• Haberler
  • Genel
  • 'Tüm kulüplere ödeme yapılırken kulübümüzün ödemesi yapılmadı'

'Tüm kulüplere ödeme yapılırken kulübümüzün ödemesi yapılmadı'

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor'un yayın gelirlerinden doğan alacaklarının Federasyon tarafından halen ödenmediğini belirten İdari Menajeri Fazıl Uluçelik, '15 Haziran tarihine kadar ödemenin kulübümüze yapılmasını talep ettiğimizi ilettik.' dedi   Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Meksa Yatırım Afyon Belediyespor Kulübü'nün 2019-2020 sezonundaki yayın gelirlerinden doğan alacakları Türkiye Basket-bol Federasyonu tarafından ödenmedi. Nisan ayı içerisinde diğer [&hellip]

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’un yayın gelirlerinden doğan alacaklarının Federasyon tarafından halen ödenmediğini belirten İdari Menajeri Fazıl Uluçelik, “15 Haziran tarihine kadar ödemenin kulübümüze yapılmasını talep ettiğimizi ilettik.” dedi

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Meksa Yatırım Afyon Belediyespor Kulübü’nün 2019-2020 sezonundaki yayın gelirlerinden doğan alacakları Türkiye Basket-bol Federasyonu tarafından ödenmedi. Nisan ayı içerisinde diğer kulüplere ödeme yapılmasına rağmen Meksa Yatırım Afyon Bele-diyespor’a ödeme yapılmaması üzerine Kulüp Başkanı Cömert Küce, sosyal medya hesabı üzerinden serzenişte bulunmuştu. Küce’nin serzenişinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Derya Yannıer de bir açıklama yaparak tüm kulüplere eşit mesafede olduklarını belirterek “TBF’nin sponsorları da yaşanan süreç nedeniyle bizden zaman isteyebiliyorlar. Bazı kulüplere daha az, bazılarına daha fazla ödeme yapabildik. En kısa sürede kalan bütün ödemelerimiz yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.
“AÇIDAN ZOR BİR DÖNEM GEÇİRİYORUZ”
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından tüm kulüplerin yayın gelirlerinden doğan alacaklarının ödendiğini ancak sadece Afyon Belediyespor’un alacaklarının ödenmediğini ifade eden İdari Menajer Fazıl Uluçelik; “Coronavirüs pandemisinin yayılmasının ardından liglerin ertelendiği bu dönemde tüm kulüpler gibi Meksa Yatırım Afyon Belediyespor da mali açıdan zor bir dönem geçiriyor. Her kulübün harcamaları ve ödemeleri olduğu gibi bizim de oyuncular ve çalışanlara yapmamız gereken ödemelerimiz var. Federasyon tarafından kulübümüzün alacaklarının ödenmesi için gerekli işlemlerimizi yaptık ancak tüm kulüplere ödeme yapılırken kulübümüzün ödemesi halen yapılmadı” dedi.
“HUKUKİ SÜREÇ HAKKIMIZI
KULLANMAK İSTEMİYORUZ”
Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’un alacaklarının ödenmesi noktasındaki geciktirmesinin art niyetli bir davranış olmadığını umut ettiklerini ifade eden İdari Menajer Fazıl Uluçelik; “15 Haziran tarihine kadar ödemenin kulübümüze yapılmasını talep ettiğimizi ilettik. Bu tür durumlarda hukuki açıdan da haklarımız mevcut. Kulübümüz adına ortada bir mağduriyet var ve bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Sürecin daha büyük bir sorun haline dönüşmesini ve hukuki süreç başlatabilme hakkımızı kullanmak istemiyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme