• Haberler
  • Genel
  • Trafik planını İSPAŞ yapacak – Kocatepe Gazetesi

Trafik planını İSPAŞ yapacak – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kalkınma Ajansı’nın yüzde 40’lık desteği ve buna ilaveten yüzde 60 oranında Belediye öz kaynağı ile şehrin trafik master planını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSPAŞ şirketine yaptırma niyetinde olduklarını açıkladı TRAFİK BİR KAÇ CADDEDE SIKIŞIYORAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir içi trafiğin diğer şehirlerde de olduğu gibi önemli bir konu olduğunu kaydetti. [&hellip]

Trafik planını İSPAŞ yapacak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kalkınma Ajansı’nın yüzde 40’lık desteği ve buna ilaveten yüzde 60 oranında Belediye öz kaynağı ile şehrin trafik master planını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPAŞ şirketine yaptırma niyetinde olduklarını açıkladı

TRAFİK BİR KAÇ CADDEDE SIKIŞIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir içi trafiğin diğer şehirlerde de olduğu gibi önemli bir konu olduğunu kaydetti. Kendisinin her zaman “Afyon’da trafik Bankalar Caddesi’nde, Ambaryolu’nda, Kurtuluş caddesi’nde, Milli Birlik caddesi vb caddelerde sıkışıyor” dediğini hatırlatan Çoban; “Belediye’ye trafik profesörünü bile getirip başkan yapsanız, Milli Birlik Caddesi’nde ne yapabilir? Kurtuluş caddesinde, Ambaryolu’nda ne yapabilir? Bir Belediye Başkanı 5 yıl için seçiliyor. Beş yılı sadece Ambaryolu’ndaki binaların yol genişlemesi için istimlakine ayırsa, Belediye’nin bütçesi buna yetmez. Biz bununla ilgili birkaç defa sempozyum, panel yaptık” dedi.
YÜZDE 40 AJANS’TAN DESTEK
Konu ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPAŞ isimli işinin ehli bir şirketin varlığından söz eden Burhanettin Çoban, bu şirketin sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde trafik sinyalizasyon sistemleri ve trafik master planları yaptığını belirtti. Kalkınma Ajansı’na bir dosya sunduklarını kaydeden Çoban şöyle konuştu:
“İnşallah bu dosyamızda kabul görecek. Yüzde 40 Kalkınma Ajansı desteği, yüzde 60 civarında Belediyemizin öz kazancı ile Afyonumuzun trafik master planını İSPAŞ şirketine yaptırmayı arzu ediyoruz. Çalışmalarımız başladı. Sanıyorum iki ay içerisinde açıklamayı yaparız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme