• Haberler
  • Genel
  • Trafik sorununa ilaç: Tek yön ve geniş kaldırım

Trafik sorununa ilaç: Tek yön ve geniş kaldırım

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Halil İbrahim Baykara, şehir trafiğinin rahatlaması için 4 caddede “tek yön” ve “geniş kaldırım” önerdi Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Halil İbrahim Baykara, Belediye Meclisi toplantısının sonunda trafikteki sorunun çözülmesi için bir takım önerileri gündeme getirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Meclis üyelerine sunum yapan Baykara, 4 caddede tek yön [&hellip]

Trafik sorununa ilaç: Tek yön ve geniş kaldırım

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Halil İbrahim Baykara, şehir trafiğinin rahatlaması için 4 caddede “tek yön” ve “geniş kaldırım” önerdi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Halil İbrahim Baykara, Belediye Meclisi toplantısının sonunda trafikteki sorunun çözülmesi için bir takım önerileri gündeme getirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Meclis üyelerine sunum yapan Baykara, 4 caddede tek yön ve geniş kaldırım uygulaması ile trafikte rahatlama yaşanacağının altını çizdi. Baykara, “Son zamanlarda kaldırım çalışmaları yapılıyor. Benim de o çalışmalarla ilgili aklıma gelen bir proje var. Onu dile getireceğim. Afyonkarahisar’da hem araç hem yaya problemi var. Yaya trafiğini ara caddelerde çözmeye çalışıyoruz. Ama esas problem Kurtuluş, Ambaryolu, Gazlıgöl Caddesi ve Mecidiye. Bu caddelerde bazı düzenlemeler yapılabilir” dedi.
BİSİKLET YOLU DAHİ YAPILABİLİR
Örnek olarak Kurtuluş Caddesi’ni veren Baykara, “Ortada bir refüj var. Geliş ve gidiş var. Bu 4 caddede orta refüjü kaldıralım. Burayı kaldırdıktan sonra, sağ ve soldaki birer fazla şeridi kaldırıma verelim. Kaldırımlar şimdikinin en az iki katına çıkacak, yolda da yine iki şerit devam edecek. Yolların tamamını tek yöne çevirdiğimizde trafik rahatlayacaktır. Bunun üzerinde durak çalışması da yapılacak, Kurtuluş Caddesi’nde en fazla 4 ya da 5 durak yapılacak. İki durağın arası 450-500 metre olmak şartıyla hesap ettiğinizde duraklar da araçların kaybolacağı şekilde tasarlanıyor. Kaldırım yeterli genişlikte olursa, buralarda bisiklet yolu dahi düşünülebilir. Çöp konteynırı sizin projenizdir, geniş bir şekilde yerin altına çöp konteynırları yapılabilir. O konteynırlardan çöp gece 11-12’den sonra alınabilir” diye konuştu.
TEK YÖNE HOCA’DAN ONAY ÇIKMAMIŞTI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Halil İbrahim Baykara’ya yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür etti. Birbirine alternatif tek yönlü cadde projesinin, kendisinin de benimsediği bir proje olduğunu belirten Çoban, “Kurtuluş ve Ambaryolu’nun alternatif geliş ve gidiş olması benim de düşüncemdi. Ergün Gedizlioğlu’yla birlikte caddelerimizi gezdik. Görüşümüzü ona anlattık. Tek yön uygulamasının Afyonkarahisar’a uygun olmadığını belirtti. Biz yine de çalışalım bu konuda. Ben de farklı düşünmüyorum. Kaldırımları genişletiyoruz” ifadelerini kullandı.(Kocatepe)

Belediye’den sürücülere yol uyarısı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kaldırım çalışmaları devam eden Ambaryolu’nda trafik akışının rahatça sağlanabilmesi ve herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi için sürücüler uyarıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol ve Asfalt Birimi’nden yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere kentimizin en işlek caddelerinden biri olan Ambaryolu’nda kaldırım düzenleme çalışmalarına başlanmıştır. Bölgede yapılan çalışmaların aksamaması ve herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi konusunda çalışmalar boyunca söz konusu güzergahın zorunlu olmadığı sürece tercih edilmemesi önemle rica olunur” denildi. (Kocatepe)

Bayat Kilimi, Belçika’da tanıtılacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bayat Kilimi ve Afyonkarahisar kültürü’nün Avrupa Parlamentosu’nda tanıtılacağını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 14-18 Eylül tarihleri arasında Belçika’ya görevli olarak gitmesi hakkındaki teklif oybirliğiyle kabul edildi. Maddenin gerekçesini açıklayan Başkan Çoban, “Avrupa Parlamentosu’nda Türk asıllı Metin Kazak diye bir milletvekili var, kendisi de Bulgaristan Parlamentosu’nda. Türkiye ile çok önemli destekler veriyor. Bayat Kilimleri ve Afyon kültürü ile ilgili bir çalışma yapıyor. Avrupa Parlamentosun’nda Bilimsel bir sunum yapılacak. Sayın Valimiz, Rektörümüz, Bayat Kaymakamı ile bu toplantıya katılacağız” dedi.
2011’DE ZİYARET ETMİŞLERDİ
Avrupa Parlamentosu Milletvekili Metin Kazak, Afyon Kültür Evi Koordinatörü Ali Aktan, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nurdjihan Kortel, Bulgaristan Sofya ST. Ivan Rilski Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Doç. Dr. Kiril Angelov, Bulgaristan Mineralni Bani Belediye Başkanı Orhan Şaban, Bani Belediye Başkan Yardımcısı Faredin Shen, 2011’de Bayat’ı ziyaret ederek Bayak Kilimleri’nin yurtdışında satılmasını sağlamak için araştırma yapmışlardı.
İMAR PLANLARI DİJİTAL ORTAMDA
Öte yandan Belediye Meclisi’nde gündem maddeleri de karara bağlandı. Meclis toplantısında, Afyon’un imar durumlarının dijital ortamda tek kullanımlık olarak 100 liraya satılması, dijital halde satılan imar planlarının yılda bir kez 200 liraya güncellenmesi kabul edildi. Tureks Turizm Taşımacılık İnşaat Akaryakıt İstasyon Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi tarafından, halen Belediye tarafından kullanılan 2009 model iki aracın hibe edilmesine ilişkin teklif de kabul edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme