• Haberler
  • Genel
  • Tüm okullar polis merceğinde – Kocatepe Gazetesi

Tüm okullar polis merceğinde – Kocatepe Gazetesi

Yeni eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar polisinin çok etkin bir şekilde tüm okullarda son derece hassas bir yaklaşımla görev alacağını ilan eden İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, polis lokalinde personeline yönelik düzenlediği toplantıda etkili, verimli, fedakarca hizmetler beklediğini açıkladı. Müdüründen, amirine kadar tüm kademedeki polislerden empatik bir anlayışla görev yapmalarını isteyen Türkmenli, eğitim ve çocuklar üzerindeki [&hellip]

Tüm okullar polis merceğinde

Yeni eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar polisinin çok etkin bir şekilde tüm okullarda son derece hassas bir yaklaşımla görev alacağını ilan eden İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, polis lokalinde personeline yönelik düzenlediği toplantıda etkili, verimli, fedakarca hizmetler beklediğini açıkladı.

Müdüründen, amirine kadar tüm kademedeki polislerden empatik bir anlayışla görev yapmalarını isteyen Türkmenli, eğitim ve çocuklar üzerindeki hassasiyetine temas ederek konunun sıkı takipçisi olacağı mesajını verdi
Yeni dönem hizmet dönemi
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, polis lokalinde düzenlenen toplantıda tüm birimlerde çeşitli kademelerde görev yapan polislerin 20 Eylül Pazartesi günü açılacak olan okullar öncesinde alınan tedbirler ve izlenecek çalışma metodları hakkında tüm birimlerin karşılıklı müzakere etmelerini istedi. İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, yaz döneminin sona ermesiyle birlikte izin, tayin ve terfi süreçlerinin ardından polis teşkilatı için Eylül ayı ile birlikte yen bir dönemin başladığını söyledi. Polislerin görev yerleri, görevleri ve konumunun yeni bir düzen aldığına temas eden Emniyet Müdürü Türkmenli, böylece yeni bir dönemin başladğını kaydetti. Kendisi içinde yeni bir dönemin başladığını belirten İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar görevine Ocak ayı itibariyle ara dönemde geldiğini hatırlattı. Göreve başladıktan sonra arada geçen 8-9 aylık süreçte teşkilat mensupları olarak birbirlerini tanıdıklarını aktaran Türkmenli; “Birbirimizi tanıma süreci ile birlikte görev anlayışlarımızı öğrenmiş olduk. Bununla birlikte terfilerle, tayinlerle boşalan performansının değerlendirildiği arkadaşlarımızın yer değişikliklerini yaptık. Bunlarda bizim için geçmişte kalan bir dönem. Malumunuz hem araç gereç konusunda hem de çalıştığımız mekanlar konusunda ciddi bir çalışma yaptık. Personel konusunda bir çalışma yaptık. Dolayısıyla yaptığımız bu çalışmaların neticesinde önümüzdeki dönem hizmet dönemi. Bunun adı çok net. Önümüzdeki dönem artık hizmet dönemi. Bu da bizim görev anlayışımız içerisinde bizim halkın kalabalık olduğu yerlerde mutlaka bizim olmamız lazım. Nerede vatandaşımız var bizim orada olmamız lazım ve bunların huzur, asayiş ve güvenlik içerisinde hayatlarını idame ettirebilmeleri lazım. Bizim de bunu kolaylaştırıcı tedbirleri daha önceden almamız lazım.”dedi.
Herkesin çocuğu var, empati mecburi
20 Eylül Pazartesi günü okulların açılacağını bu hafta okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerini alıştırma döneminin gerçekleştirildiğini bildiren İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, ilk ve orta dereceli okulların yeni eğitim öğretim dönemine hafta başı itibariyle başlayacaklarını kaydetti. Kendisinin görev yaptığı tüm yerlerde eğitim öğretimle ilgili konuları çok ciddi düzeyde önemsediğinin altını çizen İsmail Türkmenli, personelinin tamamına bu tür konularda empatik davranmaları gerektiği talimatını hatırlattı. Tüm polislerin görev yaparken memleketlerinde eşlerine, ailelerine, akrabaları, tanıdıklarına suç işleseler bile polisin nasıl davranmasını arzu ediyorlarsa aynı şekilde görev sahalarında da davranış modellerinin aynı çizgide olması zorunluluğuna vurgu yaptı. Her insanın suç işleme ihtimali olabileceğini, kanunlar ve hukuk çerçevesinde davranışlar sergilenmesi gerektiğine temas eden Türkmenli; “Afyonkarahisar’da da aynı şekilde sizlerin anneniz, babanız, akrabalarınızın nasıl muamele görmelerini istiyorsanız o şekilde davranmanızı istiyorum. Empati yapacağız çünkü hepimizin çocukları var. Biliyorsunuz çocuklar bizim geleceğimiz her şeyimiz. Onlar için her türlü fedakarlığa katlanıyoruz biliyorsunuz. Maddi manevi ne varsa bütün varlığımızı onlara yönlendiriyoruz. Benimde çocuklarım var. İkizlerim var kızlarım 5. sınıf öğrencisi, bir küçükleri var 4. sınıf öğrencisi. Bizde maddi manevi her şeyimizi onların geleceğine hazırlamakla ilgili tepsif ediyoruz. Empati yapıyoruz ve bu kadar gayret gösteriyoruz. İyi yetişip iyi öğrenim görsünler diye uğraşırken aynı zamanda da dışarıdan gelebilecek olan tehlikelere karşı korumak bizlerin görevi.”diye konuştu.
Milli eğitimle koordineli çalışma
Bir baba olarak çocuklarının okula gittiğinde arkadaşlarıyla, okul çevresiyle, öğretmenleriyle seviyeli, eğitimen uygun davranışlar içerisinde olup güzel bir eğitim almasını istediğini vurgulayan İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, dışarıdan gelebilecek kötü durumlara karşı hem okulun hem devletin çok ciddi tedbirler almasını, tedbir alınmaması halinde de bu konuda uyarıda bulunmayı arzu edeceğini söyledi. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde göreve yeni başlayan bir polisin öğrencisi olduğunu kendisini iyi tanıdığını belirten İsmail Türkmenli, bu konudaki hassasiyetinin kendisini tanıyanlarca bilindiğini ifade etti. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli eski öğrencisine verdiği talimatta yeni dönemde yeni görevde okullarla ilgili bütün emniyet teşkilatında önlemlerin alınıp gerekli ilgili yerlere yazılar yazdırılmasını belirttiğini anlatan Türkmenli; “Genel Müdürlükten, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Valiliklerden gelen yazılar doğrultusunda önlemlerin yazılıp çizilir. Ama bunun biraz içselleştirilmesi bunun birazcık daha kabullenilmesi bu bizim vazifemiz, bunlar bizim çocuklarımızdır bakış açısı ve görev anlayışı ile ele alınmasını arzu ettim. Daha teferruatlıca bir sistem hazırladık. Bununla ilgili Sayın Valimizden onay aldık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber bir koordine ve iş birliği düşüncemiz var. Onların da bizlere bu konuda son derece minnettarlıkları var. Ama bunun lafta kalmasını arzu etmiyoruz. Burada sorumlu müdürlerimiz var. Zannederim 3-4 okuldan bir müdür arkadaşımızı sorumlu yaptık. Her okulda bir irtibat görevlisi arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın ne yapacaklarını günlük, haftalık, aylık periyotlar halinde belirledik orada. Bunları yazıp çizip belirlemek yetmiyor. Tabi takibini yapıp gerektiği yerde savunmasını yapacağız. Bizim arzu ettiğimiz konu bu işi içselleştirmedir. Bir davranış modeli haline getirerek kabul etmektir.”şeklinde konuştu.
Müdürden sıkı takip
Yaptıkları hizmeti bir nevi kendi çocuklarına yaptıkları hizmet gibi düşünülmesi isteğini sıkça tekrarlayan Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, tüm personelin görev tanımının yapıldığını, boşta kalan bir kişinin olmamasını vurguladığını çok güzel bir görev dağılım çizgelsenin oluşturulduğnu açıkladı. “Baştan söylüyorum bu konuda çok ciddi ve kararlıyım. Biliyorsunuz üzerine düştüğüm karar verdiğim bir konunun çok sıkı takipçisiyimdir. Bundan önceki bizim çalışma metodumuzu biliyorsunuz. Bir işi kaba bakarsam onu sonuna kadar takip ederim.”diyen Türkmenli şöyle konuştu: “Trafikte görülüyor, asayiş hizmetlerinde görülüyor. İnşaatlarla ilgili konular ve sizlere sağladığımız bir takım imkanları biliyorsunuz. Bir konuya kafayı takarsam onu bitirene kadar, yerleştirene kadar konuyu çok sıkı takip ederim. Dolayısıyla bu konunuda ben çok sıkı takipçisiyim. Müdür Yardımcısı arkadaşımız bunun sorumlusu onun emrinde de şube müdürleri arkadaşlarımız onun altında da diğer arkadaşlarımız var. Sorumlu olduğunuz okulların çevresini, idarecilerini, öğretmenlerini, sıkıntıları, öğrenci aileleri ile Okul Aile Birliği toplantılarına katılarak tanışmak suretiyle avuçlarının içi gibi bilecekler. Ben birisine bir şey sorduğum zaman bir bakayım,edeyim, öğreneyim gibi bir durumda olmayacak hiç kimse hiçbir zaman. Okulun etrafında hangi büfe var, bu noktalarda neler yapılıyor, internet kafeler, umuma açık yerler, başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklara, kız meselesinden olabilecek kavgalara, bıçaklı kavga, sarhoşluk vb gibi her işin takipçisiyim. Sorduğumda isim ve adet olarak bana söylemek durumundadır tüm arkadaşlarım. Tüm arkadaşlar bu işin takipçisi ve sorumlusu olacaklar. Böyle bir döneme başlamış bulunuyoruz. Dönem başlangıcında bizzat sizlere bunu söyleme ihtiyacını hissettim. Ben toplantıdan çıkınca arkadaşlarımız daha detaylı bilgilendirme yapacak.” Toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme