Tren seferi azaldı, büfe işlemez oldu

Memurların Ali Çetinkaya Garı’ndaki tren durdurma eylemi hazırlıkları sürerken Gar’daki büfe işletmecisi Fatih Utkugün dert yandı. Utkugün, 5 aydır tren seferliğinin azlığı dolayısıyla satışların etkilendiğini söyledi Hükümetin memur maaşlarına yapmayı öngördüğü zammı protesto için Ali Çetinkaya Garı’nda tren durduma eylemi hazırlığının yapıldığı sırada en çok büfe işletmecisi Fatih Utkugün’ün yüzü güldü. Eylemciler, alışverişlerini Utkugün’ün işlettiği [&hellip]

Tren seferi azaldı, büfe işlemez oldu

Memurların Ali Çetinkaya Garı’ndaki tren durdurma eylemi hazırlıkları sürerken Gar’daki büfe işletmecisi Fatih Utkugün dert yandı. Utkugün, 5 aydır tren seferliğinin azlığı dolayısıyla satışların etkilendiğini söyledi

Hükümetin memur maaşlarına yapmayı öngördüğü zammı protesto için Ali Çetinkaya Garı’nda tren durduma eylemi hazırlığının yapıldığı sırada en çok büfe işletmecisi Fatih Utkugün’ün yüzü güldü. Eylemciler, alışverişlerini Utkugün’ün işlettiği büfeden yaptı.
BİR TEK MAVİ TREN GELİYOR
5 aydır tren seferlerindeki azlık nedeniyle satışların olumsuz yönde etkilendiğini belirten Fatih Utkugün, “Gar, 5 aydır boş, bir tek Mavi Tren gidip geliyor. O da İstanbul’a kadar gitmiyor. 5 aydır bunun ceremesini çekiyoruz. Diğer trenler kalktı. Sigara standımız bomboş. 5 aydır satış yok” dedi.
İKİ SENE DAHA BÖYLE GİDER
Büfenin 3 aile tarafından işletildiğine dikkat çeken Utkugün, “Buradan 3 aile ekmek yiyor. Ama o ailelerden birisi iş arıyor. Birinin yanına girip çalışacak. İki sene yol bitene kadar bir düzelme olmayacak. Bu arada bir şey yaparlar mı, onu kimse bilmiyor” diye konuştu.
45 BİN LİRA KREDİ ÇEKTİ
Tren seferleri ile ilgili Ankara’dan mutlu haberler beklediklerini kaydeden Utkugün, “Bir tane tren konacak, iki aydır haber yok. Ha bugün ha yarın deniyor. Biz malları borçla alıyoruz. Ben 45 bin lira kredi çektim, onu ödüyorum. 20 bin lira çektim, onu kapattım. 4 senelik 45 bin liralık kredi aldım” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme