TSE simgesi ve helal sertifikasına dikkat!

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) İl Temsilcisi Osman Aktaş, 1994 yılında İstanbul TSE Bölge Müdürlüğü'nde göreve başladığını, yaklaşık 23 yıl İstanbul'da görev yaptıktan sonra yaklaşık 3,5 ay önce Afyonkarahisar'a İl Temsilcisi olarak atamasının yapıldığını kaydetti.BAŞTA HİZMET BELGELENDİRME GELİYORTSE İl Temsilcisi Osman Aktaş, TSE Temsilciliği hizmetleri hakkında bilgiler verdi. TSE Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak verdikleri hizmetin başında hizmet [&hellip]

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) İl Temsilcisi Osman Aktaş, 1994 yılında İstanbul TSE Bölge Müdürlüğü’nde göreve başladığını, yaklaşık 23 yıl İstanbul’da görev yaptıktan sonra yaklaşık 3,5 ay önce Afyonkarahisar’a İl Temsilcisi olarak atamasının yapıldığını kaydetti.
BAŞTA HİZMET
 BELGELENDİRME GELİYOR
TSE İl Temsilcisi Osman Aktaş, TSE Temsilciliği hizmetleri hakkında bilgiler verdi. TSE Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak verdikleri hizmetin başında hizmet belgelendirmenin geldiğini anlatan Aktaş, “Servislerin, otomotiv servisleri olsun, beyaz eşya servisleri olsun veyahutta petrol istasyonlar olsun. Bunlarla ilgili hizmet sektöründe ki firmaların belgelendirme işine hizmet belgelendirmesi olarak tanımlıyoruz. Hizmet belgelendirmesi işlemini müracaat halinde yapıyoruz” dedi.
ASANSÖRLER MUAYENE EDİLİYOR
İkinci olarak elektriksel hizmet ölçümleri olduğundan söz eden Osman Aktaş, firmaların talep etmesi halinde topraklama, paratoner, katit kurma gibi ölçümler yapıldığını kaydetti. Onların raporlandırmalarını uygun olup olmadıklarına yönelik belge verildiğini belirten Aktaş, “Üçüncü görevimiz de asansör konusundadır.  İster özel kuruluş olsun isterse şahıs olsun fark etmez, asansör emniyet gerekleri nelerdir, bununla ilgili asansörleri muayene ederek asansör yönetmeliği ile ilgili denetimlerini yapıp uygun veya değil raporu çıkarılır. Asansöre kırmızı, yeşil veya mavi etiket yapıştırılır. Bu etiketler denetimler sonucu yapıştırılır. Uygun değilse kırmızı etiket, uygunsa yeşil etiket konularak etiketlendirme yapılıyor” diye konuştu.
HELAL GIDA İLE ÜRÜNDE
BELGELENDİRİLİYOR
Dördüncü hizmet olarak helal gıda belgelendirmesi olduğunu aktaran Aktaş şöyle konuştu: “Helal Gıda Belgelendirmesi Ankara tarafından yapılıyor. Ankara da Helal Gıda Müdürlüğü var. Ama burada ki firmalara da zaman zaman gelerek bilgilendirme yapılıyor. Firmaların nasıl başvuruda bulunup nasıl işlem yapacakları bilgilendirmesi yapılıp sonrasın da Ankara’ya başvuruyu yapıyorlar. ISA9000 sistem belgelendirmelerimiz var. Bu belgelendirme işlemini Antalya Bölge Müdürlüğü ile Konya Bölge Müdürlüğümüz yapmaktadır. Bu belgelendirme işi bizim uhdemiz de değil. Ürün belgelendirmemiz var. Ürün belgelendirmesini de Eskişehir’de Ürün Belgelendirme Müdürlüğümüz var. Burada ki firmalarda müracaatlarını oralara yapıyorlar. Bizim uhdemiz de onlar yok. Çünkü burası yeterli sayıda personel istihdam etmediğinden o konularda belgelendirme yapılamıyor”
TSE’NİN BAKLAVASINA DİKKAT
TSE İl Temsilcisi Osman Aktaş, tüketicilerden satın aldıkları ürünlerin üzerinde TSE simgesi olan “baklava” işaretinin bulunup bulunmadığına özen göstermelerini istedi. Gıda ürünlerinde helal sertifikası olup olmadığına dikkat edilmesi önemine değinen Aktaş, “Vatandaşların tüm bunlara dikkat ederek talep etmeleri gereklidir. Bunlar bizim için gerçekten önemlidir. Bunlar bizim hayat standart ve kalitemizi yukarıya çeken sebeplerdir. Avrupa şartlarını yakalamaya çalıştığımız sebeplerdir. Toplum sağlığını yakından ilgilendiren konulardır” şeklinde konuştu.
ARAÇ KONTROLÜ SUSUZ
 BÖLGESİNDE BİR FİRMADA
TSE’nin hizmetleri kapsamında Araç Kontrol Merkezi bulunduğunu belirten Aktaş sözlerine şöyle devam etti: “Araç Kontrol Merkezi bulunan bazı illerde bir firmaya taşere ettik. Bizim adımıza taşere ettiğimiz firmalar bakıyor. Burada Susuz bölgesinde bir firma aldı. O bölge de var. Araçlarla ilgili tadilat onaylarını yapıyorlar.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme