ve kariyerini sizler için araştırdık.

TUNCAY ÖZİLHAN KİMDİR?

Tuncay Özilhan 9 Temmuz 1947 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. Lise eğitimini Saint Joseph Fransız Lisesi’nde tamamlayan Özilhan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Üniversite eğitiminin ardından ABD’de Long Island Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapan Özilhan, iş hayatına  1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başladı.  Daha sonra Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü ve Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü yaptı. 2007 yılında Mayıs Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan  Tuncay Özilhan, 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevini, Şubat 2017 tarihine kadar sürdürdü. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan aynı zamanda Anadolu Vakfı ve çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanıdır.

2001- 2003 yılları arasında TÜSİAD Başkanlığı görevini yürüten Tuncay Özilhan şuan; TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği, Estonya Fahri Konsolosluğu ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir. DEİK Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı da yapan Tuncay Özilhan, Japon hükûmetince takdim edilen en önemli nişanlardan olan, The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star (Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı)”  ve Estonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı nişanlarına sahiptir.

TUNCAY ÖZİLHAN NE MEZUNU?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan Lise eğitimini Saint Joseph Fransız Lisesi’nde Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. Üniversite eğitiminin ardından ABD’de Long Island Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans yapmıştır.

Bakmadan Geçme