• Haberler
  • Genel
  • Tunçay, Özdilek’in yazısını eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Tunçay, Özdilek’in yazısını eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Şuhut İGM üyesi Ömer Tunçay, İsmail Özdilek’in Şuhut ilçesi ve köylerine yönelik 5,5 yıl önceki gözlem ve notlarıyla yazdığını söylediği yazısını eleştirdi. Tunçay, Özdilek’e Şuhut’un köylerini gezerek yapılanları yerinde incelemesini tavsiye etti AK Parti Şuhut İGM üyesi Ömer Tunçay, Aralık ayının son toplantısında söz alarak gündem dışı bir konuşma yaptı. Tunçay, İsmail Özdilek’in ilçesi Şuhut’la [&hellip]

Tunçay, Özdilek'in yazısını eleştirdi

Şuhut İGM üyesi Ömer Tunçay, İsmail Özdilek’in Şuhut ilçesi ve köylerine yönelik 5,5 yıl önceki gözlem ve notlarıyla yazdığını söylediği yazısını eleştirdi. Tunçay, Özdilek’e Şuhut’un köylerini gezerek yapılanları yerinde incelemesini tavsiye etti

AK Parti Şuhut İGM üyesi Ömer Tunçay, Aralık ayının son toplantısında söz alarak gündem dışı bir konuşma yaptı. Tunçay, İsmail Özdilek’in ilçesi Şuhut’la ilgili yazdığı bir yazıyı eleştirdi. Ömer Tunçay, İsmail Özdilek’i Şuhut yöresini görmeye davet etti.
AKYUVA’YA GİDİP BAKMAK LAZIM
Ömer Tunçay, İsmail Özdilek’in ilçe hakkında yazdığı köşe yazısını eleştirdi. Özdilek’in 2007 yılı genel seçimlerinde DP’den milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Ömer Tunçay, Özdilek’in seçim gezilerinde almış olduğu notları günümüzde de aynı şekilde yazmasının tuhafına gittiğini söyledi. İsmail Özdilek’in aynı konuları tekrar gündeme taşımasının kendisini şaşırttığını belirten Tunçay şöyle konuştu: “Mesala yazısında Akyuva köy muhtarı Mustafa Gümüş’ün bulunduğu bir talebe yer vermiş. Yazısında diyorki; ‘Gölet yapılalı 15 yıl oldu.’ Gölet yapılalı 15 yıl olmadı. Akyuva göleti kendisinin milletvekili adayı olduğu partininde koalisyonda olduğu hükümet zamanında programa alınmıştı. Fakat 15 yıl sonra gölet İl Özel İdaresi’nin bir dönem önceki meclis üyesi arkadaşlarımızın aldığı kararla yapıldı. Onbeş yıl gölet yapılmayı bekledi. Ayırca Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu sağ olsun, göletin kapalı devre sulama sisteminide yaptı. İki yıl önce vatandaşın hizmetine sunuldu. İki yıldır göletten sulama şeklinde faydalanılıyor. Yazının devamında okulun yetersiz olduğunu belirtiyor. İyi de oraya gidip bakmak lazım. Biz oraya 12 derslikli cillop gibi en az 30-40 sene öğrencilerin faydalanabileceği bir okul yaptık.”
“YERİNDE GİDİP İNCELESİN”
Şuhut İGM üyesi Ömer Tunçay, Akyuva’ya okul yapılmasına rağmen orada okulun olmadığının yazılmasının kendisine çok enteresan geldiğini söyledi. İsmail Özdilek’in yazdığı yazıda, Şuhut’un başka bir köyünde bir GSM operatörünün çekmediğine yer verdiğini belirten Tunçay şunları söyledi: “İyi kötü bir verici var. Uzunpınar’da olsun, İncikli köyüde olsun telefondan faydalanabiliyor. Güneytepe muhtarının bir beyanatı var. Kanalizasyon olmadığı söyleniyor. Güneytepe köyüne kanalizasyon şebekesi yapıldı. Kanalizasyon Çevre Atık Birliğine dahil edildi. Paşacık köyü ile alakalı şeyler yazılmış. Şunu belirtmek istiyorum; İsmail bey Şuhut’un köylerine 5,5 yıl önce gelmiş. Bir daha tekrar Şuhut’u gezmesini kendisine tavsiye ediyorum. Ben yaklaşık 20 yıldır siyaset yapıyorum. Ama son 10 yıldır iyi kötü Şuhut’un önde gelen siyasi aktörlerinden biriyim. 2002 yılından itibaren Şuhut AK Parti İlçe Başkanı olarak, İGM üyesi olarak görev yapıyorum. Birçok yapılan yatırımı biliyorum. 2002 yılında biz göreve geldiğimizde Şuhut’un iki köyü dışında hiçbirinde kanalizasyon yoktu. Artı bir metrekare taşı yoktu. Ama bugün Allah’a şükür bir köyü hariç 30 köyünün kanalizasyonu yapıldı. Bunları kendisine özellikle yerinde gidip incelenemisini istiyorum. İmlada nokta işareti vardır. Nokta çok küçük bir işarettir ama anlamı oldukça değiştirir. Özdilek yazısında, ‘Yüzyılın projesi’ yazısını bilboardda görüp heyecanlandığını yazmış. İsmail bey okurken yanlış okumuş. Yazan yüzyılın değil yüzüncü yılın projesi. Şuhut Belediyesi 1912 yılında kurulmuş. Yüzün yanındaki noktayı görmemiş.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme