Tüm okullarda resmi polis ekipleri bulunacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ikili öğretim yapan okullarda öğrencilerin kış şartları nedeniyle hava karardığında evlerine gittiğini ifade etti. Vali Balkanlıoğlu, öğrencileri ve öğretmenleri rahatsız etmek isteyen art niyetli kişilere karşı geç dağılan okullar başta olmak üzere diğer okullarda da resmi polis ekiplerinin görünür şekilde bulunacağını söyledi Afyonkarahisar Merkez Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Cemal Tola, [&hellip]

Tüm okullarda resmi polis ekipleri bulunacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ikili öğretim yapan okullarda öğrencilerin kış şartları nedeniyle hava karardığında evlerine gittiğini ifade etti. Vali Balkanlıoğlu, öğrencileri ve öğretmenleri rahatsız etmek isteyen art niyetli kişilere karşı geç dağılan okullar başta olmak üzere diğer okullarda da resmi polis ekiplerinin görünür şekilde bulunacağını söyledi

Afyonkarahisar Merkez Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Cemal Tola, okul öğretmenleri, gazeteci-yazar Fevzi Şen ve Okul Aile Birliği üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulunuldu.
“GÜVENLİK KONUSUNDA RAHATIZ”
Ziyaret sırasında söz alan ve ‘öncelikle yoğun iş temposunda bizleri kabul eden Valimize teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum’ diyen Fevzi Şen, “Sayın Valim biz okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve Okul Aile Birliği olarak size tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Şunu belirtmek isterim ki güvenlik konusunda bizi rahatlattınız. Sizin talimatınızla polis ekiplerinin gelmesi bizleri hem rahatlattı, hem de çok memnun etti. Her zaman yanımızda olduğunuzu bilmek bizleri çok mutlu etmektedir” diye konuştu.
“VELİLER ÇOCUKLARINI HUZUR İÇERİSİNDE OKULA GÖNDERİYORLAR”
Ziyaret sırasında konuşan Okul Müdürü Abdullah Cemal Tola ise, “Sayın Valim geçen haftadan beri göndermiş olduğunuz, talimatınızla birlikte gelen görevli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz. Okulumuz giriş ve çıkışlarında güvenlik görevlilerimizi görmemiz hem öğrencilerimize, hem de idarecilerimizi rahatlattı. Velilerimizde artık çocuklarını huzur içerisinde okulumuza göndermektedirler. Bu nedenle size ve emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“OKUL AİLE BİRLİĞİ OKULLARLA
VE ÖĞRENCİLERLE İLGİLENMELİ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Her okulumuzun olduğu gibi Ticaret Meslek Lisemizde Afyonkarahisar’ın önemli bir lisesi. Malum devlet artık mesleki ve teknik eğitime son derece önem veriyor. Öğrenci sayısı da gittikçe artıyor. Fazla kayıt, fazla öğrenci ikili öğretimi zorunlu hale getiriyor. Bu sefer öğrencilerimiz okullarından geç çıkmak durumunda kalıyorlar. Ortalık iyice kararmış oluyor. Çocukları rahatsız etmek isteyen art niyetli şahıslar kendilerine uygun bir ortam olduğu zannına kapılarak okul çevrelerinde öğrencileri belki öğretmenleri rahatsız ediyorlar. Bu durum bize Okul Aile Birliği tarafından bildirildi. Bu şekilde ikili öğretim yapılarak akşamları geç dağılan okullar başta olmak üzere diğer okullara da resmi polis ekipleri görünür şekilde bulunmaları ve bir sıkıntılı durumda derhal müdahale etmeleri konusunda talimat verdik. Okul Aile Birliğinin okullarıyla, öğrencileriyle ilgili duyarlı tutumu, okulun sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri son derece güzel. Eğitim zaten tek başına okul, öğretmen ve öğrenciden oluşmuyor. Okul Aile Birliği’nin, öğrenci velilerinin de okula ve dolayısıyla eğitime katkıda bulunmaları lazım. Okullarıyla, öğrencisiyle ilgilenmesi lazım. Bazen sorunların bir çoğunu bizzat kendileri çözümlemesi lazım. Bazen de sorunları ilgili ve yetkili makamlara iletmeleri son derece önemli. Eğer bu olay bize iletilmeseydi belki bir sorun çıkıncaya kadar biz bu tedbiri almakta gecikecektik. Ama sorun çıkmadan bize ilettiler ve dolayısıyla önleyici tedbiri daha erken almış olduk kendilerine teşekkür ediyorum” şeklide konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme