Tüm çaba “doğru bilgi” için

Afyonkarahisar Valiliği’nin talimatları doğrultusunda, basın kuruluşları ile kamu kuruluşları arasındaki doğru bilgi akışını güçlendirmek adına atılan adımlar devam ediyor.Bu kapsamda Vali Yardıcısı Erhan Günay’ın başkanlığında dün Afyonkarahisar Valiliği’nde iki ayrı toplantı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın başkanlığındaki ilk toplantıda ilimizde faaliyet gösteren banka şubelerinin müdürleri ile istişarede bulunuldu. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinde bankaların nasıl [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği’nin talimatları doğrultusunda, basın kuruluşları ile kamu kuruluşları arasındaki doğru bilgi akışını güçlendirmek adına atılan adımlar devam ediyor.
Bu kapsamda Vali Yardıcısı Erhan Günay’ın başkanlığında dün Afyonkarahisar Valiliği’nde iki ayrı toplantı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın başkanlığındaki ilk toplantıda ilimizde faaliyet gösteren banka şubelerinin müdürleri ile istişarede bulunuldu. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinde bankaların nasıl katkı sağlayabileceği, bunun yanı sıra bankalarla yerel basın arasında ilin kazanımları adına nasıl işbirliği yapılabileceği konularının tartışıldığı toplantıda, bu amaçlar doğrultusundaki çalışmaların devam etmesi kararına varıldı.
Vali Yardımcısıı Erhan Günay’ın başkanlığındaki ikinci toplantı ise kamu kurumlarının ilimizdeki müdürleri ile basın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Bu toplantı sonrasında alınan kararlar ise şöyle:
ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI
“-İstatistiki bilgi içeren mevzuat açıklamasına yönelik, teknik bilgilerin de yer aldığı, yorum içermeyen bilgiler, kurumların internet sitelerinde yayınlanabilecek, ayrıca isteyen basın mensupları bu bilgileri kurumlardan elde edebilecektir.
-Trafik kazası, doğal afet ve hastalık gibi acil ve önemli birtakım olaylara ait bilgiler, aynı gün içerisinde fazla zaman geçirmeden, Valiliğimiz ile paylaştıktan sonra basın kuruluşlarına verilebilecektir.
-Söz konusu hususların uygulanmasında demeç ve yorum içeren açıklamalara ilişkin Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür-lüğü’nden hızlı bir şekiyde onay alınarak basının bilgilendirilmesine aynen devam edilecektir.
-Uygulamalarla ilgili tereddüt yaşanması hâlinde İl Müdürleri, hızlı bir şekilde Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile 24 saat esasına göre irtibata geçip bilgi akışını sağlayacaklardır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme