• Haberler
  • Genel
  • Trafik ve kasko sigortası birlikte işletilmeli

Trafik ve kasko sigortası birlikte işletilmeli

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Anabilim Dalı Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen “Taşıtlarda Trafik ve Kasko Sigortalarının Tanıtılması ve Güncel Örnekler” konulu seminer, ANS Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirildi OTOMOTİV SEKTÖRÜ 300 SEKTÖR İLE İLİŞKİ İÇİNDEAksigorta Akdeniz Bölge Müdürü Volkan Kakaç ve Atakan [&hellip]

Trafik ve kasko sigortası birlikte işletilmeli

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Anabilim Dalı Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen “Taşıtlarda Trafik ve Kasko Sigortalarının Tanıtılması ve Güncel Örnekler” konulu seminer, ANS Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirildi

OTOMOTİV SEKTÖRÜ 300 SEKTÖR İLE İLİŞKİ İÇİNDE
Aksigorta Akdeniz Bölge Müdürü Volkan Kakaç ve Atakan Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Sahibi Mehmet Karaağaç tarafından verilen seminerin açılış konuşmasını AKÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Bayrakçeken yaptı. Doç. Dr. Bayrakçeken konuşmasında özelde otomotiv, genelde ise taşıt olarak nitelenen ve günlük hayatımızda vazgeçilmez olan araçların hemen herkesi ilgilendirdiğini belirterek, “Yapılan araştırmalara göre, otomotiv sektörü yaklaşık 300 ana sektör ile doğrudan ilişki içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Bu sektörlerden sigorta sektörü de taşıtların imalat aşamasından başlayarak, ömürlerini tamamladığı uzun bir süre içerisinde yer almaktadır” dedi.
TRAFİK VE KASKO SİGORTASI ARASINDA FARK VAR
Volkan Kakaç konuşmasında, trafik ve kasko sigortalarının birbirinden farklı olduğunu belirterek, “Kasko sigortası, aracınızda meydana gelen zararları; trafik sigortası ise aracın üçüncü şahıslara vereceği zararları karşılamaktadır. Kasko ve trafik sigortası arasındaki temel fark budur. Kasko poliçesi, isteğe bağlı bir poliçedir. Ancak trafik poliçesi, zorunlu bir poliçedir ve mutlaka kestirmeniz gerekir. Trafik polisi sizi durdurduğunda kasko poliçesini sormuyor ama trafik poliçesini mutlaka soruyor. Olmadığı durumda ceza yazıyorlar. Trafik poliçesinin olmaması, 406 TL para cezasına sebep olmaktadır” dedi.
KASKO NE ZAMAN PARA ÖDER
Kasko poliçesinin teminatları ile ilgili olarak da örneklerle açıklamada bulunan Kakaç, “Anahtarın araba üzerinde unutulması durumunda meydana gelen hırsızlık olaylarında kasko ödenmez. Ancak sigorta şirketi ödeme teminatında bulunursa ödenir. Bu noktada poliçede özel bir şart yazılmamışsa ödenmez. Öte yandan kendisine ait olmadığı halde gönül rızasıyla kullanılmasına izin verilen veya kendisine emanet olarak teslim edilen aracın bu kişilerce çalınmaya teşebbüs edilmesi veya çalınması, sigorta güvencesi dışında yer almaktadır. Bu da çok gündemde olan konulardan bir tanesidir. Kastınız dışında meydana gelen trafik kazaları, üçüncü şahısların kötü niyetle veya muziplikle yaptığı hareketler ve aracın yanması durumunda kasko ödenmektedir” şeklinde konuştu. Sigortacılık sektörünün büyüdüğünü ve bu konuda Türk halkının daha bilinçli hale geldiğini de belirten Kakaç, trafik ve kasko sigortasının birlikte işletilmesi gerektiğinin de altını çizdi.
KAZA TESPİT TUTANAĞI SÜRÜCÜLER TARAFINDAN TUTULMALI
Mehmet Karaağaç ise kaza tespit tutanağı uygulaması ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, “Kaza sonrası trafik ekiplerinin olay mahaline çağrılması durumunda beklenilen süre 45-60 dakika arasında değişiyor. En az iki trafik memurunun olay yerine gelişi, kaza ile ilgili notlar alması ve kaza tespit tutanağının düzenlenmesi ve görev yerine dönüşü yaklaşık bir saatlik bir zaman alıyor. Bu durum ülke ekonomisine iş gücü kaybı ve maliyet olarak yansıyor. Buna yakıt kaybı ve yaşanan stresi de eklediğimiz zaman kaza tespit tutanağının sürücüler tarafından tutulmasının faydaları daha iyi anlaşılacaktır” dedi. Karaağaç,Sürücü belgesinin olmaması ya da kişinin yeterli ehliyete sahip olmaması, kişinin 18 yaşından küçük olması, alkollü ya da akıl sağlığının yerinde olmaması durumunda kaza tespit tutanağının kişi tarafından tutulamayacağını da ifade etti. Seminer sonunda konuşmacılar, öğrencilerin sorularını yanıtladılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme