Tuğçe Kandemir Kimdir ve Nerelidir?

Kendine özgü sesi ve şarkılarıyla başarılı bir grafik çizen Tuğçe Kandemir'in bir yanı Karadenizli, bir yanı İç Anadolulu…

Ses tınısı ile dikkat çeken, arabesk-pop şarkılarıyla kitleleri kendine hayran bırakan Tuğçe Kandemir, genç yaşına rağmen adından söz ettirmesini biliyor. 1 Ocak 1996’a Mersin’de, Kırıkkaleli baba ve Samsunlu annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Tuğçe Kandemir, küçük yaşlarda başladığı söz yazarlığını edebiyat öğretmenliği okurken de sürdürdü. 

Tuğçe Kandemir amatör olarak Youtube kanalında söylediği şarkılar çok tutulmaya başlayınca kendine ait şarkılardan oluşan ‘tekli’lerle gündeme geldi. Şarkılar söyleyen, konserlere çıkan Tuğçe Kandemir, bir taraftan da Mersin Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürüyor. 

Tuğçe Kandemir, Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen depremden sonra ‘Zelzele’ şarkısıyla takdir toplamış, şarkıdan elde edilen tüm gelirleri depremzedelere bağışlamıştır. Şarkıda Tuğçe Kandemir’in yanı sıra Heijan, Bilal Hancı, Nigar Muharrem, Eylül Öztürk, Ekin Uzunlar, Muti, Pınar Süer, Hüseyin Kemancı [İstanbul Strings], Can Yüce, Nahide Babashli, Mesut Çakır, Volkan Arslan, Ergün Şenlendirici, Eypio, Aysel Yakupoğlu da yer almıştır.

Bakmadan Geçme