TROY Kartın Farkı Nedir? Her Yerde Geçiyor Mu?

TROY kartın farkı nedir? Her yerde geçiyor mu? Bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, TROY kartın farkı nedir? Her yerde geçiyor mu? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde..

Türkiye’nin ‘Yerli ödeme yöntemi’ Troy kartın farkı nedir, kullanıcılar neden Troy kartları tercih ediyor? İşte yanıtlar…

TROY NEDİR?

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen TROY, 2017 yılında milli kartlı ödeme sistemi olarak sunuldu.

Troy’un açılımı “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”dir.

TROY’un 26 banka, 5 elektronik para kuruluşu olmak üzere toplam 31 üyesi bulunuyor ve bu üyeler Türkiye kartlı ödemeler pazarının yüzde 100’ünü temsil ediyor.

 TROY’A NASIL GEÇİLİR?

Tüketiciler bankalardan edindikleri mevcut kartlarını bankalarına başvurarak TROY logolu kartlar ile değiştirebiliyor veya yeni bir TROY kart başvurusunda bulunabiliyor.

Bireysel kredi kartı, ticari kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart olarak farklı ürün gruplarında verilebilen, temassız ödeme Android cihazlarda mobil temassız ödeme teknolojilerini de içinde barındıran TROY ürünleri, Türkiye’de 18 banka ve 3 elektronik para kuruluşundan alınabiliyor.

Türkiye’deki tüm pos cihazlarında, ATM’lerde ve e-ticaret sitelerinde kullanılabiliyor.

TROY KARTIN FARKI NE?

Troy kartın farkı ne sorusunun başlıca yanıtı tabi ki ‘yerli ve Milli’ olması. Türk bankacılık ve finans sektörünün ortak çabaları ile meydana getirildi. Ayrıca global düzeydeki lider markalarla yarışır düzeyde güçlü bir teknolojik altyapıya sahip olduğu ifade ediliyor. Ek olarak TROY kartlı ödemeler için platform sağlayıcı vazifesi görüyor. Dünya standartlarında hizmetleri sağlarken sektörel verimliliğe de katkı sunuyor. Direkt faydası ise Türk ödeme sistemleri sektörü tarafında görülüyor, yerli ve Milli teknolojilerin avantajları ile birlikte Türkiye kazanıyor.

TROY KARTIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Türk tüketicileri ve işletmeleri için hızlı ve güvenilir bir ödeme çözümü sunan Troy Kart, yerli ve milli bir kimlik taşır. Bu sayede Türkiye’de finansal işlemler daha bağımsız bir şekilde yürütülebilir hale gelirken, aynı zamanda uluslararası finans şirketlerine olan bağımlılığı azaltmaktadır.

TROY BANKA KARTI VEREN FİNANSAL KURULUŞLAR HANGİLERİ?

Akbank, Aktif Bank, Albaraka, Anadolubank, Emlak Katılım, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Halkbank, ING Bank, Kuveyt Türk, PTT, Şekerbank, TEB, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası

TROY KART NERELERDE GEÇİYOR?

Türkiye’de faaliyet gösteren üye iş yeri anlaşması yapan bütün bankalar TROY üyesi. Buna ek olarak Discover ödeme şeması işbirliği aracılığı ile sunulan kartlar ile dünyanın 185 ülkesinde yaklaşık 41 milyonun üzerinde iş yerinde ve 1,9 milyon ATM’de geçiyor.

TROY KARTIN GEÇERLİ OLDUĞU ÜLKELER HANGİLERİ?

ABD, Kanada, Meksika, Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Peru, Uruguay, Paraguay, Ekvador, Venezuela, Avrupa, İspanya, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Türkiye, Asya, Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan, Singapur, Endonezya, Tayland, Vietnam, Malezya, Filipinler, Avustralya, Yeni Zelanda, Afrika, Güney Afrika, Mısır, Nijerya, Kenya, Tanzanya, Fas, Tunus, Cezayir, Orta Doğu, İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Irak, İran

Bakmadan Geçme