• Haberler
  • Siyaset
  • 'Tüm teşkilatlarımız görevinin başında' – Kocatepe Gazetesi

'Tüm teşkilatlarımız görevinin başında' – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık basın toplantı düzenlendi. İl Başkanlığı binasındaki toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Afyonkarahisar Medya ve Tanıtım Başkanı Mustafa Ötken katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bazı teşkilatlarda metal yorgunluğu var ama bazılarıyla da devam edilecek' açıklamaları üzerine Yurdunuseven, 'Maalesef sosyal medya üzerinden yazılan ifadelerde [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık basın toplantı düzenlendi. İl Başkanlığı binasındaki toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Afyonkarahisar Medya ve Tanıtım Başkanı Mustafa Ötken katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bazı teşkilatlarda metal yorgunluğu var ama bazılarıyla da devam edilecek” açıklamaları üzerine Yurdunuseven, “Maalesef sosyal medya üzerinden yazılan ifadelerde tüm 81 il başkanının istifası alındı gibi bazı şeyler yayınlandı. Bunların hiç biri gerçek değildir. Hiçbir il başkanımızın istifası alınmamıştır. Şu anda görevimize devam ediyoruz bütün iller için geçerli bu durum. Zaman içerisinde teşkilatımız ve Genel Merkezimiz takdir eder tabi ki bizler ona riayet ederiz” dedi.
“11-15 TEMMUZ ARASI
ŞEHİTLER GÜNÜ KUTLANACAK”
15 Temmuz Şehitler günü için bir çalışma yapacaklarını ifade eden Yurdunuseven, “Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde 11-15 Temmuz günleri arasında şehitler gününü kutlayacağız. Tam olarak program netleşmemekler beraber 11 Temmuz günü Mevlidi-i Şerifle programlarımız başlayacak. Üniversitemiz ve diğer sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği içerisinde panel, seminerler düzenleyeceğiz. 15 Temmuz ile ilgili olarak yine fotoğraf sergileri düzenleyeceğiz. 15 Temmuz günü yani darbe girişimin gerçekleştiği gece 00.12’de ilk olarak TRT’den spiker vasıtası ile yayın yapılmıştı darbe girişimi ile ilgili akabinde saat: 00.26’da Cumhurbaşkanımız haklı sokaklara davet etti. İşte 15 Temmuz gecesi 00.26’da inşallah bizde merkeze nöbet tuttuğumuz meydana halkımızla, teşkilatımızla birlikte yürüyerek nöbet tutmaya başlayacağız. 02.42’ye yani TBMM’nin bombalandığı saat itibari ile de Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız TBMM’den tüm ülkemize, halkımıza bir hitapta bulunacak. Biz de bu konuşmayı nöbet tutacağımız alandan izleyeceğiz şimdiden tüm Afyonkarahisarlıları 15 Temmuz gecesinde nöbet tutmaya davet ediyoruz. İnşallah geniş program geldiğinde de o günü unutmamak ve unutturmamak adına orada olacağız” ifadesine yer verdi.
“1 ŞUBAT’A KADAR İL
KONGRESİ YAPILACAK”
1 Şubat 2018’e kadar AK Parti Afyonkarahisar İl Kongresi’nin yapılacağını belirten Yurdunuseven, “6. Olağan Kongre sürecimiz dün itibariyle başladı. Öncelikle delege sayılarını belirten listeler askıya çıktı daha sonra delege olarak oy kullanacak üyelerimiz askıya 16 Temmuz’da çıkacak. Bu ilanlar, itirazlar kesinleştikten sonra ilk olarak nüfusu 5 bini geçen beldeler de kongre yapıyoruz. Tüzüğümüz gereği 5 bin’in altında olan beldelerimizde de atama usulü ile yapıyoruz. Onların teklifleri de Genel Merkezimize yapıldı, bütün nüfusu 5 bin altında olan beldelerden teklifler alındı biz de Genel Merkezimize ilettik. Afyonkarahisar 5 binin üzerinde iki tane beldemiz var. Bir tanesi merkez de olan Işıklar kasabası, bir tanesi de İhsaniye Döğer kasabası buralarda kongre sürecini başlatacağız. Belde kongrelerimizi 5-6 Ağustos’ta tamamlayacağız. İlçe kongrelerini ise 19 Ağustosta başlayacak 12 Kasım’da tamamlayacağız. Büyük ilçelerimizde ki kongrelerimize Bakan düzeyinde ve Başbakanımızın katılımları gerçekleşebilir. Tabi ki bunlar şu an net değil ama programlar geldiğinde biz de paylaşacağız. İl Kongrelerimizde 18 Kasım 2017’de başlayacak 25 Şubat 2018 Pazar günü de sona erecek. Afyonkarahisar için 1 Şubat 2015’de kongre yapıldığı için en geç 1 Şubat 2018 tarihine kadar bizim İl kongremizin yapılması gerekiyor. Bunu Genel Merkezimiz planlayacak ve bize bildirecek. Büyük şehirlerde ki kongrelerimize Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız katılacaklar, illere de Başbakanımız ve Bakanlarımız katılacaklar” şeklinde konuştu.
“CHP KINAMA YÜRÜŞÜYÜ YAPSIN”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal K��lıçdaroğlu’nun yaptığı Adalet Yürüyüşü’ne dikkat çeken Yurdunuseven, CHP Genel Başkanı’nın yaptığı bir “Adalet Yürüyüşü” devam ediyor. Fakat Adalet Yürüyüşü’nde kiminle kol kola gezdiği insanları söylüyorduk her zaman, FETÖ zaten içlerindeydi geziyor her zaman, önceki itibarıyla de PKK ve terör örgütü yandaşlarıyla kol kola olduğunu gördük. Biz buradan tekrar Genel Başkana sesleniyoruz. Lütfen bu tür terör örgütlerini kınamak için yürüyünüz, bunlar açık net tescilli terör örgütleridir. Adalet yollarda aranmaz adalet adli mevkilerde aranması gerekir. Niye burada Enis Berberoğlu’nun işlediği suç tartışılmıyor da aldığı ceza tartışılıyor. Çünkü netice Can Dündar’dan Enis Berberoğlu’na, Enis Berberoğlu’nun kimden aldığı bilinmiyor. Bu bağımsız yargılar tarafından verilmiş karardır” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZI DAVET ETTİM”
Kampla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yurdunuseven, “Ağustos ve Eylül aylarında değerlendirme istişare toplantıları yapılıyor biliyorsunuz. İl başkanları toplantısında bir defa biliyorsunuz Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yapılmıştı, 3’ünü de genel başkanlarımız riyasetinde yapılmıştı. Tekrar ve ısrarla termalin, lezzetin başkenti, AK Parti’nin temellerinin atıldığı ve Cumhuriyetin kazanıldığı Afyonkarahisar’da istişare ve değerlendirme toplantısına devam etmesini kendisine özellikle davet ederek rica ettim. Tabi takdir Genel Başkanımızındır, nasıl takdir buyurursa” dedi.
“DEĞİŞİKLİK OLURSA AÇIKLARIZ”
Belde başkanlarında değişiklik yapılıp yapılmadığı konusunda sorulan soruyu yanıtlayan Yurdunuseven, “Bir kaçında olduğunu hatırlıyorum. Toplam 44 beldemiz olması lazım, devam edecekler var, değişiklik isteyenler var, devam edemeyecek olanlar var, genel merkezimiz takdir ettikten sonra, atanan 5 binin altındaki belde başkanlarımızı sizlere yine bildiririz” ifadesini kullandı.
“ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK”
İl başkanlığında revizyona gidileceği konusunda sorulan soruya Yurdunuseven, “Yönetimler bir bayrak yarışıdır, neticede bir revizyon bir taze kan vermekte fayda olduğu kanaatindeyim. Bizim parti için yaptığımız değişiklik. Önemli bir şey yok, kasti bir şey yok, çünkü 2019’a biraz daha hızlı gireceğiz. Bakarız ilerleyen günlerde verim alamazsak bir değişiklik daha yaparız. Bu bizim parti içi sorunumuz” şeklinde konuştu.  
GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
Öte yandan AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda da görev değişikliğine gidildi. Yapılan değişiklikte, AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hüseyin Tutumlu ile AK Parti Afyonkarahisar Tanıtım Medya Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Ötken normal yönetim kurulu üyeliğini getirildiler. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na ise Süleyman Karakuş getirildi.  >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme