Tukul Balkanlara da adını yazdırdı

Milli takımla antrenmanlara katılan Afyonkarahisarlı Emine Tukul U-15 Balkanlar Judo Şampiyonası'nda 2'nci olmayı başardı İlk müsabakasına Mart ayında Isparta'da yapılan Anadolu Yıldızları Çeyrek Finali'nde Grup 1'incisi olarak başlayan Emine Tukul, Anadolu Yıldızları Yarı Final'de grup 2'ncisi Antalya'da da yapılan okullar arası grup müsabakalarında grup 1'incisi oldu. Gaziantep’te yapılan okullar arası Türkiye şampiyonasında Türkiye 3'üncü olan [&hellip]

Tukul Balkanlara da adını yazdırdı

Milli takımla antrenmanlara katılan Afyonkarahisarlı Emine Tukul U-15 Balkanlar Judo Şampiyonası’nda 2’nci olmayı başardı

İlk müsabakasına Mart ayında Isparta’da yapılan Anadolu Yıldızları Çeyrek Finali’nde Grup 1’incisi olarak başlayan Emine Tukul, Anadolu Yıldızları Yarı Final’de grup 2’ncisi Antalya’da da yapılan okullar arası grup müsabakalarında grup 1’incisi oldu. Gaziantep’te yapılan okullar arası Türkiye şampiyonasında Türkiye 3’üncü olan Tukul son olarak Karaman’da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına katıldı. Yıl boyunca yapılan bütün şampiyonalarda derece elde eden Tukul Karaman’da da adını finale yazdırdı.
TURNUVA ÖNCESİ HAZIRDI
Afyonkarahisarlı olan Emine Tukul antrenmanlara ara vermeden Bulgaristan’da yapılacak olan balkan şampiyonası çalışmalarına devam etti. 1 hafta Konya’da yapılan milli takım kampına ve ardından Karaman’da yapılan 9 günlük milli takım kampına katılmasının ardından Bulgaristan’a madalya kazanmak için yola çıktı. Turnuvaya psikolojik, kondisyon, teknik ve taktik olarak hazır giden Tukul başarılı müsabakalardan sonra Bulgaristan’da da adını finale yazdırmayı başardı. Tukul Balkan 2’ncisi olarak hem İstiklal Marşımızı okudu hem de Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın adını duyurdu.
TUKUL, ÜMİTLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK
Antrenörü Ayhan Avcı ve Emine Tukul’un ilk uluslararası turnuva tecrübesiyle ilk müsabakası olmasına rağmen finale kadar yükseldi. Tukul, Avrupa’da isminden sürekli bahsettirecek yeterlilikte olduğunu gösterdi. Ruhu yenilgiyi hazmedemeyen Tukul antrenmanda daha iyi başarılar elde etmek için ter dökerek 6 ay sonra yapılacak olan Ümitler Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme