Tüm köylerimiz Avşar'ı örnek almalı

Çevre Günü ödül töreni 17 yıldır ağaçlandırma çalışmaları devam eden Avşar Köyü'nde yapıldı. Vali Haluk İmga, 'Keşke Afyonkarahisar'daki 392 köyümüzün her birisi Avşar Köyü kadar bu konuda gayret sarf etse, İlimiz daha da yaşanabilir bir çevreye sahip olur' dedi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama proğramı kapsamında yapılan ödül töreni Dinar ilçemize bağlı Avşar köyünde [&hellip]

Tüm köylerimiz Avşar’ı örnek almalı

Çevre Günü ödül töreni 17 yıldır ağaçlandırma çalışmaları devam eden Avşar Köyü’nde yapıldı. Vali Haluk İmga, “Keşke; Afyonkarahisar’daki 392 köyümüzün her birisi Avşar Köyü kadar bu konuda gayret sarf etse, İlimiz daha da yaşanabilir bir çevreye sahip olur” dedi

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama proğramı kapsamında yapılan ödül töreni Dinar ilçemize bağlı Avşar köyünde gerçekleştirildi.
Ödül töreni proğramına Vali Haluk İMGA, Dinar Kaymakamı Ahmet YURTSEVEN, Dinar Belediye Başkanı Saffet ACAR, Kızılören Belediye Başkanı Ahmet PEKŞEN, Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Naci KINACI, İl Çevre ve Orman Müdürü Hidayet ŞEN, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile çok sayıda Avşar’lı vatandaşımız katıldı.
Avşar köyü muhtarı Nazım AYGÜNDÜZ’ün açılış konuşması ile başlayan proğramda; Dinar Belediye Bandosunun kısa konseri ile Avşar Köyü Folklor ekibinin halkoyunları gösterisi büyük ilgi gördü.
İl Çevre ve Orman Müdürü Hidayet ŞEN’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Haluk İMGA; 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle kutlama mekanının günün anlamına uygun kutlanacağı bir ortam olmasını istedik. İl Çevre ve Orman Müdürümüz ile birlikte bunun için en uygun yerin Avşar köyü olduğunu karar verdik. Çünkü, Avşar Köyü benim yaklaşık 17 sene önce Isparta Vali Yardımcısı iken izlemeye başladığım bir ağaçlandırma çalışmasına mekanlık yapıyordu. Tabiî ki, bu arada daha sonra görevim gereği Eğirdir Kaymakamlığı çalışmalarım oldu, oradan da bu civardan geliş geçişlerim eksik olmadı ve Avşar Köyündeki bu olumlu ve herkese örnek olacak olan gelişmeyi adım adım takip etme imkanım oldu. Neticesinde Afyonkarahisar Valisi olduktan sonra buradaki çabayı çok yakından inceleme fırsatım oldu. Öncelikle ilimiz adına, gerekse tüm vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Keşke; Afyonkarahisar’daki 392 köyümüzün her birisi Avşar Köyü kadar bu konuda gayret sarf etse, İlimiz daha da yaşanabilir bir çevreye sahip olur. Elbette gayret sarf eden çok köyümüz var, ama Avşar’ın gayretleri göz kamaştıracak ölçüdedir. Sahip olunan bu doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi konusunda herkese çok önemli görevler düşüyor. Ağaç ve Ormanın fayda ve gerekliliğini bilerek sabırlı ve istekli bir şekilde 17 yıldır sürekli olarak fidan diken Avşar Köyü Muhtarlığı, Dayanışma ve Kalkınma Derneği üyeleri ile tüm Avşar’lı vatandaşlarıma teşekkür ederim dedi.
Daha sonra, Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Eylem Planı kapsamında 2009 yılında sözleşmeli fidan üretiminde Türkiye genelinde ilimizin birinci olmasına en önemli katkıyı sağlayan Vali Haluk İMGA’ ya Başbakanlıkça verilen Başarı Belgesi İl Çevre ve Orman Müdürü Hidayet ŞEN tarafından sunulurken, Avşar köyü muhtarı Nazım AYGÜNDÜZ tarafından köyde yapılan ağaçlandırma çalışmalarını içeren bir dosya Vali Haluk İMGA’ya sunuldu. Proğramın son bölümünde, hiçbir karşılık beklemeden ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunan, başta Avşar köyü muhtarı Nazım AYGÜNDÜZ, Avşar köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Remzi ÖZKÖK, çevre gönüllülerinden Kadir ÇİĞİLTEPE ve Süleyman Sırrı CEYLAN ile Dünya Çevre Günü kutlama etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri arasında yapılan Çevre konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize teşekkür ve katılım belgelerinin Vali Haluk İMGA ile diğer protokol üyelerince verilmesiyle ödül töreni proğramı sona erdi.

Bakmadan Geçme