• Haberler
  • Gündem
  • “Tüketici yolunacak kaz değildir” – Kocatepe Gazetesi

“Tüketici yolunacak kaz değildir” – Kocatepe Gazetesi

Yönetenlerin tüketicileri mağdur eden kararlara imza attıklarını söyleyen TÜKODER Şube Başkanı Av. Şükrü Elbir, dünyada tüketici hakları konusunda karnemizin iyi olmadığını söyledi.  “YOKLUĞUN KUYRUĞU”Tanzim satış kuyruklarına tepki gösteren Elbir, “Varlık kuyrukları şeklinde açıklanan kuyruklar aslında yokluğun-yoksulluğun kuyruklarıdır. Tüketiciler varlığı ya da yokluğu buzdolaplarındaki gıdalardan, cüzdanlarındaki paradan, bakiyesiz banka hesaplarından, limiti kalmamış kredi kartlarından anlayacaklardır.” ifadelerini [&hellip]

Yönetenlerin tüketicileri mağdur eden kararlara imza attıklarını söyleyen TÜKODER Şube Başkanı Av. Şükrü Elbir, dünyada tüketici hakları konusunda karnemizin iyi olmadığını söyledi.  
“YOKLUĞUN KUYRUĞU”
Tanzim satış kuyruklarına tepki gösteren Elbir, “Varlık kuyrukları şeklinde açıklanan kuyruklar aslında yokluğun-yoksulluğun kuyruklarıdır. Tüketiciler varlığı ya da yokluğu buzdolaplarındaki gıdalardan, cüzdanlarındaki paradan, bakiyesiz banka hesaplarından, limiti kalmamış kredi kartlarından anlayacaklardır.” ifadelerini kullandı.
“KURTULUŞ ÜRETİMDEDİR”
Ülkenin kurtuluşunun üretimden geçtiğine değinen Elbir, “Üretimin olmadığı bir ülkede pahalılığın çok olacağı, ek vergilerin ve zamların ortaya çıkacağı nettir. Tüketicinin mevcut durumunun da ülkemizin geleceğinin de kurtuluşu her alanda üretimdir.” dedi.
“PIRLANTADAN YÜZDE SIFIR, YEME İÇMEDE YÜZDE 18”
Haksız vergilerin uygulandığını dile getiren Elbir, şöyle konuştu:
“Devlet pahalılığın önüne geçmeli, en önemlisi de Devleti yönetenler fahiş  zamlar yapmamalı ve ağır vergilerle halkın sırtına binmemelidirler. Pırlantadan yüzde 0 vergi alınırken halkın tükettiği ‘satın aldığı’ temel tüketim ürünlerinden yüzde kaç vergi alındığını herkes bilmektedir. Peki, halk zam, pahalılık, vergi sarmalında debelenirken Devleti yönetenler nasıl bir hayat sürmektedir? Bunun sorgulamasını siz değerli tüketicilerimize bırakıyoruz.”

Bakmadan Geçme