Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TRAFİK IŞIKLARI

Şehir merkezindeki trafik ışıklarındaki uyumsuzluğu pek çok defa dikkat çekildi. Ancak ne hikmettir bilinmez bu konuda yapılan uyarılar bir türlü sonuca ulaşamadı.
Başta minibüsçü esnafı olmak üzere pek çok “sürücü” hemşehrimiz trafik ikaz lambaları ile ilgili düzenleme yapılmasından yanalar. Herkesin ortaklaşa gösterdiği örnek ise Demiryalayan kavşağı…
Bu kavşaktaki ışık düzensizliğiyle ilgili olarak “Üç araç geçiyor, dördüncüye sıra gelmeden kırmızı yanıyor” diyenler, “Çok kısa süreli ışık nedeniyle zaten dar olan yolda onlarca araçlık konvoy oluşu-yor. Yoldaki uygunsuz parklar ise işin cabası” diyorlar.
Işıklarla ilgili sıkıntı bu nokta ile sınırlı değil. İzmir yolundan şehir içine giren ve Konya istikametine ilerlemek isteyen bir araç en az 7-8 kez trafik ışığına takılıyor. Elbette şehir içi trafikte trafik lambaları bulunacak. Sıkıntı, bu ışıklar arasında uyumun olmaması ve uyumsuz bekleme süreleri. Umarız bu sıkıtıyla ilgili çalışmalar yapılır da bu şikayetler de sona erer.
İmaj değişmeli
Minibüsçü esnafıyla ilgili olarak yerel basında yer alan eleştiri haberlerini herkes biliyor. Halk arasında yaygın olan olumsuz imajla ilgili minibüsçü esnafı da durumun farkında. Bu imajı tamamen tersine çevirecek kişisel özellikteki minibüsçüler de yok değil. İnsan bu kişilerle konuştuğunda, karşılaştığında genelleme yapmanın ne kadar büyük bir hata olduğunu anlıyor.
Kötü imajı tersine çevirecek bu kişilerin sayıları artmasını diliyoruz.
Bu dileğimizin gerçekleşmesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetiminin ne kadar pay sahibi olacağını da merak ediyoruz. Bu güne kadar olan intibaımız “katkıları olmayacağı” yönünde. Çünkü “Yönetim anlayışları ile ilgili” kamuoyunu bilgilendirmek, sıkıntı ve önerilerini almak için randevu isteyen gazetecileri “Bizim beyanat verecek bir şe-yimiz yok” diyen bir başkan ve yönetim, bu amaca ne kadar hizmet edebilir, bilmiyoruz doğrusu…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER