Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2. Tınaztepe’den

TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2. Tınaztepe’den

51.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Muhammet Öztürk’ün Danışmanlığında, öğrenci Gülkader Yangın’ın hazırladığı “Çanakkale Savaşlarının Avusturalya’dan Yükselen Melodisi” projesi Türkiye 2’incisi oldu

6-9 Temmuz 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılan 51.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde Sinanpaşa Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gülkader Yangın’ın hazırladığı Tarih Alanı Kültürel Miras tematik alanlı “Çanakkale Savaşlarının Avusturalya’dan Yükselen Melodisi” projesi Türkiye 2’incisi oldu.
Öte yandan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden fizik alanlı STEAM tematik alanlı “Tether Kablolu İsaa-Tulpar01 Rov Tasarımı ve Modellemesi” adlı Danışmanlığını Fizik öğretmeni Murat Malkondu’nun yaptığı, öğrenci Eda İrem Karagöz’ün hazırladığı projede Türkiye 3’üncüsü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sinanpaşa Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin başarılarıyla gururlandırdığını belirterek, “Öğrencilerin başarılı projelerini fikir aşamasından bu noktaya kadar taşıyan, emek veren öğrenci ve danışmanlık yapan öğretmenleri yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İlimizde yapılan ve yapılacak olan tüm proje ve çalışmaları her aşamada destekliyoruz. Öğrencilerimizin fikirlerini önemsiyoruz ve önerilerine daima açığız. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.