Trafikte MOBESE dönemi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli “http://m.kocatepegazetesi.com/”Şimdiye kadar genellikle asayiş hizmetlerinde kullanılan MOBESE sistemimiz bundan böyle yoğun olarak trafik denetim ve düzenleme hizmetlerinde de kullanılacak”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, şimdiye kadar genellikle asayiş hizmetlerinde kullanılan MOBESE sisteminin bundan böyle yoğun olarak trafik denetim ve düzenleme hizmetlerinde de kullanılacağını bildirdi. Türkmenli, yaptığı yazılı açıklamada, MOBESE [&hellip]

Trafikte MOBESE dönemi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli “http://m.kocatepegazetesi.com/”Şimdiye kadar genellikle asayiş hizmetlerinde kullanılan MOBESE sistemimiz bundan böyle yoğun olarak trafik denetim ve düzenleme hizmetlerinde de kullanılacak”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, şimdiye kadar genellikle asayiş hizmetlerinde kullanılan MOBESE sisteminin bundan böyle yoğun olarak trafik denetim ve düzenleme hizmetlerinde de kullanılacağını bildirdi. Türkmenli, yaptığı yazılı açıklamada, MOBESE kapsamında şehrin 5 giriş ve çıkış noktasında 5 plaka tanıma sisteminin yer aldığını belirtti.
Sistemin, Emniyet Genel Müdürlüğünün Pol-Net bilgi bankasından eş zamanlı on-line otomatik sorgulamayla suça karışmış araçlar ile hacizli araçları tespit ettiğini ifade eden Türkmenli, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İl genelinde hizmet binaları çevre güvenlik kameraları hariç 40 noktada toplam 63 adet güvenlik, asayiş ve trafik amaçlı hareketli ve sabit kameralarımız bulunmaktadır. İlave kamera artırım çalışmalarımız devam etmektedir. Şimdiye kadar genellikle asayiş hizmetlerinde kullanılan MOBESE sistemimiz bundan böyle yoğun olarak trafik denetim ve düzenleme hizmetlerinde de kullanılacaktır. Trafikte seyreden araç ve sürücülerin yapacakları ‘kırmızı ışıkta geçmek, fazla yolcu taşımak, durak harici yolcu indirmek, bindirmek, park ihlali yapmak, dönülmez işaretlerine uymamak’ gibi trafik kural ihlalleri, MOBESE’ye ait değişik tipteki kameralar vasıtasıyla fotoğraf ve film kayıtlarıyla tespit edilerek cezai işlem uygulanmasına başlanacak.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Türkmenli, Karayolları Trafik Kanununun 116. maddesi ve ilgili mevzuat hükümlerine göre “http://m.kocatepegazetesi.com/”Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı”http://m.kocatepegazetesi.com/” düzenlenerek araç sahiplerinin adreslerine tebligat yapılacağını belirterek, kural ihlaline ilişkin tespitlerin adli makamların muhtemel talepleri için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce dijital ortamda muhafaza edileceğini ifade etti. MOBESE kameraları ile yapılacak trafik kontrol denetleme ve uygulamalarıyla “http://m.kocatepegazetesi.com/”şehrin trafik düzen ve kontrolünün daha etkili yapılması, trafik akışının sağlanması, olabilecek trafik kazalarının azaltılması, trafik kural ihlalleri konusunda caydırıcılığın artırılması”http://m.kocatepegazetesi.com/”nın hedeflendiğini bildiren Türkmenli, şunları ifade etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ayrıca, il merkezimizde valilik ve belediye işbirliğiyle Afyonkarahisar Trafik Master Plan çalışmaları yürütülmektedir. Bu plan ve projenin içine MOBESE ile belediye bünyesinde oluşturulacak trafik kontrol merkezine elektronik denetleme sistemleri kurulacak. Bu sistemde ‘otomatik kırmızı ışık ihlal tespit sistemi, hız ihlal tespit sistemi, park ihlal tespit sistemi, emniyet şeridi ihlal tespit sistemi, trafik, zabıta ve turizm hizmetleri izleme sistemi’ gibi alt bileşenler de yer alacak.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme