Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Trafik – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 11 Kasım 2010 Perşembe 02:00:00
  Şehir içi trafiğimizin hali herkesçe malum. Senelerdir çözüm adına adımlar atılıyor, çalışmalar yapılıyor ama sağlıklı bir sonuca ulaşıldığını söylemek oldukça güç.
Şehir içi toplu taşımacılıkta yaşanan çekişmeler sonrasında Afyonkarahisar’a gelen ve özel halk otobüslerinin işletmesi görevini üstlenen Tureks firması bazı konularda takdir gördüğü gibi bazı konularda da eleştiri alıyor.
Dini günlerde yapılan ücretsiz seferlerle, şehrin uç noktalarına kadar götürülen hizmetle, özürlü ve ihtiyaç sahiplerine sunulan imkanlarla beğeni kazanan Tureks hakkında vatandaşların bazı sitemleri var. Bugün bu sitemleri yetkililerine aktarmak istedik.
Şehir içi yolcu ulaşımına alternatif olarak hizmet vermeye başlayan Turex Halk Otobüsleri rekabet açısından halkın yararına olmasına rağmen zaman zaman minibüslere uyarak trafiği rahatlatacakları yerde şehir trafiğinin büyük kent trafiklerinden bir farkının kalmamasına neden oluyorlar.
Hemşehrilerimiz her gördükleri yolcu için duran, durak uygulamasına uymayan, aşırı iniş ve kalkışlar nedeniyle yüreklerini ağzına getiren sürücülerden şikayetçiler. Özellikle Özdilek ve ANS hattını kullanan vatandaşlar, öğrenci giriş ve çıkış saatlerinde yeterli organizasyon yapılmadığı için tıka basa doldurulan halk otobüslerinde minibüslerde olduğu gibi sayı denetlemesi yapılmasını istiyorlar. Yetkililerin halk otobüsleri için gerekli önlemlerini almasını isteyen hemşehrilerimiz aşırı doldurulmuş halk otobüslerinin ölümlü veya yaralamalı kazalara davetiye çıkardıklarına dikkat çekiyorlar. Sıkışma yaşanan hatlarda ek seferler konulması sayesinde özellikle Özdilek ve ANS hatlarında sıkıntının giderilebileceğini ifade ediyorlar.
Olaya otobüsçü ve minibüsçüler açısından baktığınızda, otobüs-minibüs durakları araçlarla dolu. Duraklar boş olmadığı için hem otobüsler hem de minibüsler yol üzerinde yolcu indirip bindirmek zorunda kalıyorlar. Yolda bekleyen her yolcuyu alırsa araç içinde sıkışmalar yaşanıyor ve şikayet ediliyor. Yolcuyu almadan geçerse bu kez de bekleyen yolcuyu almadıkları için Tureks merkezine ya da Belediye’ye şikayet yağıyor. Yani aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık.
Tüm bu anlatılanlar ışığında bakıldığında hem vatandaş haklı, hem otobüsçü haklı, hem de minibüsçü haklı. Ama şehir trafiğinin normal bir şekilde işleyebilmesi için, insanların insan gibi taşınması için, şikayetlerin karşılıklı olarak azalabilmesi için bir şeyler yapılması gerekiyor. Trafikteki karmaşanın tüm suçunu bir kesime yıkmak elbette ki haksızlık olur. Çözüm için tüm kesimlerin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER