• Haberler
  • Genel
  • TÜBİTAK 25 bin proje içinden Afyon'dan 2 projeyi yayınlandı

TÜBİTAK 25 bin proje içinden Afyon'dan 2 projeyi yayınlandı

TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi 10-A sınıfı öğrencilerinden Elif Yurdunuseven ve Ayşenur Gümüş'ün projeleri 25 bin proje arasından örnek olarak seçilerek TÜBİTAK sayfasında yayınlandı Başarılı öğrencilere sertifika ve ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın verdi. İlk sertifikayı Sosyal Bilimler Lise Müdürü Cevdet Dursun aldı.LİSE SAYISI 32Sosyal Bilimler Lise Müdürü Cevdet Dursun ülkede ilk kez 2003-2004 [&hellip]

TÜBİTAK 25 bin proje içinden Afyon’dan 2 projeyi yayınlandı

TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi 10-A sınıfı öğrencilerinden Elif Yurdunuseven ve Ayşenur Gümüş’ün projeleri 25 bin proje arasından örnek olarak seçilerek TÜBİTAK sayfasında yayınlandı

Başarılı öğrencilere sertifika ve ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın verdi. İlk sertifikayı Sosyal Bilimler Lise Müdürü Cevdet Dursun aldı.
LİSE SAYISI 32
Sosyal Bilimler Lise Müdürü Cevdet Dursun ülkede ilk kez 2003-2004 eğitim öğretim yılında sosyal bilimler alanındaki eksikliği gidermek için İstanbul’da açılan Sosyal Bilimler Lisesi’nin daha sonra Ankara, İzmir, Erzurum ve Samsun’da açıldığını söyledi. Dursun; “Son açılan TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’yle sayı 32’ye ulaştı. Bu okullarımızın kuruluş amaçları arasında edebiyat ve sosyal bilimler alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamı yetişmesine kaynaklık etmek. Bu alanlarda yüksek öğrenime hizmet etmek, okuyan düşünen sosyal ve beşeri ilişkileri gelişmiş kişi, gurup ya da topluluklar arasında yaşanan problemlere çözüm üretebilen kendine ve değerlerine güvenen evrensel değerlere sahip herkesle diyalog kurabilecek en az iki yabancı dil bilen öğrenciler yetiştirmektir” dedi.
25 BİN PROJE İÇİNDEN 2 PROJE SEÇİLDİ
Geçen yıl yapılan Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projesinden söz eden Okul Müdürü Cevdet Dursun şöyle konuştu: “TÜBİTAK geçen yıl 81 ilimizden seçtiği pilot okullarımızdan ‘4006 TÜBİTAK Projesi’ni başlattı. İlimizden seçilen 5 okuldan biri de bizim okulumuzdu. Öğrencilerimizin yarısından çoğu, öğretmenlerimizin hepsi, proje içinde yer aldılar. Mayıs ayında müdürlerimizin de katılımıyla projelerimizi sergiledik. Daha sonra proje dokümanlarımızı TÜBİTAK gönderdik. Gönderilen 25 bin proje arasından iki projemiz örnek proje seçildi ve TÜBİTAK’ın sayfasında yayınlandı. Yarışmaya katılan bütün projeler kabul edilerek sertifikaları gönderildi.”
SERTİFAKALAR DAĞITILDI
TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi 10-A sınıfı öğrencilerinden Elif Yurdunuseven ve Ayşenur Gümüş sertifika ve ödüllerini ise İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’dan aldılar. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerin hayallerini ve beklentilerini projelerinde sergilediklerini belirterek, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür etti. Yarışmaya katılarak projeleri kabul gören diğer öğrencilere; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Yeşilırmak, Okul Müdürü Cevdet Dursun, Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Yurdunuseven ile okul öğretmenleri verdi. Afyon Lisesi salonundaki törene; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Cevdet Dursun, Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Yurdunuseven, okul öğretmenleri, öğrenci velileri ile çok sayıda öğrenci katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Projesi kabul edilen öğrenciler ve projeleri ise şöyle;
Elif Yurdunuseven: Enerji tasarrufu
Nur Gümüş: Marmara depremi
Serkan Demirel: Zeka küpü solucanlar
Sefa Zeren: Yeni Nesil mantarlar
Nursena Calsan, İrem Gülbeyaz: Matematikten neden çuvallıyoruz
Mert Avcı , Tahir Manav, İzzet Kara: Karıncalarda sosyal yaşantı
Kübra Nur Yıldırım, Aleyna Ulumeydan, Gizem Yıldız: Kerpiç evler
Sultan Tekeş, Hanife Köryeyen, Esra Kılınçkaya: Kan grupları ile kişilik özellikleri
Ayşenur Akay, Hatice Can: Toplum ve Sosyal Adaletin Saylanmasında İslamiyet’in Yolu
Rabiya Yılmaz, Kübra Dağkuşu: Secde’deki Sır
Ümmühan Çetin, Melih Aydoğdu: Tarih Öğretimi’ndeki Eksiklikler
Feyza Sarıkaya: Afyonkarahisar
İsmail Eren Polat, Mustafa Canlıgöz: Doğru Bilinen Yalnışlar
Havva Başak Belkan, Esma Ekmekçi: Neden Güzeliz
Beren Sağlam, Ali Çetin, Mehmet Kazak: Örümceklerde Sosyal Yaşam
Esma Nur Kayıkçı, Betül Acar, Zehra Dündar: Stresse İnancın Etkisi
Şeyma Nur Kaplan, Mehmet Bayram, Furkan Yıldırıcı: Gençlerin Siyasete Etkisi
Selahattin Koç: Afyon Mahalleleri
Kemal Tokaç, Gülşah Mina Aygören, Akile Gülormak: Evsel atıkları gübreye çevirmediğini
Senanur Koçak, Sema Karaka, Ezgi Güner: Güneş Lambası
Sümeyra Nur Karahan, Kezban Yaman, Sultan Zerdali: İlaçların etkisi
Saide Nur Gedik, Mukkades Ay: Element sarısı
Hasan Bayraktaroğlu, İbrahim Şahin, Sabit Göksu: Bilinç Altı
Şeyma Çengelci, Cansu Nur Emeksiz, Merve Dökmecioğlu: Sabunlar renkli olduğu halde neden beyaz
Ayşe Tunçok, Gamze Gelseler, Simge Akpürüm: Reflekolağı
Fatma Yeşilay, Rana Çekin: Organik Pipet

Bakmadan Geçme