• Haberler
  • Genel
  • TÜMSİAD ailesi Afyonkarahisar'da toplandı – Kocatepe Gazetesi

TÜMSİAD ailesi Afyonkarahisar'da toplandı – Kocatepe Gazetesi

TÜMSİAD'ın geleneksel Şube Başkanları Toplantısına Afyonkarahisar ev sahipliği yaptı. Bundan sonra üç ayda bir farklı bir ilde yapılması planlanan toplantının ilki Afyonkarahisar'da düzenlenmiş oldu. TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, yerel ve ülke gündemine yönelik basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı Başkanlar istişare ettiTüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) 2010 Şube Başkanları Toplantısına derneğin Afyonkarahisar Şubesi ev [&hellip]

TÜMSİAD ailesi Afyonkarahisar’da toplandı

TÜMSİAD’ın geleneksel Şube Başkanları Toplantısına Afyonkarahisar ev sahipliği yaptı. Bundan sonra üç ayda bir farklı bir ilde yapılması planlanan toplantının ilki Afyonkarahisar’da düzenlenmiş oldu. TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, yerel ve ülke gündemine yönelik basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı

Başkanlar istişare etti
Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) 2010 Şube Başkanları Toplantısına derneğin Afyonkarahisar Şubesi ev sahipliği yaptı. Toplantı Ömer Termal Otel’de gerçekleştirildi. TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, 26 Haziran Cumartesi günü saat 13.30’da düzenlediği basın toplantısında toplantı içeriği hakkında bilgiler verirken basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. TÜMSİAD Şube Başkanı M. Emin Birliktir’in ısrarlı daveti üzerine 40 şube başkanının Afyonkarahisar’da düzenlenen toplantıya katıldığını belirten Genel Başkan Dr. Sert, TÜMSİAD ailesinin geleneksel olarak yaptığı Şube Başkanları toplantısını Afyonkarahisar’da düzenlenmesinden mutlu olduklarını belirtti. Derneğin yenilenme ve atılım fırsatının bir başlangıç noktası hem de ülke meselelerinin konuşulacağı bir istişare toplantısına tanıklık ettiklerini kaydetti.
Sektörler gözden geçirildi
Sert, iki gün süreli toplantı için ev sahibi Birliktir’e teşekkür etti. İllerde yapmayı planladıkları şube başkanları toplantısının ilkini Afyonkarahisar’da yaptıklarını dile getiren TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert; “TÜMSİAD ailesi olarak 8 bin 5 yüz üyesi, 40 şubesi, 5 dünya ülkesindeki çalışma ve faaliyetleriyle Türkiye’nin en önde gelen sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu arada bünyesinde barındırdığı daha çok KOBİ’lerden oluşan sanayici ve işadamlarını Afyon’da nasıl bir yatırıma dönüştürebiliriz, Afyon’un katma değerine nasıl bir etki ederiz bunun planlamasını yapmaya çalışacağız. Afyon’daki yerel yönetim, Belediye Başkan Yardımcıları, TÜMSİAD ailesi ile birlikte genel merkez TÜMSİAD ve şubelerin buradaki avantajlı sektörlerini gözden geçireceğiz. Burada yapılacak olan yatırımlar varsa bunları tespit etmeye çalışacağız. Teşvikler ve uygulamalar hakkında bilgiler ve istişareler yapacağız.”dedi.
Kazanımların ülkeye dönmesi hedef
Kayseri’de aynı gün TÜMSİAD Şubesi’nce düzenlenen “Enerji Verimliliği” konulu konferansını Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşeceğini de belirten TÜMSİAD Genel Başkan Hasan Sert, bu etkinliğe de katılacaklarını ifade etti. TÜMSİAD’ın büyük ve güçlü bir aile olduğundan söz eden Genel Başkan Sert; “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından en büyük sanayici ve işadamı kuruluşlarından bir tanesi. Afyon’da da çok güzel çalışmalar alıyoruz. Bütün şubelerimiz canla başla ülke ekonomisine katkı yapmaya çalışıyorlar. İhracatı geliştirmeye, ithalatı azaltmaya çalışıyorlar. Türkiye’deki genç nüfusu iş hayatına katmaya çalışıyorlar. Verim yöntemlerini arttırıp standartlar geliştirmeye çalışıyorlar. TÜMSİAD ülkede kazanmış olduğu avantajları yine ülke hizmetine katmak istiyor. Ülkede almış olduğu kazanımları yine ülke gençliğine, ülke ekonomisine ve yine ülke insanına hizmet için kullanmak istiyor.”diye konuştu.
Türkiye 2023’Ten önce büyüsün
TÜMSİAD ailesi tamamının ve genel merkez yöneticilerinin tamamının Türkiye’ye hizmet etme sevdasına sahip olduklarının altını çizen Genel Başkan Dr. Hasan Sert, bu sevda uğruna çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Üç ayda bir yapılan geleneksel Şube Başkanları Toplantısını gerçekleştirerek bu amacı daha hızlandırma istişarelerinin yapıldığını kaydeden Sert; “Türkiye ve dünya bugün tam bir yol ayrımında bir kavşak noktasındadır. Dünya da hızla ilerleyen ve imajı artan bir Türkiye var. 20-22 Yıl önce 45-48. sıralarda olan bir ülke ekonomik büyüklük olarak bugün var olan dünyadaki 206 ülke arasında 16. büyük ekonomik duruma gelmiştir. Buna herkesin bütün işadamlarının katkısı vardır. Bütün sanayicilerin katkısı vardır. Bütün sivil toplum kuruluşlarının katkısı vardır. Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün siyasi iktidarların ve siyasetçilerin katkısı vardır. Ama bundan sonra farklı bir amaç farklı bir sevda üretmek zorundayız. Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu 16. büyük ekonomik durum bize bu ülkeye yetmiyor. Bu elbise bize dar geliyor. Bu elbiseyi biraz değiştirmek lazım. Bu bütün uluslar arası kriterlerde var olan dünyadaki ilk 10 ülke arasına girme hedefi 2023’de uluslar arası kriterlerin vermiş olduğu rakam ve istatistiklere yakalayacağız. Ama biz buna razı olmak istemiyoruz. 2023 Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak yerine Türkiye KOBİ’lerin sayesinde TÜMSİAD’larla birlikte diğer sanayici ve işadamlarıyla birlikte Türkiye 2018’de dünyanın en büyük ekonomiye sahip ülkelerinden biri olsun. 2019 Yılında olsun. Hatta 2023’de ilk 8 ülkeden bir tanesi olsun diye çabamız var.”şeklinde konuştu.
Türkiye’nin görevleri büyük
Gerekli hazırlıkların yapılamaması halinde Türkiye’nin dünyada ekonomisi büyümüş bir ülke olarak söz sahibi olabilmesinin hayal olacağını belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, dernek olarak sorumluluklarının farkında olduklarını evrensel sorumlulukla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. tüm çalışma ve gayret nedeninin Türkiye’nin var oluş hızını artırmak olarak açıklayan Dr. Sert şöyle konuştu: “Bugün Türkiye’den beklenen çok önemli görevler var. Afrika ülkeleri, Balkanlar, Kafkaslar ve Türk Cumhuriyetleri Türkiye’den bir umut bekliyorlar. Arap ülkeleri Türkiye’den bir umut bekliyorlar. Bunlar hem yönetimsel olarak kendilerine rehberlik yapılmasını istiyor hem de ekonomik manada ve organizasyonel yapıların güçlendirilmesi noktasında Türkiye’den yardım bekliyorlar. Türkiye bunların farkında olması lazım. Eğer Türkiye fiziksel olarak, zihinsel olarak, ruhi olarak, akademik olarak, bilim olarak ve ekonomik olarak bu değerleri karşılayacak kadar güce sahip değilse o insanların biz hayallerini, umutlarını suya düşürmüş oluruz. İşte bunun farkında olacak bir TÜMSİAD ailesini organize etmeye çalışıyoruz. TÜMSİAD’ın hem ülke içine hem yurt dışına bakan bir yüzünün olması lazım. Bütün organizasyonlarını buna göre ayarlaması lazım. Bu noktada TÜMSİAD’ın amaçları büyüktür, yürüyeceği yollar çoktur. Ama enerjisi de o oranda yüksektir. Bu bilimsel toplantıları birlikte yaparak katma değeri daha nasıl hızlandırabiliriz bunun çabaları içerisindeyiz. Sayın M. Emin Birliktir başkanımızın bizi misafir etmesi nedeniyle biz şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz.”
Afyon’a yatırıma destek olun çağrısı
TÜMSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mahmut Emin Birliktir, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ve genel merkez yönetimine davetlerini kabul ettikleri için teşekkür etti. TÜMSİAD Şube Başkanlarının da toplantıya katılımlarının kendilerini onurlandırdığını ifade eden M. Emin Birliktir şunları söyledi: “Bu toplantıyı TÜMSİAD’ın Afyon’a verdiği önem olarak algılıyorum. Her zaman toplantılarda, bire bir ve ikili görüşmelerimizde buradaki başkanlarımızın tamamı işadamı. Onların yönetim kurulları ve alt komisyonları var. Çok geniş bir aile. Ama sadece burada başkanlarımız var. Zannediyorum 50 civarında başkanımız, 5 Avrupa Başkanımız var. Yerel basınımıza şunu söylemek istiyorum. Ben mümkün olduğunca Afyon’da yatırım yapılması için diyaloglara girmeye çalışıyorum. Hepsi işadamı arkadaşlarımız. Afyon’un köy kapsamında olduğunu, Afyon’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımıza, iş adamlarımıza elimizden gelen bütün gayreti yardımı yapacağımızı söylüyoruz. Tabiİ bir Afyon’lu olarak istihdamımızı, katma değerimizi, imalatımızı artırmayı düşünüyoruz. Hoş bakan, sıcak bakan değerli başkanlarımız yönetim kurulu üyelerimiz ve TÜMSİAD’ın diğer illerdeki işadamları var. Bu vesileyle ben genel başkanıma ve buradaki şube başkanlarımıza Afyon’a yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza da yardımcı olmalarını rica ediyorum. Protokol konusunda mümkün olduğunca özellikle Başkanlar Kurulu Toplantısında davet etmeme geleneğimiz var. Sadece bugünlük Afyon Belediye Başkanımızı çağırdık.”
Türkiye yakaladığı fırsatı kullanmalı
TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’in düzenlediği basın toplantısına katılan muhabirlerin sorularını cevaplandırdı. Sert, Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele için Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesi talebine karşı olduklarını söyledi. TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Doğu ve Güneydoğu’da OHAL ilan edilmesine yaklaşımının doğru bir yaklaşım olmadığını dile getirdi.
Türkiye’nin yoğunlaştırılmış bir sıkıntı süreci içerisinde olduğunu dile getiren Sert; “Bir hafta önce o kadar sıkıntılı durumlar yoktu. Bir hafta sonra inşallah devletimizin, ülkemizin, emniyet güçlerimizin alacağı tedbirlerle bunlar azaltılmış olacak ve OHAL’i gerektirecek bir durum olmayacak. OHAL çok sayıda olumsuz yönü bulunmaktadır. Biz, ülkemizin huzur içerisinde olmasını istiyoruz. Türkiye bir fırsat yakalamıştır, bu fırsat yüz yılda gelecek bir fırsattır. Bir rüzgar yakalamıştır, bir sinerji yakalamıştır. Türkiye, var oluş nedenlerini artıracak bir sürü çalışmaları yapmak üzeredir. Bunu hızlandırmamız lazım. Buna TÜMSİAD olarak bizimde güç vermemiz lazım.”ifadelerine yer verdi.
Analizler ve
fizibiliteler yapılacak
Yüz yılda gelen kalkınma ve öne geçme fırsatını Türkiye’nin avantaja çevirmek zorunda olduğunu kaydeden TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert; “Bunun için herkes aklıselim olacak. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da ki vatandaşlarımız çok daha aklıselim olmalı. Buradaki vatandaşlarımız, bu tür eylemler ve provokatör çalışmalar içinde kesinlikle bulunmamalıdır. Evlatlarına sahip çıkmalıdırlar. Kati surette evlatlarını terör örgütünün içine bırakmamaları gerekir. Onu için hepimize düşen görevler var. Biz terörü kınıyoruz, lanetliyoruz. Savunmasız insanlara baskın yapılmasını ve Türk askerlerinin şehit edilmesini kınıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşlarımızın insanlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz. Yatırımlar konusunda Doğu ve Güneydoğu kadar ülkenin her yeri önemlidir.
Türkiye bugün içinde bulunmuş olduğu jeopolitik durumdan dolayı tam dünyanın merkezi konumundadır. Her yerde bizden yatırımlar bekleniyor. Onun için işadamları iyi analiz ve iyi fizibilite edecek. Neresi uygun ise oraya yatırım yapacak. Bu yurt içi olabilir, yurt dışı olabilir, Güneydoğu’da olabilir ya da Avrupa’da olabilir.”dedi.
Herkes üzerine düşeni yapmalı
Devletin vereceği teşviklerle kalkınma ataklarının yürütülemeyeceğini KOBİ’lerinde en iyi şekilde bilinçlendirilmesi gerektiğini savunan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert; “Teşviklerin arttırılmasının yanında kullandırılıp, bilinçlendirilip KOBİ’ler tarafından teşviklerin tanınmasını arzu ediyoruz. Eğitimler bilgiler verip seminerler düzenliyoruz. Önce mevcut imkanları tasarlayıp sonra atılım yapacak eksikleri giderecek noktaya gelmemiz lazım.”diye konuştu. Avrupa’da et fiyatlarının çok ucuz olduğunu kırmızı et tüketiminin de o bölgede fazla olduğunu aktaran Sert; “Orada hayvancılık şartları kolay. Avrupa’nın tarımsal şartları da coğrafi ve diğer anlamda kolay. Kırmızı etin maliyeti de üretimde düşük. Bizde birazcık daha maliyetler pahalı. Bunlar geçici tedbirler. Bazen et, bazen toz şeker, kimi zaman nohut, fasulye ya da patates pahalı olabilmektedir. Bunlar geçici şeylerdir. Önemli olan ülkenin genel durumuna bakmaktır. Genel durumda biz ekonomide neredeyiz doğru mu yoksa sıkıntılı bir noktada mıyız? Türkiye’nin çok iyi artı olduğu yerler var. Bunlar çok iyi gurur duyulacak şeyler. Eksi olan şeyler var. KOBİ’leri kıskaçları çok fazla. Finansa ulaşamıyor, ihracat, kalite bilmiyorlar. Ellerinden tutanları yok. Bu boşluğu da bizim doldurmamız lazım. Ülkedeki eksiklere doğru sivil toplumun gücünü harcaması lazım. Devletin ve hükümetin yapacağı şeyler vardır. Sivil toplum kuruluşlarının yapacakları şeyler vardır. Herkes üzerine düşeni yaparsa bir an önce bu ülkenin düzlüğe çıkmasına yardımcı olabiliriz.”şeklinde konuştu.
Çoban’dan TÜMSİAD’a övgü
TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’in düzenlediği basın toplantısının sonuna katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şube Başkanları Toplantısı için Afyonkarahisar’ın tercih edilmesinin kendilerinin memnun ettiğini söyledi. Çoban, Şube Başkanı M. Emin Birliktir’in ev sahipliğinden ve Afyonkarahisar halkının ev sahipliğinin gösterildiğinden emin olduklarını kaydetti. TÜMSİAD’ın Türkiye çapındaki faaliyetlerini ilgiyle izlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ege Bölgesi’nde bir toplantıda TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’i dinleme fırsatını bulduğunu aktaran Çoban; “Tabi TÜMSİAD gibi kuruluşlar bu ülkeyi yürekten seven ülkemizin kalkınması için refahı için bütün gücüyle çalışıp bu konuda çalışanlara destek vermeyi kendine görev sayan bir kuruluşumuz. Bu tür sağ duyulu kuruluşlarımıza, bayrağını, milletini seven kuruluşlara çok ihtiyacımız var. Geçmiş yıllarda maalesef bazı bu tür sivil toplum kuruluşlarının bu ülkenin aleyhine çalıştığına şahit olduk. Bu ülkenin gelişmesinden korktuklarına şahit olduk. TÜMSİAD asla böyle bir gayret içerisinde olmadığı gibi sürekli gelişen ve büyüyen bir Türkiye ile her yöne katkıda bulunan bir teşkilatımız. Ben inşallah teşkilatınızın gücünün daha da artmasını ümit ediyorum.”dedi.
Dev proje başlangıçları
Ege Bölgesi’nin şirin ili olan Afyonkarahisar’ı şaha kaldırmak istediklerinden söz eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehri Ege’nin yıldızı konumunda bir il haline getirmek istediklerini söyledi. bu konuda çok güzel çalışmalar ürettiklerini dile getiren Çoban; “Herkesten bu konuda büyük destek görüyoruz. Siyasilerimizden, değerli Bakanımızdan, hükümetimizden. Daha ilk yılımızda bile dev projeleri başlattık ya da başlamasına vesile olmasına çalıştık.
Ben inşallah yakın bir gelecekte birkaç yıl sonra Afyon’da yapılacak bir toplantıda şehirdeki gelişmelerin, büyümelerin, yerleşmelerin ve değişimin görüleceğini temenni ederek sizlere başarılar diliyor Cenab-ı Hak’ın yar ve yardımcınız olmanızı diliyorum.”ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme