• Haberler
  • Genel
  • TÜBİTAK'ın destek programları tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

TÜBİTAK'ın destek programları tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

ATSO Toplantı Salonu'nda 'TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarının' tanıtım sunumu yapıldı. Sunumu Bilimsel Programlar Başuzmanı Bilişim Teknolojileri Grubu Mobil İletişim Çağrıları Sorumlusu Duran Akser yaptı Duran Akser, TÜBİTAK'ın Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) kamu kurumu olarak verdiği hibe desteklerinin neler olduğunu, kimlere verildiğini, hangi programların mevcut olduğu yönünde katılımcılar [&hellip]

TÜBİTAK’ın destek programları tanıtıldı

ATSO Toplantı Salonu’nda “TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarının” tanıtım sunumu yapıldı. Sunumu Bilimsel Programlar Başuzmanı Bilişim Teknolojileri Grubu Mobil İletişim Çağrıları Sorumlusu Duran Akser yaptı

Duran Akser, TÜBİTAK’ın Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) kamu kurumu olarak verdiği hibe desteklerinin neler olduğunu, kimlere verildiğini, hangi programların mevcut olduğu yönünde katılımcılar bilgiler verdi.
157 PROJE
DESTEKLENDİ
Bilimsel Programlar Başuzmanı Bilişim Teknolojileri Grubu Mobil İletişim Çağrıları Sorumlusu Duran Akser, kendisinin daha çok bilişim teknolojilerine uygun projelerin değerlendirilmesi, projelerin kabulü halinde devamı ve firmaların beyan ettiği ödeme işlemleri ile ilgilendiğini aktardı. TÜBİTAK’ın içerik olarak neler yaptığı hakkında bilgilerde veren Akser; “TEYDEB Destek Programlarından neler var, istatistik olarak kimlere ne vermişiz, ne kadarlık hacim oluşturduğumuz konularını ele alacağız. Bizim yeni programımız 1511. Bu program geçen yıl sunuma çıktı. Yaklaşık 157 adet proje desteklendi. Şu anda Bilişim Teknolojileri ile ilgili açık olan çağrılarımız var. Bunların avantajları fazladır.” dedi.
TEKNOLOJİ VE BİLİMSEL
İLERLEME HEDEF
TÜBİTAK’ın temel görevinin bilim ve teknoloji politikalarının belirlenmesine katkıda bulunmak, bunun için Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu olduğunu belirten Duran Akser; “Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu zaman zaman Başbakan’ın önderliğinde toplanmaktadır. TÜBİTAK ülkede teknoloji ve bilimin ilerlemesi için politikalar belirleyen bir kurumdur. Biz bu kurulun sekreterya görevini, ön hazırlıklarını yapıyoruz. Bütün sekreterya işlerini TÜBİTAK olarak yapıyoruz. Araştırma Enstitülerimiz var. Bunlarda bizzat araştırma projeleri geliştiriyoruz. Bunun örnekleri televizyon aracılığıyla görülüyor. Ülkede araştırma yapmak isteyen firmalara, kişilere, akademisyenlere farklı programlar altında destek veriyoruz. AR-GE Başkanlığı Araştırma Destek Programları Başkanlığı daha çok akademik programlara ilişkin akademisyenlerin başvurduğu ve destek aldığı bir programdır.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme