• Haberler
  • Genel
  • Tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız – Kocatepe Gazetesi

Tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, oyunu Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’ndeki Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu’nda kullandı. Türkiye’de demokrasinin gelişiminin halkın seçimlere olan ilgisinden anlaşılabileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, bütün gücün millette olduğunu, milletin iradesinin tecelli edeceğini söyledi Geceyi memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’ndeki baba evinde geçiren Çevre ve Orman Bakanı Prof Dr Veysel Eroğlu, Kurtuluş [&hellip]

Tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, oyunu Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’ndeki Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu’nda kullandı. Türkiye’de demokrasinin gelişiminin halkın seçimlere olan ilgisinden anlaşılabileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, bütün gücün millette olduğunu, milletin iradesinin tecelli edeceğini söyledi

Geceyi memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’ndeki baba evinde geçiren Çevre ve Orman Bakanı Prof Dr Veysel Eroğlu, Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu 1024 no’lu sandıkta oyunu kullandı. Kendisinden önce oy kullanan yaşlı bir kadının oy kullanmasını bekleyerek yaşlı kadına imza atmasında yardımcı olan Bakan Veysel Eroğlu, okulda oy kullanan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Oy kullanmaya gelen yaşlı kadınlara yürümelerinde yardımcı olan Bakan Eroğlu, yaşlılarla da hasret giderdi.
Yaşlıların ellerini öperek hatırlarını soran Bakan Veysel Eroğlu’yla karşılaşan yaşlı bir kadın ise “Vay benim oğlum gelmiş” diyerek sarıldığı Bakan Eroğlu’yla konuşurken, gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Yakınlarının heyecanlandığında fenalaştığı belirtilen yaşlı kadın, yakınları tarafından götürüldü. Oy kullandığı okuldaki tüm sandıkları tek tek dolaşarak sandık çalışanlarına kolaylıklar dileyen Bakan Eroğlu, okulun yanında bulunan Şuhut Halk Eğitim Merkezi’ndeki sandık görevlilerine de başarılar diledi. Halk eğitim merkezi yöneticilerinin, halk eğitim merkezi ile ilgili sıkıntıları aktardığı Eroğlu’na, halk eğitim merkezinde dokunan çiçek işlemeli bir başörtüsü de hediye edildi.
Okul çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’de demokrasinin yerleştiğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Demokrasinin gereği seçimler yapılı-yor. Eskiden biliyorsunuz milletvekili seçimleri 5 yılda bir yapılıyordu. Ama hükümetimiz bunu 4 yıla indirdi. İşte 4 yılda bir yapılan ilk seçim bugün yapılıyor. Ben tabii ki bütün milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu seçimler milletimizin birlik, beraberlik, kardeşliğinin daha da pekişmesine vesile olur.” dedi.
Yoğun bir seçim süreci geçirdikle-rine değinen Bakan Eroğlu,”Esasen benim gezmediğim yer kalmadı. Türkiye’de pek çok yeri ziyaret ettim. Temel attık, seçmenlerle kucaklaştık. Ben önce Diyarbakır’dan başlamıştım, daha sonra Şanlıurfa’ya 2 defa gittik. Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin 2 defa, Antalya’ya 2 defa gittim. Konya 2 defa, arkasından Kütahya sayısız. Isparta, Burdur keza Muğla’ya 3 defa, İzmir’e 3 defa, Aydın’a 4 defa, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Trakya’nın bütün vilayetleri Tekirdağ, Edirne arkasından İç Anadolu Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Karabük ayrıca Bilecik, yani aşağı yukarı doğuda biliyorsunuz en son gittiğim vilayetler arasında Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars var. Buraları hep dolaştık. Ben şunu gördüm, vatandaşlarda hakikaten demokrasiye karşı büyük bir alaka var. Demokrasi artık yerleşmiş. Afyonkarahisar’da da biliyorsunuz gezmediğimiz yer, girmediğimiz belde, girmediğimiz ilçe kalmadı. Şunu gördük vatandaşlar hakikaten Afyonkarahisar büyük bir demokrasi örneği verdi. Ben bütün Afyonkarahisarlılar’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Sandıkta herkesin hür iradesiyle oy kullanacağını hatırlatan Eroğlu, “İnşallah hayırlı neticeler çıkar. Neticede demokrasi, kim çok hizmet ederse, milleti kim kucaklarsa millet ona oyunu verir. Aksi takdirde milleti hakir gören, millete tepeden bakan yöneticileri, partileri millet defterden siler. Geçmişte de bunu yaşadık. Bizde bili-yorsunuz hakikaten milletimize aşığız. Seviyoruz. Bende Afyonkarahisar sevdalısıyım. Afyonkarahisar için ülkemiz için inanın düşünmediğimiz bir saat yok. Ben dün ne yedeğimiz sorsanız bilemem ama bana sorun Türkiye’deki bütün tesisleri, ne kadar tesis varsa hepsi ezberimdedir. Hepsini her gün takip ediyorum. Bilgisayardan takip ediyorum, zaman zaman kontrol edi-yorum. Bu neden oluyor. Bu millete olan aşktan oluyor, millete hizmet sevdasından oluyor. İnşallah çok güzel daha hizmetleri yapacağız. Milletimizin takdirini bugün akşam göreceğiz. Onların takdiri bizim başımızın tacıdır. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunu biz sadığız. Bütün güç millettedir. Milletin iradesi neticede tecelli edecektir. Bizde ona son derece saygılıyız. ” şeklinde konuştu
Seçimden sonra tüm toplumu kucaklarını ifade eden Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Tabi biz seçimlerden sonrada bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Yani hakikaten Türkiye’de hoşgörüyü, sevgiyi, kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştirmek istiyoruz. Dolayısıyla dikkat ederseniz 4 yıllık bakanlık döneminde de asla ve asla hiçbir ayrım yapmadık. Herkesi kucakladık. Bütün partileri, hangi partiden olursa olsun bütün belediyelere yardıma koştuk. Yani inanın bu konuda hiç kimsenin söyleyebileceği hiçbir şey yoktur. Ben bu duygularla tekrar hayırlı olmasını gönülden diliyorum. İnşallah ülkemiz için hayırlı sonuçlar çıkar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme