TÜBİTAK BİGG destek programı tanıtıldı
Atatürk Kongre Merkezi Tınaztepe toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ve öğrenciler katıldı. Toplantıda Akdeniz Üniversitesi Tekno Girişim ve İş Geliştirme Uzmanı Merve Bilgen Çıkdın tarafından TÜBİTAK BİGG projesi anlattı. BİGG desteğinin 2014 yılında itibaren TÜBİTAK tarafından yürütüldüğünü ifade eden Çıkdın, '200 bin TL fon desteği sağlanmakta. Belki [&hellip]
Atatürk Kongre Merkezi Tınaztepe toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ve öğrenciler katıldı. Toplantıda Akdeniz Üniversitesi Tekno Girişim ve İş Geliştirme Uzmanı Merve Bilgen Çıkdın tarafından TÜBİTAK BİGG projesi anlattı. BİGG desteğinin 2014 yılında itibaren TÜBİTAK tarafından yürütüldüğünü ifade eden Çıkdın, “200 bin TL fon desteği sağlanmakta. Belki bu dönem yükseltilebilir. Çünkü bu dönem resmi çağrı takvimi daha açıklanmadı. TÜBİTAK ilk başta bütün başvuruları dahi kendi üzerinden yürütmeye başladı. Ama bu çok büyük bir yüktü. Onun için uygulayıcı kuruşlar mantığına gidildi ve araya bir aracı mekanizmalar koyuldu. Yenilikçi, teknoloji tabanlı iş fikri diyoruz ama normal kafe ve restoran açmak isteyen de geleneksel girişim hikâyesi yazmak isteyen de TÜBİTAK’a başvurabiliyor.” diye konuştu.
BİGG programının amacı ve başvuru şartlarını anlatan Çıkdın, şunları söyledi:
“BİGG programının amacı aslında girişimcilerin teknoloji düzeyi yüksek ve yenilik odaklı iş fikirlerini ticari değerleri yüksek ürün ve hizmetlere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar desteklenmesi üzerine kurulu. Bunun dışında yan amaçları da taşımakta nitelikli girişimciliğin özendirilmesi, uluslararası rekabet gücü yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarını oluşturması diğer amaçlarını oluşturmakta. Bu program lisans derecesinden bir yıl içinde mezun olabilecekleri kapsıyor. Ardından örgün eğitimden mezun olmuş lisans, yüksek lisans ve doktora mezunlarını kapsıyor ama üzerinden 10 yıl geçmemiş olması gerekiyor. Yüksek lisans ve doktora da 1 yıl içinde mezun şartı aranmaksızın yine başvuru yapılabiliyor.”
Toplantı soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.