Troy Nedir?

TROY Nedir? Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi logosunu taşıyan bölümde artık bir Türk markası var!

Haber Türkiye’nin ödeme sistemi olarak tanımlanan Troy’un kart sayısı bugün itibarıyla 19 milyona ulaştı. Vatandaşlar, ABD ve İsrail menşeili olan Mastercard ve Visa’yı boykot ederek yerli ödeme yöntemi Troy’un kullanılmasını talep ediyor

Kredi kartlarında kullanılan ve “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”nin kısaltılmış ismi olan TROY Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirildi.

TROY, 2017 yılında milli kartlı ödeme sistemi olarak sunuldu. TROY’un 26 banka, 5 elektronik para kuruluşu olmak üzere toplam 31 üyesi bulunuyor ve bu üyeler Türkiye kartlı ödemeler pazarının yüzde 100’ünü temsil ediyor.

Tüketicilere ve kamu bankalarına “TROY” çağrısında bulunuluyor ve kartlı ödeme sistemleri alanında Türkiye’nin markası olan TROY’un kurumsal yapısını güçlendirerek kullanım yaygınlığını artırılması hedefleniyor.

TROY banka kartı veya kredi kartı almayı isteyen her tüketicinin, istisnasız bu ürüne ulaşabilmesi amacı doğrultusunda bankaların tüm satış kanallarında TROY Banka Kartı ve TROY Kredi Kartı’nı ayrıştırarak başvuru altyapısı sağlamasına yönelik çalışmalar sunuyorlar.

Türkiye’de faaliyet gösteren üye iş yeri anlaşması yapan bütün bankalar TROY üyesi. Buna ek olarak Discover ödeme şeması işbirliği aracılığı ile sunulan kartlar ile dünyanın 185 ülkesinde yaklaşık 41 milyonun üzerinde iş yerinde ve 1,9 milyon ATM’de geçiyor.

Tüketiciler bankalardan edindikleri mevcut kartlarını bankalarına başvurarak TROY logolu kartlar ile değiştirebiliyor veya yeni bir TROY kart başvurusunda bulunabiliyor.

Bakmadan Geçme