'Tüm vatandaşların bakanıyım'

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki programı çerçevesinde Çay, Sultandağı ve Bolvadin'i de ziyaret etti. Yapılan hizmetleri anlatan Eroğlu, tüm vatandaşların bakanı olduğunu belirtti Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti heyeti referandum çalışmaları doğrultusunda Çay, Sultandağı ve Bolvadin'i de ziyaret etti. Eroğlu'nun ilk durağı Çay ilçesi oldu. Çay Belediyesi'nin [&hellip]

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki programı çerçevesinde Çay, Sultandağı ve Bolvadin’i de ziyaret etti. Yapılan hizmetleri anlatan Eroğlu, tüm vatandaşların bakanı olduğunu belirtti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti heyeti referandum çalışmaları doğrultusunda Çay, Sultandağı ve Bolvadin’i de ziyaret etti.
Eroğlu’nun ilk durağı Çay ilçesi oldu. Çay Belediyesi’nin yanında vatandaşlara seslenen Eroğlu, “Çaylı hemşerilerimin arasında olmaktan dolayı muhteşem bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çok değerli Başbakanımızın özellikle bütün Afyonkarahisarlılara selamı var. Başbakanımızın bu güzel selamını sizlere iletiyorum. Çay için ne gerekiyorsa, ben önüme gelen talepleri imzaladım. Biliyorsunuz taşkın koruma çalışmaları vardı. Onu bitirdik. Bir baraj yapıyorsak, öyle küçük bir baraj yapmıyoruz. Modern bir sulama için çalışmalar da başladı” dedi.
Bin Günde Bin Gölet projesi yürütülüyor
Eroğlu, İl Özel İdaresi tarafından yapılması kararlaştırılan bazı göletlerin Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacağını söyleyerek “Armutlu Göleti’nin sulamasını üzerimize aldık. Şu anda onun denemesi yapılıyor. Bin Günde Bin Gölet çerçevesinde 100-110 hektarlık alanı sulayacak bir çalışma da burada yapılıyor. Daha önce buradaki çöpler oraya buraya atılıyordu. Katı atık tesisi kuruldu. Afyonkarahisar’daki ve bu civardaki, Şuhut’tan Sandıklı’ya çöpleri düzgün biçimde toplayarak modern bir bertaraf tesisi Afyonkarahisar’a kazandırdık” diye konuştu.
ORKÖY, Çay’ı pilot bölge seçti
Eroğlu, Çay için yapılan projelere destek verdiğini belirterek “Belediye altyapı yatırımları için 15 tane projeye tamamen hibe olarak destek verdim.Bütün ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız, bizim kardeşimiz. Hepsine gerekli yardımı yapıyoruz. Şehitler ormanı kurduk. Şehitler, bizim için önemli. Onlar bu vatan için canlarını feda ettiler. Dolayısıyla onların isimlerini ilelebet yaşatmak için mutlaka bir şehitler ormanı kurduk. Burada da 3 adet şehitler ormanı kuruldu. Orman köylerimiz için ORKÖY’e talimat verdik. Çay ilçemizi pilot ilçe olarak seçtiler. İnşallah bir vesile ile geleceğiz. İster koyun, ister manda yetiştiriciliği ORKÖY, orman köylerinde her türlü desteği verecek. Ziraat şartları bakımından Çay, verimli bir şehir. O yüzden hava şartlarını bilmek çok önemli. Bir adet buraya otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Yeni hastanenin ihalesi yapıldı, ORKÖY konutları tamamladı. Eğer söz verdiysek yaparız. Yapamayacağımız şeye de söz vermeyiz” ifadelerini kullandı.
Muhalefet partisinde,
ama hizmet gidiyor
Bakan Eroğlu, daha sonra Sultandağı’na geçti. AK Parti Sultandağı İlçe Teşkilatı’nda konuşan Eroğlu, Sultandağı Belediyesi’nin muhalefet partisine ait olmasına rağmen hizmetlerin kısıtlanmadığını kaydetti. Eroğlu, “Muhalefet partisinden bir belediye başkanımız burada vazife görüyor, ona rağmen ayrım yapmıyoruz. Ben buraya son zamanlarda 23 proje için tam 720 bin lira Bakanlığımızdan hibe olarak destek verdim. Hiçbir ilçeye bu kadar vermedik. Bütün vatandaşlar, bizim vatandaşlarımızdır. Bütün belediye başkanları, bizim belediye başkanlarımızdır. Ben bütün vatandaşların bakanıyım. Kırca Deresi taşkın koruma tesisi vardı, onu tamamladık. Üç tane daha büyük projemiz var burada. Çukurca köyünde dere ıslahı istenmişti. İhale edilecek. Karapınar kasabası için taşkın koruma tesisi istenmişti. Bunun da projesi bitti, ihalesi 4 Ağustos 2010 tarihinde yapılacak. Yeşilçiftlik-Doğancık regülâtöründen sulama yapılması ile ilgili bir talep vardı. Bunu inşallah 2011 yılı programına alıyoruz” dedi.
Eber Gölü Belediyeleri Birliği kuruldu
Katı atık sorununu Çay ilçesine kadar çözdüklerini hatırlatan Eroğlu, “Burası mesafe olarak uzak olduğu için Akşehir ve civarında katı atık birliği kurduk. Eber Gölü Belediyeleri Birliği adıyla Katı Atık Birliği’ne dahil oldu. Bu tesisin inşaatına da başlandı. Buradaki katı atık problemini de tamamen çözeceğiz. Ağaçlandırma için sözleşmeli fidan projesi kapsamında Sultandağı’nda açtık. Vatandaşlarımız talep ederse onlara küçük fidanlar veriyoruz. Bir-iki yılda büyütüyor. Burada da 215 bin tane fidan üretimi yapılmış. 3 orman köyünde 24 aile teşvik talep etmiş. Güneş enerjisi sistemi kurmak için de 24 aileye teşvik vermişiz. Hava tahminleri de önemli biliyorsunuz. Buraya otomatik meteoroloji istasyonu kurmaya karar verdik” diye konuştu.
Sultandağı’nda da ‘evet’ çağrısı
Daha sonra ilçeyi gezen Eroğlu, Anıt Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin önünün açılması gerektiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti: ”Anayasa değişikliği için Meclisteki tüm partilere talepte bulunduk. Ama olmadı. Ülkemizin önünün açılması gerekiyor. G-20 içerisindeyiz. Çin’den sonra en hızlı büyüyen ikinci ülkeyiz. Büyümede 16’ncı sıraya yükseldik. Bizim gibi şanlı bir millete bu sıralar yakışmıyor. Bütün gayretimiz budur. İnşallah bu hedefi gerçekleştirmek için, evlatlarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için, hukukun üstünlüğü için 12 Eylül’deki referandumda ‘evet’ dememiz lazım. Unutmayalım ki hepimiz kardeşiz.” Kiraz üreticilerinin sıkıntılarını yakından bildiğini belirten Eroğlu, kiraz ve diğer mahsullerde verim düşüklükleri ile doğal afetlerden kaynaklanan zararların önümüzdeki hafta Bakanlar Kuruluna taşıyacağını söyledi. Bakan Eroğlu’nun Sultandağı ziyaretine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
“Size şükranlarımı sunuyorum”
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bolvadin’i de ziyaret etti. Ak Parti İlçe teşkilatında vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu, hep birlikte ‘evet’ için çalışılması gerektiğini kaydetti. Bolvadin’de AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca da partililere seslendi. Koca, “Bu yapılan yatırımlar sayın bakanımızın, değerli milletvekillerimizin ve başbakanımızın işbirliğinde olmuştur. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sağolun varolun. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Bazıları sayın bakan ne yaptı, milletvekili ne yaptı diye bol keseden atıyorlar. Bu Halep ve arşın meselesi. Halep oradaysa arşın burada” dedi.
“Turizme hazır olun”
Eber Gölü’nde turistik faaliyetlerin yeniden başlayacağını kaydeden Koca, “Eber Gölü eski turistik, ticari faaliyetlerine geri dönüyor. Burada yaşayan insanlarımız kamış biçmek suretiyle ekmek yiyorlar, para kazanıyorlar. Siz değerli bakanımız, hem Akarçay hem de Eber Gölü üzerinde yaptığınız çalışmalardan dolayı size teşekkür ediyorum. İnşallah seneye Eber’de balık yer duruma geleceğiz. Eber Gölümüzün girişinde Milli Park hüviyetinde bir alan oluşturulacak. Şimdiden turizme hazır olun” diye konuştu.
Fakülte hayali gerçek oluyor
Koca, şöyle devam etti: “Bolvadin’in bir hayali vardı: 4 yıllık bir fakülte. Üniversite senatomuza ve YÖK Genel Kurulu’na götürdük. Sıra Sayın Bakanımıza gelmişti. Bakanlar Kurulu’nda hem başbakanımızın imzasıyla hem de diğer bakanların imzasıyla geçti. Cumhurbaşkanımızın da onayından geçti. 4 yıllık fakültemizi, yüksekokulumuzu kazandık. Devlet hastanemiz, acil servis olarak kullanılıyordu. Sayın Sağlık Bakanımız Afyonkarahisar’a geldiğinde Sayın Çevre Bakanımızın ricası ile bilabedel üniversitemize devredildi. Bu başarıyı hep birlikte paylaşacağız. Bu başarı Bolvadin’in başarısı.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme