Trafik sorununa “yeşil dalga” çözümü

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, Afyonkarahisar’daki trafik sorununun çözümüne ilişkin çeşitli projelerinin olduğunu ifade etti. Öncelikli olarak trafik ışıklarında akıllı kameraların devreye gireceğini kaydeden Ecer, yeşil dalga uygulaması ile trafik akışının rahatlatılacağını söyledi “MİNİBÜSÇÜ ESNAFI REKABET EDEMİYOR”Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, Fatih Minibüs durağını ziyaret etti.Afyonkarahisar’daki [&hellip]

Trafik sorununa "yeşil dalga" çözümü

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, Afyonkarahisar’daki trafik sorununun çözümüne ilişkin çeşitli projelerinin olduğunu ifade etti. Öncelikli olarak trafik ışıklarında akıllı kameraların devreye gireceğini kaydeden Ecer, yeşil dalga uygulaması ile trafik akışının rahatlatılacağını söyledi

“MİNİBÜSÇÜ ESNAFI
REKABET EDEMİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, Fatih Minibüs durağını ziyaret etti.
Afyonkarahisar’daki minibüsçü esnafının sıkıntılar yaşadığını belirten Ecer, “Maalesef adaletsiz bir durumun olduğunu gözlemliyoruz. Afyonkarahisar’ın amme hizmetini yerine getiren minibüsçü kardeşlerimiz rakip firma ile eşit koşullarda rekabet edemiyor. Bize öyle şikayetler geliyor ki, bazı konularda şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Bir minibüs hattı ziyaretimizde, yazılan ve dolan ehliyet ceza puanlarından dolayı minibüse binecek şoför bulunamadığını gördük. Bir minibüs, bir fazla yolcu alınca yazılan ceza, karşı firmada uygulanamıyor. Minibüste taşınan kişi insansa, otobüste taşınan insan değil mi” diye konuştu.
TRAFİK DURMAKSIZIN AKACAK
Afyonkarahisar’daki trafik sorununun çözümüne ilişkin çeşitli projelerinin olduğunu ifade eden Ecer, “15 günde bu sıkışıklığı çözeceğiz. Caddelerimiz ikişer şeritli yollardan oluşmaktadır. Ancak bir şeridin otopark olarak kullanılması bu sıkışıklığın temel sebebidir. Tek şeritli bir yol olağanüstü durumlarda (ambulans, itfaiye vs) tehlike arz etmektedir. Tek şerit de kullanılsa dahi toplu taşıma araçlarının ve kullananların sadece durakları kullanmasıyla bu sorun çözülecek ve trafik durmaksızın akacaktır. Daha sonra akıllı duraklar yapılacak. Toplu taşıma araçlarına GPS takılarak gelecek aracın ortalama ne kadar zaman sonra geleceği bildirilecek.” ifadelerini kullandı.
“CADDELERDE PARK OLMAYACAK”
Trafik ışıklarında akıllı kameraların devreye gireceğini söyleyen Ecer, “Yeşil dalga uygulaması yapılacak. Daha sonraki kalıcı çözüm ise akıllı otopark yapımıyla olacaktır. Özellikle okulların bahçelerinin altına yapılacak akıllı otoparklarla caddelerdeki park uygulamasına son verilecek. Okullarımız da bu şekilde elden geçirilerek yenilenecek hem fiziki şartları düzeltilecek hem de teknik donanımı yenilenecek. Böylece hem park sorunu çözülecek, hem de eğitimi yerel yönetim destekleyecek. Otoparklar herkesin kullanım alışkanlığını kazanması için çok ucuz olacak.
Yeni yapılan bütün konutlara yeraltı otoparkı zorunlu olacak. Trafik sıkışıklığının olduğu karayolları, stadyum, maliye kavşaklarına battı-çıktı yapılacak” şeklendi konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme