” TSK etkisiz hâle getiriliyor”

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Balyoz Davası’nda çıkan hapis cezası kararlarını protesto etti Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri Bankalar Caddesi’ndeki PTT Şubesi önünde Balyoz Davası’nı protesto etti. ADD Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan, “Yurt savunmasının en önemli gücü olan Türk Silahlı Kuvvetleri etkisiz hale getirmek için, yaşamlarını ülkeleri için gözü kapalı feda [&hellip]

" TSK etkisiz hâle getiriliyor"

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Balyoz Davası’nda çıkan hapis cezası kararlarını protesto etti

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri Bankalar Caddesi’ndeki PTT Şubesi önünde Balyoz Davası’nı protesto etti. ADD Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan, “Yurt savunmasının en önemli gücü olan Türk Silahlı Kuvvetleri etkisiz hale getirmek için, yaşamlarını ülkeleri için gözü kapalı feda etmeye hazır, yurtsever ordu mensuplarını‘Balyoz’ adlı dava ile Silivri ve hasdal’da tutsak eden yargı, Türkiye cumhuriyetinin bağımsız yargısı değil, iktidarın yargısıdır” dedi.
Turan, “iktidar kendi yargı sistemini, kendi yargıçlarını mahkemelerine oluşturarak, kendisine verilen görevin önünde engel oluşturan, tüm ulusalcı güçleri yok etmek için çalışmaktadır. Türk silahlı kuvvetlerine ve aydınlarına yönelik kıyımların amacı budur. Bu güdümlü yargı, bu gün beklenen ve aslında bilinen kararını açıklamıştır. Karar iktidarın yargıçları tarafından kendilerine verilen görevin sonuçlandırılmasından ibarettir ve ülkenin dirliği ve birliğinden yana olan tük silahlı kuvvetlerinin hiyerarşik yapısını bozarak, elini, kolunu bağlamak ve bertaraf etmek amaçlıdır. Mahkemenin kararı, dava açılmadan verilmiştir, duruşmalar kurgulamalıdır. Yurtsever aydınlar yıllarca tutsak edilmiş, savunma hakları kısıtlanmış, hatta yok sayılmış, sahteliği kanıtlanmış delillere itibar edilmiş, sonuçta iktidarın, ülke üzerinde, bugün artık açıklıkla gördüğümüz tehlikeli amaçlarını, 2003’te gören TSK’nin komuta kademesini bertaraf eden karar bugün yüzlerine okunmuştur” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy da destek verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme